+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging: 5 gebruikstips

5 gebruikstips voor camera beveiliging. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor hun woningwinkel of bedrijfspand te beveiligen. Dat is natuurlijk logisch, u wilt er zo veel mogelijk aan doen om inbraak te voorkomen. Daarnaast geeft het een veiliger gevoel en indien er toch wordt ingebroken is er voldoende bewijs van de daders. De meeste camera’s zijn gemakkelijk te installeren, maar het is hierbij wel van belang om dit door specialisten te laten doen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en zo kom je er nadat je de beelden nodig hebt niet achter dat deze niet bruikbaar zijn door een verkeerde installatie. Hieronder leest u meer over de vijf gebruikstips van een beveiligingscamera. 

camera beveiliging: 5 gebruikstips

Benodigdheden

Voordat u een beveiligingscamera installeert is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal zaken. Het vereist ook bepaalde benodigdheden, welke hieronder zijn opgesomd. 

  • Smartphone 
  • Thuisnetwerk met wifi 
  • Stabiel draadloos netwerk
  • Stopcontact 

Plaatsing camera beveiliging

Na het hebben van bovenstaande benodigdheden kunnen de camera’s worden geplaatst. Wanneer de camera binnen wordt geplaatst is het belangrijk dat ze worden geplaatst zodat gezichten goed in beeld komen. Indien u de camera’s buiten plaatst, zorg ervoor dat ze hoog worden opgehangen zodat er niet onnodig beeld wordt opgenomen. Dit tweede punt is voornamelijk belangrijk i.v.m. de privacy wetgeving. Zorg er hierbij ook voor dat de camera niet gericht is op een plaats waar veel beweging is, zoals een kattenluik, dit zorgt namelijk voor veel valse alarmen. Meestal kan de gevoeligheid van de camera’s van tevoren worden ingesteld of er kan worden aangegeven dat er een deel van het beeld gescand moet worden. Hierdoor kunnen valse alarmen worden voorkomen.

Nogmaals het is hierbij erg belangrijk dat dit door een professional gebeurd zodat dit op de juiste manier wordt gedaan. Lees hier meer over camera beveiliging inclusief installatie.

App downloaden

Door de bijbehorende app te downloaden voor de camera beveiliging, kan u met uw smartphone gemakkelijk meekijken met de camerabeelden. Dit kan vanaf elke plek, zowel wanneer u thuis als buitenshuis bent. Dit werkt heel gemakkelijk. Voor iedere soort en merk camera is er een bepaalde app. 

Politie

Het is bij het aanschaffen van camera beveiliging belangrijk om de camera’s aan te melden bij de politie. Dit is ontzettend handig, de politie kan namelijk niet meekijken met de camera’s maar weet hierdoor wel waar in Nederland overal camera’s hangen. In het geval dat er iets in uw buurt gebeurd kunnen de camera beelden belangrijk zijn voor bewijs en dan kan de politie de beelden opvragen. 

camera beveiliging: 5 gebruikstips

Privacy 

Het is belangrijk om rekening te houden met de privacy en de daartoe behorende wetgeving. Zo mag u niet zomaar de openbare weg filmen, hierdoor krijgt u namelijk ook voorbijgangers op beeld. Echter wanneer de camera enkel gericht is op uw eigendom, zoals een motor of auto dan mag het wel. Indien u de openbare weg filmt kunt u er voor kiezen de camera deels af te schermen of bijvoorbeeld in te zoomen op uw eigendom. 

Wilt u meer weten over de gebruikstips voor camera beveiliging of wat er in uw situatie mogelijk en nodig is, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of bel naar +31 (0)85 – 760 4247.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info