+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Camerabewaking

Camerabewaking is een belangrijk onderdeel van de bewaking van een kantoorpand, woning of andere ruimte. Ten eerste werkt camerabewaking preventief, omdat inbrekers liever met een grote boog om beveiligde panden heen lopen. Daarnaast wordt iedere situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Welke camera het beste bij u past, hangt af van het doel van de beveiliging. Hier vindt u meer informatie over welke soorten camerabewaking wij aanbieden en wat het beste bij uw situatie past. 

Wat maakt camerabewaking succesvol?

Voor goede camerabewaking is meer nodig dan de aanschaf van een goede camera. Niet alleen zijn er vele soorten objecten, panden, tuinen e.d. maar er zijn ook verschillende eisen en wensen die aan camerabeveiliging worden gesteld. Wordt de camera ingezet om te kijken of er een auto op de oprit staat? Of moet met behulp van de camerabeelden achteraf een insluiper in een donkere tuin geïdentificeerd kunnen worden? Een vakman op het gebied van camerabewaking is opgeleid om de juiste camerakeuze maar ook de juiste montageplaats en kijkrichting te bepalen. Daarbij moet naast het technische aspect ook rekening gehouden worden met de wettelijke bepalingen rond camerabewaking. Ook dat is onderdeel van de opleiding die de camerabewaking vakman doorlopen heeft.

Verschillende onderdelen van camerabewaking

Camerabewaking bestaat uit meer dan een camera. De beelden zullen moeten worden weergegeven. Dat kan zijn op een monitor bij de bewaker of beheerder van het object maar vaak zullen de beelden op een computer, tablet of smartphone bekeken worden. Dat betekent dat die beelden op vlotte wijze maar vooral ook veilig met het oog op privacy regelgeving verstuurd moeten worden, vaak via internet. Meestal zullen de beelden met behulp van een beveiligingsrecorder een bepaalde tijd bewaard moeten worden. Tel daarbij op dat zeker bij toepassing in een winkel of bedrijf de camerabewaking een integraal onderdeel zou moeten uitmaken van een totaal beveiligingsplan en het zal duidelijk zijn dat met louter de aanschaf van een camera nog lang geen sprake is van camerabewaking. Op deze pagina zullen we stap voor stap de verschillende mogelijkheden om tot een degelijke camerabewaking te komen uitvoerig belichten.

Verschillende soorten camera’s

Benieuwd welke beveiligingscamera’s momenteel op de markt zijn? Met veel verschillende keuzes kan het soms lastig zijn om de perfecte camera voor uw situatie te vinden. Beveiliging is maatwerk en wij denken graag met u mee. Daarom vindt u hieronder meer informatie over welke verschillende camera’s wij aanbieden.

• DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA

Een draadloze beveiligingscamera is, zoals de naam al doet vermoeden, draadloos. Dat is ook direct de reden dat deze vorm van camerabewaking zo populair is, doordat er geen bedrading afbreuk doet aan het interieur. Ook de aansluiting van deze camera is simpel, want er hoeven geen kabels getrokken te worden.

• INFRAROOD CAMERA

Het voordeel aan een infrarood camera is dat deze ook in het donker haarscherpe beelden oplevert tot wel 100 meter afstand. Dit hangt wel af van de sterkte van de camera en het aantal infrarood leds. Een infrarood camera is ook vaak groter dan andere camera’s, vanwege de lampjes rondom de lens.

• DOME CAMERA’S

Een dome camera is simpel te herkennen aan zijn ronde vorm en glazen behuizing. Een groot voordeel van deze camera is dat het mogelijk is om de lens in verschillende richtingen te draaien. Er zit soms ook een zoomfunctie op en infrarood technologie. Afhankelijk van het doel van uw beveiliging kan dit zinvol zijn. Een dome camera sluit mooi aan bij het interieur en is vanwege zijn stevige behuizing ook goed bestand tegen vandalisme.

• VERBORGEN CAMERA

Bent u op zoek naar een camera die niet zichtbaar is? Bijvoorbeeld als het gaat om interne criminaliteit of de beveiliging van een winkelpand. Dan biedt een verborgen camera uitkomst. Deze kan op verschillende manieren verborgen worden, zoals in een rookmelder, spiegel of bewegingsdetector.

camera

• INTERNET PROTOCOL (IP) CAMERA

Bij een IP camera kunt u beelden op uw mobiele telefoon bekijken. Zo kunt u ook op afstand volledig overzicht bewaren. Beelden worden via een internetverbinding getransporteerd naar uw apparaat van voorkeur. Bijkomend voordeel aan een IP camera is dat deze zichtbaar of onzichtbaar gemonteerd kan worden. Houd hierbij wel rekening met privacyregels.

• BINNENCAMERA

Wilt u een binnenruimte beveiligen? Kijk dan eens naar een binnencamera. Deze kunt u gebruiken voor de beveiliging van uw bedrijfspand of woning, om privé of zakelijke bezittingen te monitoren. Het handige is dat beelden opgenomen worden, zodat u deze ten allen tijden terug kunt kijken om een gebeurtenis te evalueren. Dit is nuttig wanneer er bijvoorbeeld uit uw magazijn wordt gestolen of er ongewenst publiek in de buurt hangt.

• BUITENCAMERA

Een buitencamera is opgewassen tegen weersinvloeden van buitenaf. Dit is met name handig als u een buitenruimte wilt monitoren. Monteer een buitencamera aan een deur, muur of lantaarnpaal om uw hele terrein in de gaten te houden.

• HIGH DEFINITION (HD) BEVEILIGINGSCAMERA

Een High Definition (HD) camera maakt korte metten met onduidelijke camerabeelden. Deze heeft een optimale resolutie om haarscherp beeld van de situatie te verkrijgen. Let bij de aanschaf van een HD camera altijd op de resolutie van de camerabewaking. ‘Full HD 1080p’ is op dit moment de hoogst haalbare kwaliteit van een HD camera.

• PAN TILT ZOOM (PTZ) BEVEILIGINGSCAMERA

Een Pan Tilt Zoom (PTZ) camera is een type camerabewaking dat gedraaid en gekanteld kan worden. Ook zit er een ingebouwde zoomfunctie in deze camera. Dit type camerabewaking is met name populair, omdat deze op afstand met een joystick, DVR of laptop te besturen is.

Bent u op zoek naar een ander type camera? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Naast deze populaire camera’s, leveren wij ook andersoortige camerabewaking. Beveiliging is maatwerk en wij bieden voor ieder beveiligingsprobleem een passende oplossing.

HOEVEEL CAMERA’S HEB IK NODIG?

Wilt u weten hoeveel camera’s u nodig heeft voor een optimaal beveiligingsplan? Dan is het zaak eerst vast te stellen wat u precies wilt beveiligen. Gaat het om een specifiek product of een hele ruimte? Ook moeten rekening gehouden worden met zaken als de oppervlakte van de ruimte, het aantal te beveiligen objecten en het aantal in- en uitgangen. Zijn er dode hoeken in de ruimte? Dan heeft u wellicht meer camera’s nodig.

Met welk doel wilt u de camerabewaking inzetten? Ook dat is belangrijk om uzelf af te vragen voordat u een camera aanschaft. Wilt u bijvoorbeeld uw kantoor helder in beeld hebben? Of bent u meer geïnteresseerd in een duidelijk beeld van de kassa? En zo ja, wilt u dan een overzichtsbeeld van de situatie of juist dat gezichten goed te herkennen zijn? Dit zijn allemaal factoren die de keuze voor de beste camera beïnvloeden.

HOE INSTALLEER IK mijn camera?

U heeft de keuze voor de beste camerabewaking gemaakt. Hoe installeert u deze vervolgens? Dit is vrij eenvoudig, maar u dient wel rekening te houden met een aantal zaken:

 • Houd rekening met de lichtsituatie in de ruimte. In het geval van tegenlicht, zoals een lantaarnpaal of ondergaande zon, kunnen de beelden onbruikbaar worden.
 • Stel de openingshoek van de camera juist in. Een een foute instelling kan grootse invloed hebben op de beelden. Het zichtveld van een camera kan tussen de 30 en 180 graden variëren.
 • Let op de digitale zoomfunctie. Dit is vaak de grootste valkuil, zelfs voor experts. Ook hierbij kunnen wij u helpen.

WAAR PLAATS IK MIJN CAMERABEWAKING?

Het doel van de beveiliging is belangrijk voor de keuze van de camera. Daarnaast is ook de plaatsing van de camera een belangrijk onderdeel. In de verkeerde omstandigheden kan zelfs de beste camera een teleurstellend resultaat leveren. Daarom hebben we hieronder een aantal handige tips op een rijtje gezet voor de plaatsing van uw camerabewaking:

 • Wilt u een buitenruimte beveiligen? Kies dan voor een buitencamera die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Deze zijn te herkennen aan de IP66 certificering.
 • Wilt u overzicht houden over het terrein? Hang een beveiligingscamera dan altijd hoog op. Wilt u liever een gedetailleerd beeld van bezoekers? Dan is een camera op ooghoogte aan te raden.
 • Wilt u uw huis beveiligen tegen diefstal? Neem dan niet alleen de hoofdingang als uitgangspunt, maar houd ook rekening met andere in- en uitgangen, zoals een schuur, bijkeuken of dakraam.
 • De lichtsituatie in de ruimte heeft een grote invloed op de prestatie van camerabewaking. Plaats nooit een grote lamp recht tegenover de camera, dit zal de prestaties van de camera negatief beïnvloeden. Schaf een lichtgevoelige camera aan voor een donkere ruimte.

PRIVACYREGELS

Aan de plaatsing van een beveiligingscamera zijn altijd een aantal voorwaarden verbonden rondom privacy. Het is slim om op de hoogte te zijn van de privacyregels voordat u de camera installeert.

PRIVACYREGELS M.B.T. PRIVÉGEBRUIK

Ten eerste mag een beveiligingscamera niet op een openbare plek geïnstalleerd worden. Montage in een trappenhuis of appartementencomplex is verboden tenzij u hier een vergunning voor heeft. Ook mag de openbare weg niet zomaar gefilmd worden. Verder mag uw eigen huis en tuin gefilmd worden, mits de tuin van de buren niet zichtbaar is.

PRIVACYREGELS M.B.T. ZAKELIJK GEBRUIK

Schaft u camerabewaking voor zakelijk gebruik aan? Ook dan dient u zich aan regels te houden:

 • Het is verboden om camera’s te monteren op privacygevoelige locaties, zoals toiletten en kleedkamers.
 • Het toezicht moet noodzakelijk zijn en als laatste mogelijkheid dienen.
 • U dient bezoekers en personeel op de hoogte te brengen van de camera. Bijvoorbeeld met stickers of bordjes.
 • Camerabeelden mogen maximaal vier weken bewaard blijven. De enige uitzondering op deze regel zijn onopgeloste calamiteiten.

Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Wij weten als geen ander: beveiliging is maatwerk. Neem daarom gerust contact met ons op, dan kijken wij met u naar de meest effectieve beveiliging voor uw situatie. Wij denken graag met u mee voor een passend beveiligingsplan.

WhatsApp WhatsApp voor meer info