+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Beveiligingscamera’s aanschaffen: 9 redenen

Het is in veel verschillende landen normaal om beveiligingscamera’s te installeren om te monitoren en bekijken wat mensen doen. Het is dan dus ook vrijwel onmogelijk voor mensen om dingen te doen zonder dat een camera dit ziet. Sommige mensen vinden dat dit valt onder de privacy schending. Echter voor andere is het juist een manier om criminaliteit tegen te gaan. 

Ondanks de verschillende meningen leveren de beveiligingscamera’s verschillende voordelen op. Het helpt mensen hun kinderen te volgen, voorkomen dat inbrekers knoeien met bezittingen. Daarnaast zal het de efficiëntie en effectiviteit van de werknemers op het werk verhogen. Hieronder zijn 9 verschillende redenen te lezen om beveiligingscamera’s aan te schaffen. 

Beveiligingscamera's

Preventie van criminelen

Ondanks dat er veel wordt gedaan om criminaliteit te bestrijden, blijven deze criminelen misdaden plegen. Echter kunnen beveiligingscamera’s meehelpen in het proces misdaad te bestrijden. Voordat de criminelen te werk gaan zullen zij zien dat er camera beveiliging aanwezig is. Dat komt door het feit dat wanneer je ergens camera beveiliging ophangt, je d.m.v. een bord of stickers moet aangeven dat personen gefilmd worden. Dit schrikt de criminelen hopelijk af en weerhoudt ze ervan een misdaad te plegen. Er wordt er in ieder geval voor gezorgd dat een crimineel twee keer nadenkt. 

Preventie van inbraken

De beveilgingscamera’s hebben als functie dat huiseigenaren personen die voor de deur staan snel en gemakkelijk kunnen identificeren. Wanneer er bijvoorbeeld op een laat tijdstip wordt aangebeld kan er d.m.v. de camera’s worden gekeken wie er voor de deur staat. Daarnaast kan er worden gekeken naar of deze persoon eventueel slechte intenties heeft en wellicht een inbraak wilt plegen. Daarnaast kunnen de beelden van de camera’s worden teruggekeken na een inbraak om zo de daders (gemakkelijker) te identificeren en op te sporen. De pakkans is hierbij groter omdat je de inbrekers op beeld hebt staan, zo weet de politie dus naar wie ze op zoek moeten. 

Verhogen productiviteit op de werkvloer

Het is voor een werkgever belangrijk om zijn bedrijfseigendommen te bewaken om verlies en/of diefstal te voorkomen. Aangezien het voor een werkgever niet mogelijk is om binnen het bedrijf op iedere plek tegelijkertijd te zijn, kan hij ervoor kiezen camera’s op te hangen. Door het plaatsen van camera’s kan hij vanaf één plek het hele bedrijf zien zonder dat hij op elke plek aanwezig is. Daarnaast kunnen beveiligingscamera’s ook helpen de prestaties van medewerkers te bewaken, diefstal te verminderen, werknemers zich veilig te laten voelen en de kosten van verzekering voor de ondernemers te verlagen. 

Beveiligingscamera's

Bewaken van eigendom 

Het is als eigenaar van een woning, winkel of bedrijfspand belangrijk dat u dit kunt monitoren op het moment dat u niet in de buurt bent. Het hebben van camera’s kan erg handig zijn in dit soort situaties. Het kan ook een oplossing bieden voor een 2e– of vakantiewoning waar u niet continu aanwezig bent. Op het moment er iets misgaat en u hier bijvoorbeeld een melding van krijgt kunt u direct de lokale autoriteiten waarschuwen. 

Toezicht houden op je kinderen

Kinderen spelen in verschillende plekken in uw huis. Niet altijd op de plek waar u zelf Aanwezig bent. Tegelijkertijd worden zij blootgesteld aan verschillende gevaren binnen en rondom uw woning. Door het installeren van camera’s kunt u uw kinderen in de gaten houden als u er geen zicht op heeft. Het is hierbij belangrijk dat de camera’s strategisch worden geplaatst. 

Conflictoplossing

Het kan op de werkplek natuurlijk voorkomen dat er conflicten zijn. Voor zakelijke doeleinden is het belangrijk dat deze conflicten worden opgelost. Het is hierbij goed om kennis te hebben over de oorzaak en het verloop van het conflict. Om er zeker van te zijn dat dit naar waarheid wordt verteld kan de waarheid worden achterhaald door de camerabeelden. 

Bewijs hebben

Op het moment dat er een misdaad wordt gepleegd, ongeacht de locatie, kunnen de beelden welke de beveiligingscamera’s hebben opgenomen een nuttige vorm van bewijs zijn. Op de video’s staat precies wie en wat er is gebeurd. 

Korting bij de verzekering

Er is een grote kans dat het hebben van camera beveiliging ervoor zorgt dat je een korting krijgt bij de verzekering. Dit is omdat de meeste verzekeringsmaatschappijen een korting aanbieden voor huizen welke een beveiligingssysteem hebben.

Digitale opslag

De camera beveiliging staat bekend om het vermogen om beelden vast te leggen. Echter is een ander goed kenmerk wel dat ze ook goed de digitale opslagsystemen kunnen bedienen. De opgenomen beeldmaterialen worden digitaal opgeslagen, wat handig kan zijn in analyses en studies voor toekomstige gebeurtenissen. Lees hier meer over de techniek van de camera’s, die in de loop der jaren ontzettend is verbeterd.

beveiligingscamera's

Om camera beveiliging aan te schaffen is het belangrijk dat u rekening houdt met de regels omtrent de privacy wetgeving, lees hier meer over de voorwaarden. Wilt u meer weten over de aanschaf van camera beveiliging en wat er in uw situatie nodig is, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of bel naar +31 (0)85 – 760 4247.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info