+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

NVR, hoe werkt het?

De afkorting NVR staat voor network video recorder, maar wat is dit precies? Dat leggen we je graag uit. Als je een camerabeveiliging hebt met IP camera’s, is het verstandig om een NVR te hebben.

Een netwerk videorecorder is een apparaat dat videobeelden van een beveiligingscamera opneemt en via een harde schijf de beelden digitaal op te slaan.

Verschillende soorten NVR’s

Je kunt een aparte NVR aanschaffen die enkel en alleen z’n functie dient, maar ook een combinatie tussen een computer en software kunnen als NVR dienen. Wat voor soort NVR je ook gebruikt, het hoofddoel is het opvangen van de signalen van de IP camera en deze beelden opslaan op een harde schijf. Een losse NVR is meestal wel makkelijker te installeren.

Een losse NVR recorder

Een losse NVR is een apparaat dat je enkel en alleen kunt gebruiken als recorder. Dit werkt via een speciaal systeem dat is ontworpen om de beelden van een IP camera op te nemen en over te zetten via een netwerk.

Bij een losse NVR maak je gebruik van kabels en een netwerk, om de beelden te transporteren. Bepaalde NVR’s gebruiken één netwerkpoort per camera, waarmee je 4, 8 of 17 camera’s aan een recorder kunt verbinden.

Er zijn ook NVR’s met maar één of twee netwerkpoorten. Deze sluit je aan op een soort switch, waarna je met meerdere apparaten beelden kunt delen op een netwerk. Onderstaande afbeelding laat zien hoe deze verbinding precies in elkaar zit.

Ben je op zoek naar een NVR om thuis te gebruiken of voor een klein bedrijf? Dan kun je het best een losse NVR aanschaffen met meerdere netwerkpoorten om alle camera’s op aan te sluiten.

NVR: recorders op basis van software

Naast losse (dedicated) NVR’s, kun je ook een software based NVR kopen. Dit is dus een NVR op basis van software die bijvoorbeeld via je computer werkt. De computer is dan de NVR die de beelden opslaat op een harde schijf.

Er zijn veel verschillende programma’s die videobeelden kunnen opnemen vanuit een IP camera. Zo zijn er programma’s voor particulieren of kleine bedrijven, maar er bestaat ook echt professionele software voor grote bedrijven.

Wil je een simpele en goedkope oplossing om je IP camera’s te verbinden? Dan kies je voor een gebruiksvriendelijke VMS (Video Management Software), zoals Blue Iris Software. Hiermee kun je voor ongeveer €80 tot 64 camera’s beheren.

Werk je met professionele camerabeveiliging voor een groot bedrijf? Dan is het aan te raden om met professionele software te werken. Een aantal opties: Milestone Xprotect, OnSSI Ocularis, ISS SecurOS of Digifort. Deze video management systemen zijn wel een stuk prijziger, omdat ze zijn ontworpen voor grote projecten en bedrijven.

De werking van een NVR systeem

Om de werking van een simpele NVR voor een particulieren en kleine bedrijven uit te leggen, hebben we onderstaande afbeelding.

De IP camera in bovenstaande afbeelding wordt aangedreven door de NVR die is aangesloten op een netwerk via een kabel. De router zorgt ervoor dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren. Als je een IP camera op deze manier installeert, kun je de beelden bekijken op een laptop, PC, tablet of mobiele telefoon. Ook kun je de videobeelden versturen via de internetverbinding.

Je kunt met zo’n soort NVR meerdere camera’s gebruiken. Verschillende soorten network video recorders hebben de optie tot 4, 8 of 16 camera’s. De connectie gaat via een cat5e-kabel tussen de IP camera en de NVR. De LAN-poort is verbonden aan een router, waardoor je internetverbinding hebt en de verschillende apparaten met elkaar kunnen communiceren.


Met veel verschillende keuzes kan het soms lastig zijn om de perfecte camera voor uw situatie te vinden. Beveiliging is maatwerk en wij denken graag met u mee. Daarom vindt u hier meer informatie over welke verschillende camera’s wij aanbieden.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info