+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Helft Nederlandse beveiligingscamera’s ongeschikt voor politieonderzoek

Onlangs verscheen er een nieuwsbericht in de Volkskrant. Meer dan de helft van 1,5 miljoen beveiligingscamera’s in winkels, bedrijven en woningen zijn ongeschikt voor het oplossen van misdrijven. Daarom lanceert het CCV een campagne om de kwaliteit van die Nederlandse camerasystemen te verbeteren. Een goede zaak, maar niet nodig voor de beveiliging van Camerabeveiliging B.V., aldus Nadim Masri.

beveiligingscamera's ongeschikt

BEVEILIGINGSCAMERA’S ONGESCHIKT, ONJUIST GEÏNSTALLEERD

Waar het dan vaak misgaat bij de installatie van camerabeveiliging? Vaak worden camera’s niet op de juiste plek of hoogte gehangen. Hierdoor is dus meer dan de helft van de beveiligingscamera’s ongeschikt voor politieonderzoek. In een winkel worden ze bijvoorbeeld in een hoek van 45 graden aan het plafond of de muur gehangen, waardoor de verdachte alleen van bovenaf te zien is. Ook worden beelden vaak zo gecomprimeerd opgeslagen, dat het beeld te korrelig wordt om een gezicht te herkennen. Een kwalijke zaak, omdat het een gemiste kans is om criminelen op te sporen. Beelden zijn dan onbruikbaar voor de politie.

KIES VOOR CCTV CERTIFICAAT

Dergelijk gestuntel met het installeren van beveiliging kan eenvoudig voorkomen worden. Namelijk door een monteur te kiezen met een diploma Projecterings Deskundige Beveiligings-camerasystemen CCTV. “Onze monteurs bezitten het CCTV certificaat”, aldus Nadim, eigenaar van Camerabeveiliging B.V. Een dergelijk certificaat toont aan of iemand gekwalificeerd is om beveiligingssystemen zodanig te installeren dat ze geschikt zijn voor politieonderzoek. Nadim: “Onze installateurs installeren beveiliging altijd volgens deze richtlijnen. Hierdoor kunnen beelden van Camerabeveiliging B.V. gebruikt worden voor opsporing.”

BEVEILIGINGSPLAN OP MAAT

Meer informatie over camerabeveiliging of andersoortige beveiliging? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk beveiligingsplan. Beveiliging is maatwerk en iedere situatie vraagt om een andere aanpak. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor de mogelijkheden en wij geven u een passend advies. Heeft u andere vragen omtrent beveiliging kunt u ook bij ons terecht.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info