+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

CCTV camera: wat is het en hoe gebruik je het?

Wat is een CCTV camera systeem en hoe kun je daar gebruik van maken? Het systeem is bedoeld als bewaking van een locatie. Dus wil je bijvoorbeeld het bedrijf, de (zorg)instelling of de oprit thuis in de gaten houden? Dankzij dit camerasysteem gebeurt er niets zonder dat je daar zicht op hebt. En kun je meteen ingrijpen als er wat aan de hand is.

De plaatsing van een CCTV camera set vraagt om deskundige expertise en uitgebreide ervaring. Het gaat om een systeem met één of meerdere camera’s, een recorder om de beelden op te slaan en natuurlijk een monitor om in de gaten te houden wat er gebeurt. 

CCTV: Closed Circuit Television

Benieuwd naar de CCTV betekenis? CCTV staat voor Closed Circuit Television. Dat wijst op twee belangrijke eigenschappen van het systeem:

  • Closed Circuit
    Het systeem voor camerabewaking is een gesloten circuit. Anderen hebben daar geen toegang toe, omdat je wilt voorkomen dat zij meekijken. In plaats daarvan gebruik je camera’s die niet verbonden zijn met internet, maar een directe verbinding hebben met de recorder en de monitor die je gebruikt. Op die manier kun je alles zelf in de gaten houden, zonder je zorgen te hoeven maken over privacy of andere problemen. 
  • Television
    Het camerasysteem dat je gebruikt is bedoeld om via de monitor te laten zien wat er gebeurt. Je kunt live meekijken met één of meerdere camera’s, bijvoorbeeld om in de gaten te houden wie er binnenkomt of hoe mensen zich binnen of buiten gedragen. Uiteraard kun je dankzij de recorder de beelden ook later terugkijken, bijvoorbeeld om na te gaan wat er precies is gebeurd. 

Het CCTV systeem staat normaal gesproken 24 uur per dag en 7 dagen per week aan. Op die manier is het mogelijk om live mee te kijken met de beelden. En terug te kijken wat er precies is gebeurd, ook midden in de nacht of op een ander onbewaakt moment. De camera’s voorkomen dat er iets gebeurt zonder dat je de mogelijkheid hebt om het live of later te bekijken. 

CCTV camera

Waarom CCTV camera’s?

Een set met CCTV camera’s is geschikt voor allerlei situaties:

  • Voor bedrijven
  • In (zorg)instellingen
  • Thuis de oprit in de gaten houden

1. Voor bedrijven

Het is voor veel bedrijven belangrijk dat ze weten wat er gebeurt. Zowel op het buitenterrein als binnen, bijvoorbeeld als er bezoekers of medewerkers aanwezig zijn. Dankzij CCTV kun je live meekijken met de situatie op de werkvloer, kijk je naar de manier waarop bezoekers zich gedragen of heb je de mogelijkheid om dit terug te kijken.

Dus wil je bepaalde waardevolle spullen bewaken? Of in de gaten houden of iedereen zich aan de regels houdt die er gelden? Wat de reden ook is, een CCTV camera systeem is in dat geval een goed idee. Dankzij dit systeem voor camerabewaking hoeft niets je meer te ontgaan, om zo altijd goed op de hoogte te zijn. 

2. In (zorg)instellingen

Ook in zorginstellingen wordt er veel gebruik gemaakt van CCTV camera sets. Zij gebruiken één of meerdere camera’s om de patiënten te monitoren. Dus lijken zij hulp nodig te hebben of is er sprake van een andere afwijkende situatie? Dankzij de monitoring met camera’s is het mogelijk om daar snel op te reageren.

Tip: twijfel je over de privacy van een CCTV camera systeem en wil je daar advies over? Wij kennen de regels, weten wat er mogelijk is en kunnen je hierover goed adviseren. Zo zorgen we voor een compleet camerasysteem waarmee je netjes voldoet aan de regels voor privacy.

3. Thuis de oprit in de gaten houden

En zoek je een manier om thuis de oprit in de gaten te houden? Of gaat het je om de tuin, waarvan je precies wilt weten wat er gebeurt? Wat de reden ook is, je kunt daarvoor gebruik maken van een CCTV camera systeem. Houd er wel rekening mee dat het CCTV systeem normaal gesproken altijd aan staat. Dat vraagt om een voeding vanuit het stroomnet (in plaats van batterijen) en een voldoende grote recorder om de beelden op te nemen.

Dus vind je het thuis belangrijk dat je opnames kunt maken als er beweging is? In dat geval is een camerasysteem op basis van CCTV misschien niet de beste keuze. Er zijn alternatieven beschikbaar die alleen inschakelen bij beweging. De rest van de tijd registreren de camera’s geen beelden. Op die manier is er sprake van veel minder opslaggebruik, waardoor de recorder minder groot hoeft te zijn. En het systeem in z’n algemeenheid minder uitgebreid hoeft te zijn.

We denken graag met je mee over de manier waarop je de situatie met camera’s in de gaten wilt houden. En of het op basis daarvan verstandig is om te investeren in een CCTV systeem of een andere oplossing. Op die manier houden we de kosten laag en zorgen we er tegelijkertijd voor dat je profiteert van maximale duidelijkheid en zicht op wat er gebeurt. 

Specialisten in CCTV camera’s

We zijn specialisten in CCTV camera’s en andere vormen van camerabewaking. Denk je na over het laten plaatsen van camera’s, om de situatie bij jouw bedrijf, in de (zorg)instelling of thuis in de gaten te houden? We werken voor allerlei verschillende locaties en bedrijven, waar het belangrijk is dat de camera’s precies registreren wat er gebeurt. Dus wil je niets missen of zoek je naar een specifieke voordelige oplossing? We adviseren over CCTV en andere oplossingen, afgestemd op de manier waarop je daar gebruik van wilt maken. Zo zorgen we voor de camerabewaking waar je naar op zoek bent, afgestemd op de specifieke situatie. En blijkt CCTV inderdaad de beste keuze? Dan zorgen we voor de camera(’s), de recorder en de UTP-kabel voor de onderlinge verbinding daartussen. Bovendien adviseren we over de monitor om de beelden te bekijken en natuurlijk de voeding die er nodig is voor de camera’s die we ophangen. Het resultaat is een compleet CCTV systeem, waar je op een gebruiksvriendelijke manier gebruik van kunt maken. 

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend 

contact met ons opnemen

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info