+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Beveiligingscamera set; 7 voorwaarden voor de installatie

Met de juiste beveiligingscamera set houd je alles in en rond het huis nauwlettend in de gaten. Voorkom dat er ongemerkt iemand aan de deur kan rommelen, door de tuin loopt of regelmatig even komt kijken of er iemand thuis is. Zowel voor een particulier als een onderneming is een goede beveiligingscamera set van waarde.

Echter, hoe kies je de juiste set? Wat is er belangrijk bij de installatie? We vergelijken camerabeveiliging vaak met fotografie. Zelfs met de beste spiegelreflexcamera en lens ben je nog geen professionele fotograaf. Op een vergelijkbare manier vraagt een goede beveiligingscamera set om deskundige installatie. Aan de hand van 7 voorwaarden leggen we je graag uit waar we op letten. 

Beveiligingscamera set

7 voorwaarden voor de installatie

Daar komt bij dat de beste beveiligingscamera set voor buiten pas goed tot z’n recht komt na deskundige installatie. Dan denk je aan een beveiligingscamera met recorder of een compleet systeem op basis van een IP camera of wifi camera? Dan zij deze 7 voorwaarden belangrijk:

 1. Complete set voor camerabeveiliging 
 2. Aanschaf: vergelijk de specificaties
 3. Plaatsen: denk als een inbreker
 4. AVG: alleen de eigen woning en tuin
 5. Instellingen: opname bij beweging
 6. Bekijken: altijd op de hoogte
 7. Onderhoud: houd de beveiligingscamera set in topconditie

1. Complete set voor camerabeveiliging 

camerabeveiliging set

De camerabewaking set moet compleet zijn. Aan alleen een camera heb je weinig, als je de beelden niet ergens kunt opslaan. Daarnaast kun je niet terugkijken, omdat er geen monitor beschikbaar is.

Denk je aan een beveiligingscamera set? Dan moet deze camera set in ieder geval bestaan uit:

 • Eén of meerdere camera’s
 • De recorder (bijvoorbeeld 4-kanaals om meerdere camera’s toe te kunnen voegen)
 • Centrale harde schijf (bijvoorbeeld 1TB, om de beelden op te nemen)
 • Centrale voeding
 • Camerakabel naar de camera(’s)

Zelfs als je de complete CCTV camera set aanschaft is het belangrijk om één aspect niet over het hoofd te zien: de installatie. Houd rekening met de deskundige plaatsing van de set.

2. Aanschaf: vergelijk de specificaties

Bij de aanschaf van de beveiligingscamera met recorder en de andere onderdelen is het verstandig om de specificaties goed te vergelijken. Hoe scherp is het beeld dat de camera’s opnemen? Let op de resolutie. Let in relatie tot die resolutie op de opslagruimte die er beschikbaar is op de centrale harde schijf. Beelden in een hoge resolutie nemen meer schijfruimte in dan beelden met een lagere resolutie.

Vergelijk voor een camera set voor buiten ook de specificaties die laten zien hoe weerbestendig de onderdelen zijn. De IP camera set moet in ieder geval bestand zijn tegen regen. Kijk naar de IP-waarde van de onderdelen die buiten komen te hangen. 

3. Plaatsen: denk als een inbreker

Als je de beveiligingscamera set laat plaatsen denken we zoveel mogelijk als een inbreker. We zoeken naar manieren om de woning ongemerkt te benaderen en deze eventueel binnen te treden. De camera’s moeten ervoor zorgen dat die mogelijkheden goed in beeld worden gebracht. Dit voorkomt dat iemand ongemerkt dichtbij kan komen of een poging tot inbraak kan wagen.

Denk je aan een wifi camera set met draadloze camera’s? Dan biedt dit de vrijheid om na te denken over de perfecte locatie om de camera’s op te hangen. Onze deskundige monteurs bedenken hoe ze de woning zullen proberen binnen te komen en wat eventuele blind spots kunnen zijn.

4. AVG: alleen de eigen woning en tuin

Het is met de beste bewakingscamera set belangrijk om je netjes aan de richtlijnen en regels omtrent privacy te houden. Je mag je eigen woning beschermen, maar niet zomaar de openbare weg of de tuin van de buren filmen.

Daarom is het belangrijk dat de beveiligingscamera set goed staat afgesteld. De buitencamera set mag de eigen woning en de tuin filmen om die delen van het huis goed in de gaten te houden. Onze monteurs helpen te voorkomen dat je ongemerkt meer filmt dan is toegestaan. 

5. Instellingen: opname bij beweging

Het beveiligingscamera systeem moet vervolgens goed worden ingesteld. Wil je bijvoorbeeld alleen beelden laten opnemen als er beweging is? De juiste instellingen voorkomen dat de camera te snel aan schiet, of juist te laat.

Op die manier zorgen we er tijdens de installatie voor dat de beveiligingscamera set precies doet wat u daarvan verwacht. Daarbij komt ook dat de beelden worden opgenomen op de harde schijf, zodat je die later terug kunt kijken. 

6. Bekijken: altijd op de hoogte

Hoe wil je de beelden van de beste beveiligingscamera set voor buiten bekijken? Je kunt daarvoor gebruik maken van een aparte monitor en daarnaast kun je de beelden bijvoorbeeld vanuit een internetbrowser of vanuit een app bekijken.

We denken met je mee over de mogelijkheden, ook als je tussen de camera’s wilt kunnen wisselen. De verschillende camerasets bieden diverse opties, waarover we je graag adviseren. Wil je ook buitenshuis mee kunnen kijken, bijvoorbeeld als je op vakantie bent? Wij zorgen ervoor dat we de camerabewaking set kiezen op basis van jouw specifieke wensen. 

7. Onderhoud: houd de beveiligingscamera set in topconditie

Ten slotte is het belangrijk om vooraf alvast na te denken over het eventuele onderhoud van de beveiligingscamera. Hoe zorg je ervoor dat de camera’s het blijven doen zoals je het bedoeld hebt? Wat moet er gebeuren als een van de camera’s geen helder beeld meer geeft, of wanneer de bewegingssensor niet meer goed lijkt te werken? 

We adviseren je graag over de beste sets voor buiten, die goed bestand zijn tegen de verschillende invloeden van het weer. Gaat er toch een keer iets mis, of wil je de set na verloop van tijd uitbreiden met een extra camera? Dan stellen we de camera’s opnieuw in en af, maken die schoon en bieden natuurlijk 24/7 ondersteuning bij het veiligstellen van de beelden. Op die manier is ook het onderhoud goed geregeld, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. 

Beveiligingscamera set kopen

Wil je een beveiligingscamera set kopen? Je hebt de keuze uit verschillende sets. Bekijk de modellen met één of meerdere camera’s, afhankelijk van de manier waarop je de woning of het pand in beeld wilt brengen.

Onze deskundige monteurs verzorgen graag de installatie. Daarbij houden we rekening met de bovenstaande 7 voorwaarden. Dit biedt de garantie dat het systeem uitstekend werkt, om alles rondom de woning of het pand nauwlettend in de gaten te houden. 

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend
contact met ons opnemen

WhatsApp WhatsApp voor meer info