+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Draadloze beveiligingscamera

Een draadloze beveiligingscamera is, zoals de naam al doet vermoeden, draadloos. Echter geeft deze naam een vertekenend beeld van de werkelijkheid, want de meeste draadloze camera’s zijn niet volledig draadloos. Het draait bij de term ‘draadloos’ namelijk vooral om de draadloze overdracht van de camerabeelden. De opgenomen beelden worden namelijk via Wi-Fi verzonden naar een telefoon, tablet of computer. Waarom is een draadloze beveiligingscamera dan niet echt draadloos? Veruit de meeste camera’s van dit type zijn voorzien van een oplader, voor de stroomvoorziening. Er zijn echter wel beveiligingscamera’s die helemaal draadloos zijn. Deze zijn voorzien van een oplaadbare batterij. Wanneer je de camera 24/7 wilt gebruiken, is dit alleen niet de meest praktische oplossing.

Draadloze beveiligingscamera aansluiten

Het grote voordeel van een draadloze beveiligingscamera? De aansluiting is erg gemakkelijk. Je sluit een draadloze camera aan op je eigen netwerk, waarna je de beelden via Wi-Fi ontvangt op je eigen telefoon, tablet of computer. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van een NVR.

Het scheelt een hoop werk om dit type camera te installeren, omdat je geen netwerkkabel naar de camera hoeft te trekken. De enige kabel die je nodig hebt, is om de camera van stroom te voorzien.

Verbinding van draadloze beveiligingscamera

De verbinding met een draadloze beveiligingscamera gaat via Wi-Fi. Gebruik je de camera(‘s) voor in huis of in een bedrijfspand? Dan kun je gebruikmaken van je eigen internetverbinding en de camerabeelden ontvangen op je eigen telefoon of computer.

Beelden van een draadloze beveiligingscamera opslaan

Goed, je kunt de beelden gemakkelijk ontvangen via Wi-Fi, maar waar worden de camerabeelden opgeslagen? Je telefoon zou binnen de kortste keren vol zijn en de opslag niet aankunnen. Er zijn verschillende opties: een draadloze beveiligingscamera kan een SD-kaart hebben, waar de beelden worden opgeslagen. Wanneer het geheugen vol zit, worden automatisch de oude beelden op de kaart overschreven. Zo heb je dus niet onbeperkt toegang tot oude beelden. Ook kunnen de beelden worden opgenomen op een computer. De draadloze beveiligingscamera stuurt deze dan via een internetverbinding naar de computer, die de beelden weer opslaat.

En dan is er nog de optie om de beelden naar ‘de cloud’ te sturen. Omdat je gebruik maakt van een draadloze beveiligingscamera, heb je hier niets voor nodig. De camera is namelijk verbonden door Wi-Fi en kan zo de beelden naar de cloud sturen. Je kunt zelf kiezen hoeveel opslagcapaciteit je in de cloud wil.

De laatste optie, we noemden ‘m al eerder: een NVR, ook wel een network video recorder. Je kunt een losse NVR aanschaffen, maar je kunt ook software gebruiken die als NVR dient. Wanneer je zo veel mogelijk opslagcapaciteit wilt, is een losse NVR de beste optie.

Soorten draadloze beveiligingscamera’s

Als je op zoek gaat naar draadloze camera beveiliging , zul je al snel zien dat er veel verschillende soorten zijn. De benaming ‘draadloze beveiligingscamera’ heeft namelijk alleen te maken met de draadloze overdracht van de beelden, niet met het soort camera. Zo kun je kiezen voor een het bekende model van een ‘bullet camera’ of een eveneens bekende ‘dome camera’ en er zijn draadloze camera’s geschikt voor binnen én buiten. Ofwel: voor ieder wat wils.

Wilt u meer weten over de opties voor een draadloze camera beveiliging? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 760 42 47
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. advies@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info