+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Een wifi camera, gemakkelijk te installeren

De wifi camera maakt draadloos verbinding, via internet. Dat is wat de meeste mensen verwachten, omdat ze weten hoe wifi werkt. Wat ze niet weten is wat het verschil is met een IP camera. Is dat hetzelfde? Toch zitten er een aantal verschillen tussen een wifi camera en een IP camera.

IP staat in dit geval voor Internet Protocol. De IP camera maakt verbinding via internet. Je hebt de mogelijkheid om beelden draadloos of bedraad te versturen, en die zowel thuis, op locatie bij je bedrijf als vanaf de andere kant van de wereld te bekijken zijn. Dat toont overeenkomsten met de camera via wifi, dus hoe zit het precies met de verschillen? We leggen het je uit. En delen een aantal voorbeelden van situaties waarin je er goed gebruik van kunt maken. 

Wifi of IP camera?

Een wifi camera of IP camera is niet hetzelfde. Een wifi camera is namelijk wél een IP camera, maar een IP camera is niet altijd een wifi camera. De wifi camera is een specifieke soort binnen de camera’s op basis van IP. Zou je de IP camera via een bedrade aansluiting verbinden? Dan is het namelijk geen wifi camera.

Binnen de IP camera’s heb je dus de keuze uit:

 • Binnencamera’s
 • Buitencamera’s
 • Wifi camera’s
 • Nachtcamera’s
 • Deurbellen met camera’s

Er zijn meer soorten IP camera’s. De wifi camera is een specifieke soort. De camera maakt verbinding via wifi, waardoor het niet nodig is om netwerkkabels te trekken. Dus wil je camera’s laten ophangen bij een bestaande woning of een bestaand pand? De installatie is eenvoudig, omdat we daar alleen een stroomaansluiting voor nodig hebben. 

Wifi camera

Gebruik: buiten op allerlei plekken

Wil je deze camera buiten gebruiken? Dat kan outdoor op een aantal verschillende plekken. De buitencamera met wifi kun je bijvoorbeeld gebruiken voor:

 • Thuis
  Wil je jouw huis beveiligen? Een camera met wifi kun je makkelijk bedienen, is op allerlei plekken te plaatsen en hoeft niet duur te zijn. Het is een fijne keuze voor thuis, die wij professioneel voor je kunnen plaatsen. 
 • De winkel
  Zoek je een dome camera met wifi of een ander model? We adviseren je graag over de beste keuze voor in de winkel of bij de deur. Houd op die manier alles en iedereen goed in de gaten. 
 • Een bedrijfslocatie
  Beveilig op die manier ook een bedrijf met een IP camera met wifi. De beelden zijn gewoon draadloos te bekijken, bijvoorbeeld vanuit het kantoor waarin je werkt.
 • Een vakantiehuis
  Op afstand de vakantiewoning in de gaten houden? Een buiten camera met wifi is een uitstekende keuze, om zeker te weten dat er niemand ongemerkt naar binnen kan gaan. 
 • Aan de carport, het boothuis of de caravanstalling
  Bewaak de auto, de boot of de caravan die je hebt staan. Gebruik deze camera voor binnen onder de overkapping of een model voor buiten die tegen de invloeden van het weer kan.
 • Bij stallen
  Houd op die manier bijvoorbeeld paarden, koeien of andere dieren in de gaten. Voorkom dat de varkens, paarden of andere dieren ontsnappen of te maken krijgen met indringers. 
 • Voor een volière
  En wil je zicht houden op de vogels in de volière? Dankzij deze camera kan dat gewoon draadloos en hoef je er toch niet steeds naartoe te lopen. 
 • Op de bouwplaats
  Voorkom dat indringers ongemerkt hun gang kunnen gaan. Kies in plaats daarvan voor bewaking op afstand, gewoon met de wifi camera’s voor outdoor die er beschikbaar zijn. 
 • In een verzorgingscentrum
  Houd de situatie op afstand in de gaten met een wifi camera voor binnen, om meteen in actie te komen als er iets aan de hand is. 
 • Op scholen en in kinderdagverblijven
  Of gebruik de camera’s met wifi op scholen en kinderdagverblijven om die op afstand goed te kunnen monitoren. 
 • In de babykamer
  En gaat het je om jouw baby? Zelfs dan is een wifi camera geschikt, al kies je dan meestal voor een goedkoper consumentenmodel. 

Wifi camera met alarmsysteem

Je kunt deze outdoori camera of een ander model uitstekend combineren met een alarmsysteem. Wil je bijvoorbeeld een melding krijgen op het moment dat er iemand probeert binnen te dringen? Of zoek je een manier om een alarm af te laten gaan, waarmee je de inbreker kunt afschrikken? Er zijn allerlei mogelijkheden beschikbaar, waarover we je graag adviseren.

Een draadloze wifi camera laat zich bovendien makkelijk installeren, ook als je die wilt verbinden met een alarmsysteem. Dus wil je de situatie goed in de gaten houden en inbrekers en andere indringers afschrikken? Dankzij de camera met wifi is het niet nodig om daarvoor allerlei bekabeling te laten trekken en aan te laten leggen.

Tip: let bij de keuze voor een camera met wifi goed op de verbinding waarvan gebruik wordt gemaakt. Het is belangrijk dat daarvoor goede beveiliging beschikbaar is, bijvoorbeeld op basis van 256-bit. Inbrekers en indringers kunnen het signaal dan niet zomaar onderscheppen of uitschakelen. In plaats daarvan is er sprake van een betrouwbare verbinding, om goed in de gaten te houden wat er aan de hand is. 

Specialisten in wifi camera’s

WIJ zijn jouw specialisten in deze camera’s, zowel in combinatie met een alarmsysteem als losstaand. Dus zoek je een manier om het terrein bij je thuis of op de zaak beter in de gaten te houden? We adviseren je graag over de camera’s met wifi die er beschikbaar zijn. Waarmee je via een draadloze verbinding mee kunt kijken. En waarmee het dus niet nodig is om bekabeling aan te leggen, bijvoorbeeld door een bestaande woning waar je liever niet te veel aan wilt doen. En zoek je breder dan de wifi camera’s alleen? We hebben ervaring met tal van IP-camera’s en de installatie daarvan. We denken met je mee over de beste manier om ze te bevestigen en te garanderen dat je alles om je heen zo goed mogelijk in de gaten kunt houden. Dat kan zowel draadloos als bedraad, en daarover adviseren we je graag.

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend 

contact met ons opnemen

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info