+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Cameratoezicht: 5 tips om niets meer te missen

Goed cameratoezicht bespaart zowel kosten als kostbare tijd. Het is een investering in betere beveiliging, die helpt indringers buiten de deur te houden en diefstal te voorkomen. Dat levert onder aan de streep veel voordeel op. Tenminste, als je onze handige tips gebruikt om de camera’s goed te laten plaatsen natuurlijk.

Toezicht met camera’s is pas effectief als die op de juiste plek hangen. En als het systeem zo is ingericht dat je bijvoorbeeld een melding ontvangt als er iets aan de hand is. Wij zijn de specialisten in cameratoezicht en kunnen je hierover perfect adviseren. 

Waarom cameratoezicht?

Denk je aan cameratoezicht op school, op het werk, in een verpleeghuis of op een andere locatie in de zorg? Op al die locaties is het een goed idee om te investeren in camera’s. En gaat het om een locatie op straat of gewoon bij je thuis? Met toezicht dankzij camera’s wordt veel beter duidelijk wat er gebeurt. Sterker nog, er hoeft je niets meer te ontgaan als je daar goed gebruik van maakt.

Tip: optimaal gebruik maken van cameratoezicht? Gebruik stickers of een bord om bezoekers en anderen erop te wijzen dat je beelden maakt van wat er gebeurt. Je voldoet aan de verplichting om hen te informeren en geeft bovendien aan dat het niet mogelijk is om ongezien iets mee te nemen of binnen te dringen.

We adviseren je over de te plaatsen camera’s, over de ideale plek om ze op te hangen en natuurlijk over cameratoezicht en de wet op privacy. Twijfel je over de regels voor toezicht met camera’s op de werkplek of zoek je daarvoor een geschikt protocol? We vertellen je er graag meer over, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. 

5 tips: niets meer missen

Bovendien delen we graag een aantal handige tips met je, als je denkt aan cameratoezicht. Met aandacht voor deze eigenschappen weet je zeker dat je er goed gebruik van maakt:

  • Plaats een camera bij iedere buitendeur
  • Film vanuit de hoek van een ruimte
  • Bewaak waardevolle spullen
  • Houd rekening met de zon en lichtinval
  • Let op de regels voor cameratoezicht
Cameratoezicht

1. Bij iedere buitendeur

Plaats de camera’s voor cameratoezicht in ieder geval bij iedere buitendeur. Het zijn de ingangen naar binnen toe, die je daarom goed wilt bewaken. Je wilt in beeld hebben wie er binnenkomt, of wie een poging doet om binnen te komen.

Zorg ervoor dat degene die naar binnen komt goed in beeld is. Laat de camera bijvoorbeeld niet te hoog plaatsen, om te voorkomen dat je alleen de bovenkant van een hoofd in plaats van een gezicht filmt. Laat de camera ook niet te laag ophangen, omdat inbrekers of vandalen er anders gewoon bij kunnen om ze te saboteren. 

2. Film vanuit de hoek van een ruimte

En wil je binnen goed cameratoezicht? Laat dan de camera’s bij voorkeur in de hoek van een ruimte plaatsen. Vanuit de hoek zorg je ervoor dat een zo groot mogelijk deel van de kamer of andere ruimte in beeld zal zijn. Het deel dat niet in beeld is bestaat als het goed is uit twee muren, waardoor daar in ieder geval niets mee kan gebeuren. 

3. Bewaak waardevolle spullen

Gebruik je het cameratoezicht in een winkel, op kantoor, een loods of voor een buitenruimte? Bewaak waardevolle spullen door de camera’s daar specifiek op te richten. En hou rekening met de ideale aanlooproute of vluchtroute. Breng die routes zo goed mogelijk in beeld.

Laat camera’s ophangen voor het perfecte toezicht door aan te geven wat er van waarde is. En hoe iemand binnen kan komen en weer kan vertrekken, zodat onze specialisten daar specifiek rekening mee kunnen houden. 

4. Houd rekening met de zon- en lichtinval

Als we camera’s plaatsen voor cameratoezicht houden we rekening met zoveel mogelijk factoren voor de ideale plaatsen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we letten op de zon- en lichtinval. Op een zonnige dag kan het beeld van de camera sterk vervormen, omdat er te veel licht op de sensor valt. En is er binnen sprake van spiegels? Dan is het belangrijk dat we zelfs ook daar rekening mee houden. Op die manier is het beeld altijd goed, zodat je precies kunt zien wat er gebeurt of wanneer het belangrijk is om in te grijpen. 

5. Let op de regels voor cameratoezicht

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de regels voor cameratoezicht, zowel binnen als buiten. Dus twijfel je over de privacy en wat er in de wet staat? We werken vanuit een protocol voor toezicht en adviseren je graag over wat er is toegestaan. En wat niet, om te voorkomen dat je met het toezicht ongemerkt de fout in gaat. 

Specialist in cameratoezicht

Zoek je een specialist in cameratoezicht? We zorgen voor de camera’s, signing en bijvoorbeeld de stickers die je daarbij nodig hebt. Bovendien adviseren we je graag over de mogelijkheden en de ideale plaatsing van de camera’s. Het is de kern van ons werk, waardoor we de expertise en ervaring om bij particulieren thuis, bij bedrijven en bijvoorbeeld bij (zorg)instellingen en op andere belangrijke locaties met waardevolle spullen zorg te dragenv oor een optimale beveiliging door middel van camera’s.We zijn gespecialiseerd in cameratoezicht en camerabewaking, en het is onze ambitie om je hiermee zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend 

contact met ons opnemen

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info