De IP camera: Internet Protocol Camera
Een IP camera heet voluit een Internet Protocol Camera en dit is de verzamelnaam voor alle soorten camera beveiliging met behulp van netwerktechnologie.

Bij een IP camera kunt u beelden op uw mobiele telefoon bekijken. Zo kunt u ook op afstand volledig overzicht bewaren. Beelden worden via een internetverbinding getransporteerd naar uw apparaat van voorkeur. Bijkomend voordeel van dit type camera is dat deze zichtbaar of onzichtbaar gemonteerd kan worden. Houd hierbij wel rekening met privacyregels.

Installatie van een IP camera

De IP camera sluit je aan op het netwerk door gebruik te maken van een UTP-netwerkkabel. Over het algemeen is dit type camera gemakkelijk te installeren en dus ook gemakkelijk weer te updaten of uit te schakelen. Ook interessant: je kunt de camera gemakkelijk aansluiten op een NVR.

Ook dient de camera aangesloten te worden op elektriciteit. Hoewel er ook IP camera’s zijn met een losse adapter of PoE-aansluiting (Power over Ethernet). Laatstgenoemde is makkelijk te installeren, omdat er slechts één kabel nodig is voor de installatie van deze camera. Eén UTP-netwerkkabel is al genoeg (per camera).

ip camera

De voordelen van een IP camera

Absoluut niet onbelangrijk bij goede camera beveiliging is de kwaliteit van de beelden. En dat zit wel goed bij dit type camera. U kunt rekenen op hoge resolutie beelden. Er zijn ook camera’s die zijn voorzien van een focus en zoomfunctie. Zo kun je de camera(‘s) op afstand besturen vanaf één punt.

Dan het grote voordeel van een IP camera: omdat dit type camera is aangesloten op een netwerk, kunt u gemakkelijk beelden delen. U ontvangt de beelden namelijk op een door u gekozen apparaat. Dit kan een telefoon, tablet of laptop zijn, maar ook een NVR (network video recorder).

Verder is het mogelijk om de beelden op te slaan in ‘de cloud’. Zo bent u niet afhankelijk van opslag door middel van SD-kaarten of harde schijven, maar kunt u zelf bepalen hoeveel opslag u nodig heeft in de cloud en dit eventueel later ook nog uitbreiden.

De beelden kun je uiteindelijk op elk gewenst moment terugkijken via een internetverbinding. Of je kunt natuurlijk live meekijken. IP camera’s kunnen ook een functie hebben waarmee je kunt inzoomen in het beeld.

Waar kun je een IP camera voor gebruiken?

Een IP camera is er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een model dat u buiten kunt gebruiken, of een model voor binnenshuis. Verder is deze camera geschikt voor bijna alle doeleinden van camera beveiliging. Er zijn immers ook IP camera’s met warmtebeeld-functie zodat u ook ’s nachts scherpe beelden hebt.

Heeft u vragen over een IP camera of wilt u advies over camera beveiliging? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 273 84 86
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. info@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info