+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Beveiligingscamera’s plaatsen: Waar let je op?

Beveiligingscamera’s plaatsen en laten ophangen? Het is de beste manier om de situatie thuis, op het werk of op een andere locatie in de gaten te houden. Dus wil je zien wie er rond je kantoor hangen? Voorkomen dat iemand ongemerkt de oprit op kan komen? Of de winkel in de gaten houden op momenten dat je er niet bent? Wat de reden ook is, met de juiste beveiligingscamera zorg je ervoor dat je zelf altijd en overal kunt zien wat er gebeurt.

Tenminste, daarvoor gebruik je een beveiligingscamera met wifi of een bedrade verbinding. Je hebt er een IP-camera voor nodig, die werkt op basis van het Internet Protocol. Een verbinding met internet zorgt ervoor dat je de beelden zowel thuis en op locatie als vanaf de andere kant van de wereld kunt bekijken.

Dus zoek je een beveiligingscamera voor thuis, een camera voor op een andere plek of gewoon de beste camera die je kunt ophangen? Wij adviseren je graag, net als over de manier waarop we die voor je plaatsen. Zo kun je de beste beveiligingscamera kopen en die bovendien helemaal volgens de voorschriften laten plaatsen. 

Beveiligingcamera’s installatie en gebruik: 5 praktische tips

De beveiligingscamera voor buiten vraagt om een goede plaatsing. Daarvoor zetten we 5 handige tips op een rij:

  • Zichtbaar, maar ongrijpbaar
  • Looproutes en toegang
  • Zon- en lichtinval
  • Veilige verbinding met de camera’s
  • De privacy van anderen
Beveiligingscamera's plaatsen

1. Beveiligingscamera’s zichtbaar plaatsen, maar ongrijpbaar

Wil je de beveiligingscamera’s gebruiken om inbrekers en indringers af te schrikken? Het is belangrijk dat je de camera’s zichtbaar ophangt. Als zij de camera zien hangen zal dat ze afschrikken, omdat ze weten dat je ze in de gaten kunt houden. Een verborgen camera heeft dat effect niet, omdat iemand zich niet bewust is van het feit dat je mee kunt kijken of dat er een alarm af kan gaan bij beweging.

Dat betekent aan de andere kant helaas niet dat je de camera gewoon bij de deur op kunt hangen. Als je de camera te laag laat ophangt kunnen inbrekers en indringers er makkelijk bij. Ze kunnen de camera saboteren of wegdraaien, waardoor je daarmee uiteindelijk niet de beelden maakt van wat je graag wilt zien.

Het is belangrijk om de beveiligingscamera zichtbaar, maar ongrijpbaar te laten ophangen. Doe dat bijvoorbeeld op de juiste hoogte. En kies een model dat een alarm laat afgaan als er aan gezeten wordt, om ongemerkte diefstal en sabotage te voorkomen. 

2. Looproutes en toegang

En ben je benieuwd hoe we de beveiligingscamera buiten ophangen, of waar we op letten als we dat doen? We kijken in ieder geval goed naar de logische looproutes. We bedenken hoe een inbreker of een indringer zich waarschijnlijk zou bewegen, om ongemerkt naar binnen te komen. En weer weg te gaan.

De beste beveiligingscamera doet z’n werk pas als je die goed laat ophangen. Daarom denken we na over de looproutes en richten we de camera standaard op de belangrijke toegang tot de woning of het pand. Het gaat om de deuren en ramen, die we goed in beeld brengen. Daarvoor gebruiken we een draadloze of bedrade beveiligingscamera, afhankelijk van de mogelijkheden die er op die plek zijn.

3. Zon- en lichtinval

Daarnaast houden we rekening met de zon- en lichtinval. Dat geldt voor camera’s buiten en voor de beveiligingscamera’s voor binnen. Het voorkomt dat er overbelichting optreedt, waardoor het alsnog niet goed te zien is wat er gebeurt of wie er naar binnen probeert te komen. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat het beeld goed is, om precies te zien wat er gebeurt. 

4. Veilige verbinding met de camera’s

Heel belangrijk is het bovendien om veilig verbinding te maken met de camera’s. Het gaat dan om de draadloze verbinding bij wifi, net als een veilige verbinding met de app als de camera’s met een UTP-kabel verbonden zijn.

Dit vraagt om een sterk wachtwoord in de app en een beveiligde verbinding. We adviseren je daar graag over, om zeker te weten dat we de beveiligingscamera op een veilige manier voor je plaatsen. Zo kun je daar thuis en vanaf elke andere willekeurige plek gebruik van maken, zonder dat iemand het signaal kan onderscheppen. 

5. De privacy van anderen

Ten slotte is het belangrijk dat je met de beveiligingscamera’s voor buiten ook de privacy van anderen respecteert. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om de openbare weg te filmen, net als de tuin van de buren.

Als we de beveiligingscamera’s plaatsen en installeren houden we daar rekening mee. We plaatsen de camera’s onder de juiste hoek of schakelen bepaalde delen van het beeld uit. Op die manier voldoe je netjes aan de wetgeving die er op dit gebied geldt.

Je hebt het eigen terrein duidelijk in beeld, om indringers of inbrekers niet ongemerkt naar binnen te laten gaan. Aan de andere kant film je niets dat niet gefilmd mag worden, om je daarover in ieder geval geen zorgen te hoeven maken. 

Beveiligingscamera’s plaatsen: draadloos of bedraad

De beveiligingscamera is er zowel via wifi en dus draadloos als bedraad. In dat laatst geval is de UTP-kabel de meest gebruikelijke keuze. Het is in beide gevallen mogelijk om hier betrouwbaar en veilig gebruik van te maken. Wij kennen de modellen die daarvoor geschikt zijn en hoe je daarmee thuis, op het werk of op een andere locatie zorgt voor camerabeveiliging zoals je die wenst.

H2 Specialisten in beveiligingscamera’sWe zijn jouw specialisten in beveiligingscamera’s, zowel voor binnen als buiten. Wij weten wat er belangrijk is bij de specificaties van de camera’s en op welke plek je deze het best kunt laten ophangen. Op die manier zorgen we voor professionele camerabewaking. En is er onderhoud nodig of heb je vragen? Geen probleem, ook daarvoor zijn we natuurlijk beschikbaar.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info