+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Bewakingscamera kiezen: 3 eigenschappen om te vergelijken

Wat is de beste bewakingscamera voor buiten? Zo’n specifieke vraag valt goed te beantwoorden, aan de hand van de belangrijke eigenschappen. Dus denk je aan camerabeveiliging en ben je daarvoor op zoek naar de juiste camera? Met een paar handige tips krijg je een beter beeld van wat er belangrijk is.

Hoe verhoudt zich bijvoorbeeld een Full HD bewakingscamera ten opzichte van een bewakingscamera met lamp? En is een camera met scherm misschien een goed idee, of is juist wifi voor de draadloze communicatie belangrijk? We leggen aan de hand van 3 eigenschappen uit hoe je de keuze voor jezelf makkelijker kunt maken. 

Bewakingscamera

3 belangrijke eigenschappen

Deze 3 eigenschappen helpen een goede keuze te maken voor een bewakingscamera:

 • Type bewakingscamera
 • Locatie van de camera
 • Bedraad of draadloos

1. Type bewakingscamera

Het type bewakingscamera bepaalt op welke manier je daar gebruik van kunt maken. Het gaat altijd om een camera met opname. En in ons geval adviseren we ook altijd een camera met geluid, om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Tip: koppel de bewakingscamera altijd aan een recorder. U kunt de beelden opslaan, om die later terug te kunnen kijken.

In grote lijnen heb je de keuze uit 4 soorten camera’s:

 • Analoge bewakingscamera
  Deze camera is eigenlijk alleen een goed idee als je een bestaand systeem wilt uitbreiden. Nieuwe camerasystemen gebruiken een van de andere drie soorten. 
 • HD-CVI-camera
  Deze camera’s zijn geschikt voor bedrade systemen. Je kunt het beeld over honderden meters versturen, dus ook bij grotere systemen ontstaan er geen problemen. 
 • HD-SDI-camera
  De SDI-camera in HD-resolutie werkt als een analoge bewakingscamera, met een beeld in Full HD. Aansluiten kan met een coaxkabel, zodat je het systeem standalone kunt gebruiken. 
 • IP-camera in Full HD-resolutie
  IP-camera’s met de Onvif-standaard sluit je eenvoudig aan op een recorder en kun je bovendien los gebruiken. De hoge kwaliteit HD-beelden maak je met een Dome- of Bullet-camera. 

2. Locatie van de camera

Stem de eigenschappen van de bewakingscamera (voor buiten) af op de specifieke locatie waar je die wilt gebruiken. Buiten kan het regenen, kan het volgende moment de zon schijnen en zullen de temperaturen flink variëren.

In de wintermaanden kan het stevig vriezen, terwijl een camera in de zon ontzettend warm wordt. Het heeft allemaal invloed op de duurzaamheid en levensduur van de modellen. Denk dus goed na over de locatie van de camera’s, waar je die wilt laten plaatsen.

De beste bewakingscamera voor buiten heeft een IP-waarde die hoog genoeg is. De waarde bestaat uit twee getallen. De getallen geven weer hoe goed de camera bestand is tegen invloeden zoals vocht en stof. Een buitencamera moet een waarde IP-44 of hoger hebben. Op die manier zal een regenbui niet tot problemen leiden. 

3. Bedraad of draadloos

Ten slotte is het verstandig om na te denken over een bedrade of een draadloze camera. De bewakingscamera met wifi is draadloos. Dat wil zeggen, de camera heeft geen draad nodig om de gemaakte beelden te versturen naar de monitor en/of de recorder. Uiteraard is er wel gewoon sprake van een stroomaansluiting. Dit zorgt voor de voeding van de camera, om beelden op te nemen als er beweging is. Of als je beelden wilt maken, zelfs als dat heel de dag door is.

Als je denkt aan een draadloze bewakingscamera met recorder is het belangrijk dat de verschillende delen van het systeem goed met elkaar samenwerken. De camera moet binnen het wifi-bereik hangen. Alleen op die manier is het mogelijk om de beelden in HD te versturen en dus op te slaan of meteen te bekijken.

Let op: wilt u meerdere camera’s tegelijkertijd in HD video laten streamen? Zorg bij een draadloos netwerk voor voldoende bandbreedte. De gevraagde capaciteit loopt snel op bij meerdere camera’s en een HD-resolutie.

Kies je voor een bedraad systeem met bewakingscamera’s? Je kunt er dan in ieder geval zeker van zijn dat de verbinding goed is. Het beeld valt niet zomaar weg en je kunt de beelden bekijken in de hoge HD-resolutie. Hier staat tegenover dat de installatie soms lastiger is, bijvoorbeeld in een bestaande woning of in een bestaand pand. 

Beste bewakingscamera voor buiten kopen

Wilt je de beste bewakingscamera voor buiten kopen? We zijn specialist in bewakingscamera’s en helpen je graag met deskundig advies, zodat je een bewuste keuze kunt maken uit een aantal verschillende modellen. Bovendien helpen we je graag met de professionele installatie.

Bij ons in de webshop voor bewakingscamera’s voor buiten heb je de keuze uit twee soorten camera’s:

Bewakingscamera
 • Dome camera
  Het is een compacte bewakingscamera voor binnen of buiten, afhankelijk van het model dat je kiest. Ze zijn er ook draadloos, om de camera’s te plaatsen rond een bestaande woning of een bestaand pand. Het compacte ontwerp van de camera’s maakt het makkelijk om die ergens hangend te bevestigen. 
 • Bullet camera
  De Bullet camera is er voor binnen en voor buiten, afhankelijk van de IP-waarde van het model. De camera kun je bevestigen aan de muur. De meeste modellen laten zich vervolgens eenvoudig richten, om die op de gewenste manier in te stellen. 

Twijfel je over de beste bewakingscamera voor buiten? Onze deskundige adviseurs denken graag met je mee. Daarnaast zijn ze je natuurlijk van dienst met de vakkundige installatie. Op die manier helpen we je de beste keuze te maken, om jouw woning waterdicht te beveiligen.

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend
contact met ons opnemen

WhatsApp WhatsApp voor meer info