+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Dome camera

De dome camera is een van de meest voorkomende type camera’s bij camera beveiliging. Deze camera is gemakkelijk te herkennen aan zijn ronde vorm en glazen behuizing, waar de naam dome ook op slaat. Wat zijn de voordelen van deze camera en waar kun je ‘m voor gebruiken? We leggen het graag aan u uit.

Voordelen van een dome camera

Een dome camera is niet zonder reden een van de meest gebruikte beveiligingscamera’s. Er zitten veel voordelen aan dit type, waaronder de lens. Deze is namelijk in verschillende richtingen draaien. Sommige camera’s hebben ook een zoomfunctie (zoals bij een PTZ camera) of warmtebeeldfunctie. Een ander voordeel: dit type camera is vrij klein en valt daardoor niet zo erg op. Ook sluit de camera vaak mooi aan bij het interieur van een bedrijf of woning.

Daarnaast is een dome camera door de stevige ronde behuizing haast onverwoestbaar. Een interessante eigenschap wanneer je denkt aan bijvoorbeeld vandalisme.

Dome camera buiten

We noemden net al een van de voordelen van een dome camera: deze camera’s zijn haast niet kapot te krijgen. Niet alleen geschikt tegen vandalisme, maar ook voor buiten. De dome camera is vrijwel altijd waterdicht, door de glazen behuizing die om de lens zit en de metalen behuizing om de rest van de camera.

Om optimaal gebruik te maken van uw dome camera buiten, zijn er ook camera’s die voorzien zijn van een warmtebeeldfunctie, ook wel infrarood genoemd. Zo heeft u ook in het donker scherpe beelden.

Dome camera installeren

De dome camera herkent u zonder twijfel uit het straatbeeld. Dit type camera hangt immers vrijwel overal, zoals in winkels, bedrijfspanden en openbare ruimten zoals een station. Een dome camera is makkelijk te installeren en kan aan het plafond of een wand bevestigd worden. De lens is in principe in elke richting te draaien, waardoor de camera overal opgehangen kan worden.

Een bijkomend voordeel van een dome camera: door de glazen behuizing die de lens beschermt, is het lastig in te schatten waar de camera op gericht staat. Zo weten inbrekers nooit zeker of de camera wel of niet op hen gericht is en kunnen ze de camera dus ook minder makkelijk omzeilen.

In principe kunt u met de dome camera dus alle kanten op. Is het voor binnen of buiten? Alles is mogelijk. Wilt u de camera ook in de nacht gebruiken? Kies een model met warmtebeeldfunctie. Kortom: bedenk waar u de camera voor wilt gebruiken en wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de perfecte beveiligingscamera. Neem een kijkje in onze webshop, waar u onder andere camera’s van het bekende merk HikVision vindt.

Toont alle 5 resultaten

WhatsApp WhatsApp voor meer info