+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Buitencamera kiezen: hoe houd je alles goed in de gaten?

Je wil een buitencamera kiezen: hoe begin je daaraan? Een IP camera voor buiten biedt allerlei geavanceerde mogelijkheden. Om alles goed in beeld te brengen moet je onder andere rekening houden met de ideale plaatsing van de camera. En kies je voor een draadloze wifi camera voor buiten of ben je toch beter af met een bedrade verbinding? 

Onze experts helpen je de beste buitencamera te kiezen. Is het belangrijk dat je goed nachtzicht hebt? Of gaat het je specifiek om het filmen van beweging? Of zoek je camera beveiliging die altijd op de achtergrond meedraait? Onze monteurs beoordelen de situatie ter plaatse, en helpen je alles nauwkeurig in beeld te brengen. 

Buitencamera

DOORDACHTE PLAATSING VAN DE BUITENCAMERA

De buitencamera vraagt om een doordachte plaatsing. Alleen door lang genoeg na te denken over de ideale plek kun je met de buitencamera alles goed in beeld brengen. Onze specialisten hebben de expertise en ervaring. Bijvoorbeeld om je te helpen met het bepalen van de plek:

 • Niet te hoog, maar ongrijpbaar
 • In ieder geval bij elke buitendeur
 • Gericht op de looproute

1. NIET TE HOOG, MAAR ONGRIJPBAAR

Veel klanten hebben de wens om een camera hoger op te hangen dan handig is. Een (draadloze) camera voor buiten moet natuurlijk ongrijpbaar zijn voor indringers en inbrekers, maar mag niet te hoog hangen.

Een te hoge positie zou zelfs de beste buitencamera onbruikbaar maken. Als de camera te hoog hangt filmt deze onder een ‘scherpe hoek’, waardoor de personen waar het om draait nooit goed in beeld zullen zijn. De buitencamera met opname filmt personen te veel van bovenaf, waardoor de beelden achteraf of live waarschijnlijk niet bruikbaar zijn.

Dus wil je de buiten camera beveiliging goed op laten hangen? Hou er dan rekening mee dat dit niet te hoog gebeurt. Natuurlijk is het belangrijk om te voorkomen dat iemand er makkelijk bij kan, maar hoger is niet altijd beter.

2. IN IEDER GEVAL BIJ ELKE BUITENDEUR

De camera voor buiten komt het best tot z’n recht bij een buitendeur. En zijn er meerdere buitendeuren, bijvoorbeeld thuis, bij een winkel of in een kantoorpand? Het is belangrijk om bij iedere buitendeur een (IP) camera voor buiten op te hangen. Op die manier breng je de verschillende toegangspunten in beeld.

Onze experts denken als inbrekers of indringers, om je te adviseren over zowel de buitendeuren als andere toegangen die zij zien. Zodat je daar de camerabewaking voor buiten goed op af kunt stemmen. En je de kans minimaliseert dat er iemand binnen kan komen of binnen kan dringen, zonder dat daar beelden van zijn. 

3. BUITENCAMERA GERICHT OP DE LOOPROUTE

De camera voor buiten kun je het best ophangen op een plek die de (aan)looproute in beeld brengt. Hoe komt iemand naar de deur of andere plek om naar binnen te gaan toe? Door de looproute in beeld te brengen weet je zeker dat het onmogelijk wordt om ongemerkt dichterbij te komen. 

De camerabewaking voor buiten brengt de indringer of inbreker alvast in beeld, voordat diegene aan de slag kan bij de deur of het raam. En gaat het je om live beelden om in de gaten te houden wie er binnenkomt? Ook in dat geval helpt dit de bruikbaarheid van de beelden te verbeteren. 

STICKERS OP CAMERA’S IN HET ZICHT

Buitencamera

De camera voor buiten met wifi en andere geavanceerde functies helpt je alles zo goed mogelijk in beeld te brengen. Bovendien is het verstandig om de camera’s duidelijk in het zicht op te hangen. En die bijvoorbeeld te voorzien van stickers die daarvoor waarschuwen. 

Het is de minst geavanceerde eigenschap van camera’s, maar die er we voor zorgt dat de buitencamera af zal schrikken. Een gelegenheidsdief zal zich wel twee keer bedenken voordat diegene naar binnen probeert te komen. Zelfs de beste buitencamera komt pas goed tot z’n recht als een indringer of inbreker duidelijk kan zien dat je de situatie goed in de gaten houdt. 

Tip: en moet je in de winkel, het bedrijfspand of op school duidelijk maken dat je camera’s hebt hangen? Ook daarvoor zijn de stickers die we daarbij leveren natuurlijk goed geschikt. Onze experts zullen je daar goed over adviseren. 

PRAKTISCHE TIPS VAN ONZE EXPERTS

Om de camera buiten op te hangen en de beveiliging in orde te maken geven we graag nog een paar handige tips mee:

 • Let op de lichtinval
  Als onze specialisten de buitencamera plaatsen houden ze rekening met de zon- en lichtinval. Ze voorkomen ze dat de zon het beeld enorm kan overbelichten of op een andere manier onduidelijk kan maken. En weet je zeker dat je op ieder moment van de dag goed beeld hebt. Kies je voor een nachtcamera voor buiten? Dan voorkomen we dat een muur of ander reflecterend deel invloed heeft op de kwaliteit van de beelden die je kunt bekijken. 
 • Hou je aan de (privacy)regels
  Je mag niet zomaar de openbare weg filmen. En maak je thuis gebruik van een buitencamera? Zorg er dan voor dat je de tuin van de buren niet filmt. Onze experts houden daar rekening mee tijdens het monteren en installeren van de camera’s. Zo weet je zeker dat je daarmee geen onopgemerkte fouten of missers maakt.
 • Doorlopend of bij beweging
  Wil je de bewakingscamera voor buiten doorlopend laten filmen of laten inschakelen bij beweging? We adviseren je graag aan de hand van de manier waarop je er gebruik van gaat maken. En gaat het je om een buiten camera met wifi of een IP camera met een bedrade verbinding? In de beide gevallen adviseren we je graag over de specificaties, mogelijkheden en het dagelijkse gebruikt. 

SPECIALISTEN IN DE BUITENCAMERA

We zijn jouw specialisten voor een buitencamera. Bijvoorbeeld om uit te leggen wat er allemaal mogelijk is. En om de installatie en montagevan de bewakingscamera voor je uit handen te nemen. Zo zorgen we ervoor dat je thuis, vanuit de winkel, op school of op een andere locatie alles goed in de gaten kunt houden en inbrekers zich nog wel een keer zullen bedenken voordat ze proberen naar binnen te komen.

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend 

              contact met ons opnemen

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info