+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Binnencamera: Wat is de beste plek om deze op te hangen?

Met een binnencamera houd je de situatie in de winkel, in een bedrijfspand of op een andere locatie goed in de gaten. We hangen camera’s op in bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen, net als bij particulieren thuis. Dus zoek je naar een IP camera of zelfs een wifi camera voor binnen? Dan zijn wij de specialist die je hierbij helpt en met onze handige tips ontdek je wat daarvoor de beste plek is.

En kies je voor onze binnencamera’s? Onze monteurs beoordelen altijd de situatie ter plaatse. Op die manier brengen we de tips meteen in de praktijk, om je daarmee zo goed mogelijk van dienst te zijn. De camera voor binnen brengt precies in beeld wat je graag wil zien. 

WAAROM EEN BINNENCAMERA?

De camera beveiliging of bewaking voor binnen helpt om waardevolle spullen in beeld te houden. Of om gewoon in de gaten te houden wat er gebeurt en wat er speelt. Dat kan live, maar ook achteraf. Dus is er iets gebeurd en wil je graag terugkijken naar wat de aanleiding daarvan was? Of wie welke rol speelde, bijvoorbeeld als er sprake is van diefstal of een verdenking daarvan? In al die gevallen is het prettig om terug te kunnen vallen op een binnencamera, die het netjes heeft vastgelegd.

Tip: wil je met een camera van binnen naar buiten filmen? Hou er dan rekening mee dat daar wat haken en ogen aan kunnen zitten. De zon- en lichtinval maakt het soms lastig om een goed beeld te krijgen. Bovendien krijg je te maken met privacywetgeving. Je mag niet zomaar de openbare weg of eigendommen van anderen filmen. Onze specialisten komen graag bij je langs om de situatie te beoordelen. En je te adviseren over de mogelijkheden. 

3 TIPS VOOR DE BESTE PLEK VOOR EEN BINNENCAMERA

Als je denkt aan een binnencamera ben je natuurlijk benieuwd naar de beste plek daarvoor. Waar houden onze monteurs rekening mee als ze de binnencamera plaatsen? Zelfs de beste IP of wifi camera komt pas echt tot z’n recht als je rekening houdt met de volgende tips:

  • Waardevolle spullen filmen
  • Entree en looproutes filmen
  • Op laten hangen in de hoek

1. WAARDEVOLLE SPULLEN

Gaat het je om een vitrine met dure sieraden of andere materialen en spullen? Het is de moeite waard om daarvoor binnen een camera op te hangen. De camera voor binnen houdt de situatie goed in de gaten en kan zowel doorlopend als specifiek bij beweging filmen.

Dus wil je zorgen voor camera bewaking of beveiliging voor binnen? Laat onze monteurs in kaart brengen hoe je het beste de spullen van waarde in beeld kunt brengen. Wij hebben de expertise en ervaring om de camera op de juiste plek te positioneren. De waardevolle spullen zullen dan goed in beeld zijn, net als iedereen die daar naartoe loopt of er even bij gaat staan. 

binnencamera

2. ENTREE EN LOOPROUTES

Minstens zo belangrijk is het om de IP camera of de wifi camera voor binnen te richten op de entree en de looproutes. Onze specialisten denken met je mee over de meest gebruikelijke of logische ingang. En over de minder logische ingangen of toegangen, die inbrekers en indringers mogelijk kunnen gebruiken.

Door de entree en looproutes in beeld te brengen wordt het onmogelijk om ongezien naar binnen te treden. In plaats daarvan is goed te zien wie er binnenkomt of wie er op een ander moment binnen is geweest. De camera bewaking en beveiliging voor binnen helpt de situatie goed in de gaten te houden, eventueel van op afstand. 

3. BINNENCAMERA OP LATEN HANGEN IN DE HOEK

Ten slotte is het belangrijk om de binnencamera te positioneren in de hoek. Het is in veel situaties de beste plek, omdat zo voorkomen wordt dat het mogelijk is om achter de camera om te gaan. In plaats daarvan filmt de camera (met een breedhoeklens) een groot deel van de ruimte. Het deel erachter bestaat uit twee muren, waardoor daar in ieder geval niets kan gebeuren.

Onze monteurs kennen de beste plekken om een camera voor binnen te plaats of op te hangen. Zij weten bovendien hoe breed de beeldhoek ongeveer moet zijn, zodat alles zo goed mogelijk in beeld is. Je bekijkt de situatie van links tot rechts in de ruimte, bijvoorbeeld als daar waardevolle spullen staan.

Tip: zijn er meerdere ingangen mogelijk in de ruimte? Of lukt het niet om van bovenaf heel de ruimte goed te filmen? Dan kunnen onze specialisten een tweede camera voor binnen adviseren, waarbij we rekening houden met hoe je de beelden op de monitor bekijkt. Zo zorgen we ervoor dat iemand die van links naar rechts loopt makkelijk te volgen blijft en goed zichtbaar zal zijn. 

IP OF WIFI CAMERA VOOR BINNEN

En twijfel je tussen een IP camera of een wifi camera voor binnen? De wifi camera is altijd een IP camera. IP staat in dit geval namelijk voor Internet Protocol. De camera heeft een verbinding met internet, via een draadloze of een bedrade verbinding.

En gaat het om een draadloze verbinding? Dan gebeurt dit vaak via wifi. Er is sprake van een beveiligd signaal, zodat anderen daar niet zomaar toegang toe kunnen krijgen. De beste wifi camera’s voor binnen zenden het signaal draadloos uit. Dit maakt het makkelijker om ze te plaatsen of op te hangen in bestaande ruimten, waarin je niet te veel in muren, plafonds en vloeren wil boren of frezen.

We adviseren graag over de beste IP en wifi camera’s voor binnen. En wil je ook buiten camera’s ophangen? Dan is het natuurlijk mogelijk om die met elkaar te combineren tot één systeem. 

SPECIALISTEN IN BINNENCAMERA’S

We zijn jouw specialisten in binnencamera’s. Dus zoek je een dome camera of een bullet camera om de situatie goed in de gaten te houden? Onze bewakingscamera’s zijn perfect geschikt voor winkels, voor showrooms, andere bedrijven en bijvoorbeeld in zorginstellingen, ziekenhuizen, verpleeghuizen en op scholen. Wij hebben de expertise en ervaring die je zoekt, om zeker te weten dat je alles helder in beeld hebt.

Voor een passend advies kunt u vrijblijvend 

              contact met ons opnemen

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info