+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging met nachtzicht

Camera beveiliging (met nachtzicht) kan worden ingezet voor het beschermen van uw pand tegen criminelen en indringers. Het is hierbij erg belangrijk dat u voor de juiste camera beveiliging kiest. Omdat indringers en criminelen vaak te werk gaan in de avond of nacht, is camera beveiliging met nachtzicht voor buiten een hele goede keuze. Dit biedt de beste beveiliging voor uw pand. 

Kwaliteit 

Zoals hierboven benoemd gaan criminelen en indringers voornamelijk te werk in de nacht als het donker is en er minder mensen op straat zijn. Ondanks dat er stickers of borden aanwezig zijn op een plaats waar beveiligingscamera’s hangen, doen criminelen soms toch een poging. Op het moment dat er ’s nachts wordt ingebroken en de camera’s hebben geen nachtzicht, zullen de inbrekers niet te zien zijn op de camera’s. Dit is natuurlijk ontzettend zonde, want dan krijgt u het gevoel dat de camera’s er voor niks hangen. 

camera beveiliging met nachtzicht

Belangrijke aspecten

Er zijn een aantal belangrijke aspecten voor het aanschaffen van beveiligingscamera’s. Hieronder staan belangrijke punten waarop u moet letten. Deze punten hebben te maken met het nachtzicht van de camera. 

  • Wat is het aantal infrarood leds in de camera?
  • Is de bewakingscamera analoog of (100%) digitaal?
  • Wat is de kwaliteit van de beeldchip?

Infrarood leds

‘Wat is het aantal infrarood leds in de camera?’

Het aantal infrarood leds in uw beveiligingscamera zorgt voor het verschil tussen een beeld in de nacht dat ofwel haarscherp of juist wazig is. Hoe meer infrarood leds er in de camera zitten, hoe scherper het beeld van de camera in de nacht is. Kies dus voor zoveel mogelijk infrarood leds in uw camera. Bij een goede IP-camera heeft u ’s nachts al ongeveer 20/30 meter zicht in het donker met 30 leds. Het is dus zo dat hoe meer leds de camera heeft, hoe verder de camera beeld ziet in het donker. Echter is het wel zo dat met hoe meer leds er in de camera zitten, hoe witter het beeld wordt. Als u maar tot 10 meter wilt kijken zorgt u voor de juiste hoeveelheid leds voor die 10 meter. U kunt dan dus voor minder dan 30 leds kiezen. 

Analoog of digitaal

‘Is de bewakingscamera analoog of (100%) digitaal?’

Om voor de beste beeldkwaliteit te gaan is het het beste dat u een digitale cameraset aanschaft. Er is namelijk een groot verschil te zien tussen de beelden van een analoge- en digitale camera. Een crimineel is vaak niet eens te herkennen op een analoge camera. Terwijl iemand op een digitale camera zo goed in beeld is dat alle details te zien zijn. Dit grote verschil tussen de analoge- en digitale camera is vooral te zien tijdens het schemeren en in de nacht, wanneer het dus donker wordt en is. De scherpte van een (100%) digitale camera is tot wel 4 keer zo groot als die van een analoge camera.

camera beveiliging met nachtzicht

Beeldchip

‘Wat is de kwaliteit van de beeldchip?’

Met een beeldchip van goede kwaliteit wordt er gezorgd voor een dynamisch bereik. Dit wil zeggen dat er tijdens de schemering of in het donker, de kleuren van een beeld allemaal vrij duidelijk blijven en deze dus niet verschillen van de werkelijkheid. Deze goede kwaliteit beeldchip zorgt er naast het behoudt van de kleuren in het donker, er in het licht ook voor dat de kleuren beter zijn, bijvoorbeeld als u overdag last heeft van tegenlicht. 

Wilt u meer weten over de aanschaf van camera beveiliging met een goede nachtzicht en wat er in uw situatie mogelijk en nodig is, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of bel naar +31 (0)85 – 760 4247.

Vorige

Volgende

WhatsApp chat