+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

4K HD camera beveiliging

De wereld van camerabewakingssystemen heeft een nieuwe norm, namelijk 4K HD camera beveiliging. Door deze kwaliteit levert deze camera beelden van een hoge kwaliteit. Door deze kwaliteit is het mogelijk om de kleinste details, zoals kentekenplaten en gezichten te waarnemen en vast te leggen. 4K-bewakingscamera’s nemen op met een resolutie van 3840 x 2160. Dit is een kwaliteit welke ongeveer vier keer hoger is dan de doorsnee videokwaliteit. De doorsnee videokwaliteit is namelijk 1920 x 1080.

Echter de nieuwigheid van de 4K HD camera beveiliging gaat verder dan alleen de resolutie. De echte waarde van de camera’s komt mede door de functies die ze ondersteunen, de juiste installatie en natuurlijk de juiste bewakingscamera.

De beste toepassingen en opslagtips.

Deze bewakingscamera’s kunnen perfect worden ingezet bij bedrijven, overheidsinstellingen en scholen. Met een in 4K opgenomen video kan er digitaal ingezoomd worden op verre objecten zoals gezichten, kentekenplaten en andere details. Door de 4K kwaliteit worden de details niet vervaagd maar blijven ze haarscherp. Tegenwoordig worden beveiligingscamera’s gebruikt om verzekeringsclaims in te dienen en achteraf aangifte te doen bij de politie. Vandaar is het noodzakelijk om waardevolle beelden te hebben. Het is dus belangrijk om gezichten van daders, incidenten en auto-ongelukken goed te herkennen. 

Bij het opslaan van de video’s moeten aan een aantal punten worden gedacht. Een netwerkvideorecorder (NVR) kan met een verschillend aantal kanalen worden geleverd. Sommige hebben een functie waarbij een video-opslag kan worden vervangen zonder de NVR uit te schakelen. Dit is perfect voor bedrijven, overheidsinstellingen en andere faciliteiten die het risico van uitval van het toezicht niet kunnen permitteren. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe lang de video’s opgeslagen moeten worden. De 4K beelden zijn haarfijn maar nemen dus wel erg veel ruimte in beslag. Hiervoor is het het beste om advies te vragen aan experts.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies over welk product het beste bij u past.

Kenmerken van de beste 4K camera’s

Niet alle 4K beveiligingscamera’s zijn hetzelfde. Echte 4K beveilgingscamera’s hebben minimaal 8 megapixels beeldsensoren om de goede beelden te leveren. Echter leveren de meeste 4K camera’s extra functies.

De uitzonderlijke videohelderheid is het eerste wat opvalt wanneer er een 4K camera wordt gedemonstreerd. Er zal gelijk een verschil worden gezien vergeleken met een camera met een 1080p-systeem. Er kan goed worden in- en uitgezoomd omdat de kwaliteit hierdoor niet verloren gaat. Tot slot wordt de 4K beveiligingscamera ook gekenmerkt door de brede kijkhoek. Hierdoor kunnen kosten worden gespaard omdat er minder camera’s nodig zijn.

Wilt u meer weten over deze camera’s? Neem contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info