+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Zo installeert u camera beveiliging op de goede manier

Camera beveiliging ophangen rondom uw woning, oprit of bedrijfspand geeft een veilig gevoel. Op deze manier kunt u immers altijd zien wat er gebeurt op uw terrein. Daarbij komt ook nog eens kijken dat beveiligingscamera’s een preventieve werking hebben en criminelen afschrikken.

Toch kan het gebeuren dat inbrekers toeslaan, ondanks de camera beveiliging. Dan wilt u natuurlijk dat deze personen haarscherp op beeld staan, zodat u ook daadwerkelijk iets met deze beelden kunt. Het zou zonde zijn als de beelden niet bruikbaar zijn in verband met privacywetgeving of de camera beveiliging niet goed gericht staat en de criminelen niet op beeld staan.

Het is dus van belang dat de beveiligingscamera goed wordt geplaatst. Hoe? Dat leest u in de volgende tips die wij hebben opgesteld voor u.

1: Algemene verordening gegevensbescherming: privacywetgeving bij camera beveiliging

We benoemden de AVG (privacywet) net al even. Het is namelijk belangrijk dat u rekening houdt met deze privacywet, er zijn immers een aantal regels waar u zich aan dient te houden. Deze regels, rondom het ophangen van een beveiligingscamera in uw huis of een winkel, leest u in dit artikel.

2: Denk na over wat u wilt beveiligen

Om te bepalen waar u camerabeveiliging moet plaatsen, is het goed om van tevoren te bepalen wat u precies wilt bereiken met de camera beveiliging.

Wilt u kunnen zien wie er bij uw woning voor de deur staat? Dan kiest u voor een deurbel met camerafunctie. Heeft u een groot terrein, waar u zicht op wilt hebben? Dan plaatst u een camera op een hogere positie, zodat u daarover uit kunt kijken. Is de positie waar de camera moet hangen erg donker? Denk dan na over een warmtebeeld camera, zodat u ’s nachts en in het donker ook scherpe beelden heeft.

3: Zorg dat uw camera beveiliging zicht heeft op de waardevolle spullen

Natuurlijk hopen we dat camera beveiliging een preventieve werking heeft, maar de camera’s hangen er niet voor niets. Als er wordt ingebroken, wilt u ook weten wat er meegenomen is. Bewaart u waardevolle spullen in uw huis of een bedrijfspand? Zorg dan dat deze ook in het zicht zijn van de camera. Als er dan iets weg is, heeft u dat op beeld.

4: Zet camera beveiliging tactisch in

Hoe kunnen criminelen uw woning of bedrijfspand binnenkomen? Vaak gebeurt dit via een raam. Zorg er daarom voor dat de camera beveiliging gericht is op de ramen. Let er wel op dat u niet door een raam heen filmt. Wanneer u namelijk gebruikmaakt van warmtebeeld camera’s, zal de weerspiegeling van het infraroodlicht ook te zien zijn op de beelden. Hetgeen u eigenlijk wilt filmen, is hierdoor niet meer zichtbaar. Ook bij een deur wilt u camera’s hebben. Hoewel inbrekers binnen zijn gekomen via een raam, zullen ze de makkelijkste route naar buiten nemen als dit kan: via de deur.

Wilt u advies over camera beveiliging? We denken altijd met u mee, omdat beveiliging maatwerk is. Neem contact op!

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info