+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Cameratoezicht bij evenementen

Iets wat steeds vaker voorkomt is het cameratoezicht tijdens evenementen. Wanneer er grotere groepen tegelijkertijd aanwezig zijn op een plaats, is het inzetten van camerabeveiliging om toezicht te houden erg handig. Er kan ook gekozen worden voor de inzet van meer beveiligingspersoneel. Echter is het onmogelijk om iedereen in de gaten te houden. Daarnaast is het inzetten van meer beveiligingspersoneel een dure optie. Bovendien kan dit mensen juist triggeren. 

Voordelen

Aan het inzetten van camerabeveiliging tijdens evenementen zitten verschillende voordelen. De inzet zorgt er namelijk voor dat het personeel vanaf verschillende schermen de sfeer en ontwikkelingen kunnen analyseren. Het personeel kan de beveiliging dus aansturen vanaf een afstand. Door het cameratoezicht ontstaat er een duidelijk overzicht. Hierdoor kan de rust worden bewaard. Tenslotte is het gemakkelijker om de dader van een opstootje te identificeren. Juist omdat dit allemaal wordt opgenomen kunnen situaties ook terug worden gekeken. 

Goede sfeer

Op het gemiddelde evenement vinden er vaak ruzies en ordeverstoringen plaats. Dit begint vaak met een klein opstootje en is helaas niet te voorkomen. Hierbij wordt er vaak niet op tijd ingegrepen waardoor het kleine opstootje uitgroeit tot iets groters. Daarnaast kan er meestal niet herleid worden wie de aanstichter is. Echter door de inzet van camerabeveiliging kan dit probleem vaak worden voorkomen. Het is gemakkelijk om op tijd in te grijpen wanneer er een opstootje ontstaat, en hierbij de aanstichter te identificeren. Hierbij is de inzet van camerabeveiliging belangrijk omdat het de sfeer niet beïnvloed. Uiteindelijk komt iedereen voor de gezelligheid en hierdoor loopt het minder snel uit de hand. 

Bovendien wordt de veiligheid van de aanwezigen een stuk makkelijker gegarandeerd. Er kan namelijk direct worden ingegrepen wanneer er ergens een onveilige situatie ontstaat, of iemand met een wapen wordt gesignaleerd.

Ingrijpen bij een strafbaar feit

Helaas gebeurt het regelmatig dat er illegaal materialen en drugs worden verhandeld tijdens het plaatsvinden van een evenement. Het is voor criminelen namelijk een makkelijke plaats om hun slag te slaan. Denk hierbij aan strafbare feiten zoals; aanranding, mishandeling, verkrachting, diefstal, bedreiging en de handel van illegale goederen. Dit zijn punten die de beveiliging niet allemaal kan zien en handhaven. Door het gebruik van camerabeveiliging kan er wel overzicht worden gehouden. De beelden kunnen worden in- en uitgezoomd, stopgezet en teruggespoeld. Hierdoor worden personen welke zich vreemd gedragen wederom snel gesignaleerd. 

Inzetbaarheid

Het inzetten van camerabeveiliging en gebruik van het cameratoezicht kan direct gebeuren. Bij Mistbeveiliging B.V. wordt er door experts gekeken naar een passende camera op elke locatie. Er wordt met u meegedacht over de opties en deze worden door professionele monteurs geïnstalleerd. Wilt u hier meer over weten voor nu of in de toekomst? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op voor informatie of advies over de verschillende opties. 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info