+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Warmtebeeld camera

Warmtebeeld camera

Een warmtebeeld camera wordt ook wel een infrarood camera genoemd. Dit is een speciale camera waarmee je ook in de nacht goed zicht hebt en dat is natuurlijk een interessante toevoeging aan uw camerabeveiliging. Zo kun je in het donker haarscherpe beelden maken tot wel honderd meter afstand. Tot hoe ver de beelden scherp zijn, hangt af van het aantal infrarood leds in de warmtebeeld camera. We leggen graag aan u uit hoe dit type camera precies werkt en waarvoor u ‘m kunt gebruiken.

Hoe werkt een warmtebeeld camera?

Met een warmtebeeld camera neem je beelden waar in het infrarode deel van het elektromagnetisch spectrum. Maar wat betekent dit precies? Het heeft alles te maken met infrarode straling. Dit is een elektromagnetische straling die het menselijk oog niet kan zien. Een speciale camera die gevoelig is deze infrarode straling, kan dit wel zien. Wanneer een object warmer is dan het absolute nulpunt, straalt deze warmte uit. Als het donker is, zie je de natuurlijke kleuren niet meer bij een infrarood camera. De beelden zijn namelijk zwart-wit.

De meeste warmtebeeld camera’s zijn groter dan een normale beveiligingscamera, door de lampjes rondom de lens.

warmtebeeld camera

Wanneer kun je een warmtebeeld camera kopen?

Dit type camera is bijzonder geschikt voor locaties waar weinig (dag)licht is. Donkere plekken leveren normaal gesproken alleen wazige en slechte camerabeelden op en hier kan een warmtebeeld camera het verschil maken. Niet alleen op donkere plekken komt dit van pas: de warmtebeeld camera is vooral erg handig voor in de nacht. Zo pikken de speciale lampjes in de infrarood camera de warmte van mensen op. Denk aan inbrekers of andere ongewenste gasten op uw terrein of in uw pand. Zij gaan immers vooral ’s nachts te werk.

Meer informatie over camera beveiliging? Bekijk hier al onze verschillende soorten camera’s of neem contact op.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 760 42 47
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. advies@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info