+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Verborgen camera

Een verborgen camera is voor bepaalde situaties de ideale uitkomst. Denk aan interne criminaliteit in uw bedrijf of bij de beveiliging van een winkelpand. De camera (ook wel een ‘spycam’ genoemd) kan op verschillende plekken verborgen worden, zoals in een rookmelder, spiegel of bewegingsdetector. Zo kan de camera altijd op de perfecte plek geplaatst worden. De camera wordt als het ware ingebouwd in een voorwerp, maar kan nog steeds haarscherpe beelden maken.

Waarvoor gebruik je een verborgen camera?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een verborgen camera en zo zijn er ook de nodige voor- en nadelen. We beginnen met de voordelen. Als eerst is een groot voordeel dat je de camera bijna overal kunt plaatsen. Dat heeft ook alles te maken met een belangrijk doel om voor deze camera te kiezen: iemand op  heterdaad betrappen. Mist u geld in de kassa of gebeuren er vreemde dingen in uw bedrijfspand? Door het plaatsen van een verborgen camera lost u alle raadsels binnen no time op. Ook de installatie van dit type camera is erg makkelijk. Hierover later meer.

verborgen camera

Het is namelijk ook van belang om de nadelen te benoemen. U kiest namelijk niet zomaar voor een verborgen camera. De naam zegt het al: deze camera is niet zichtbaar. En dit terwijl zichtbare beveiligingscamera’s juist een afschrikwekkend effect hebben. Wanneer iemand een beveiligingscamera ziet hangen, zal deze persoon wel twee keer nadenken over wat hij/zij van plan was (bij bijvoorbeeld diefstal). Dit afschrikwekkende effect valt weg bij een verborgen camera. Daarom moet u goed nadenken over het doel van de camera, om te bedenken of dit type camera de ideale oplossing is wat betreft camera beveiliging.

Installatie van een verborgen camera

Over het algemeen is een verborgen camera erg makkelijk te installeren. Er zijn namelijk camera’s met een oplaadbare accu of batterijen, waardoor deze niet aangesloten hoeft te zijn op elektriciteit. Zo kun je de camera dus ook overal plaatsen waar je wilt. Dit is al een groot verschil met andere typen beveiligingscamera, die veelal aan elektriciteit verbonden moeten worden (naast eventueel ook een netwerk).

verborgen camera

Soorten verborgen camera’s

Er zijn verschillende soorten verborgen camera’s. De ene camera heeft een WiFi-functie, waardoor u de beelden gemakkelijk kunt ontvangen en bekijken op een telefoon of laptop. Andere camera’s maken weer gebruik van een SD-kaart. Er zijn verborgen camera’s met warmtebeeld-functie, waardoor ook in het donker de beelden goed te zien zijn.

Verborgen camera kopen

We denken graag met u mee wat voor type verborgen camera geschikt is voor u. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 760 42 47
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. advies@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info