+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging voor sportaccommodaties: bewaak en beveilig de club

Camera beveiliging voor sportaccommodaties; Waar moet een dome camera of een bullet camera hangen om de sportclub goed te beveiligen? Het is een belangrijke vraag, maar bepaald niet de enige. Camerabewaking vraagt om goede apparatuur en een doordacht plan om het op te hangen.

Welke CCTC camera is de beste keuze en hoe zorg je voor de juiste installatie daarvan? Dat is waarin wij gespecialiseerd zijn en waarover we je dus graag adviseren. We bekijken de situatie ter plaatse, beoordelen het eventuele bestaande systeem en geven aan hoe dat wat ons betreft beter kan.

Dus wil jij de sportaccommodatie binnen én buiten goed beveiligen met camera’s? Het voorkomt dat er zomaar iemand binnen kan dringen. Daarnaast voorkomt het ongemerkte diefstal van waardevolle spullen, bijvoorbeeld door leden die denken iets mee te kunnen nemen dat eigenlijk niet van hen is.  

Het sportveld en de accommodatie

Jouw sportclub verdient goede beveiliging, zowel tegen indringers van buitenaf als gebeurtenissen die binnen plaats hebben. Camera beveiliging is een uitstekende keuze om zelfs op afstand in de gaten te kunnen houden wat er gebeurt. Dus wil je het weten wanneer er ’s nachts iemand het park op probeert te komen? Of heb je in het verleden te maken gehad met schade door vandalen die daarna niet terug te vinden waren? In beide gevallen is het een goed idee om camera’s op te hangen. Ze brengen duidelijk in beeld wie er overdag, ’s avonds of ’s nachts het terrein op komt.

camera beveiliging sportaccommodatie

Als je de sportaccommodatie beveiligt kunnen de camera’s bovendien een waarschuwing geven op het moment dat er beweging is. Dat biedt jou de mogelijkheid om meteen in actie te komen. Je kunt er zelf een kijkje nemen of iemand inschakelen. Voorkom op die manier dat ongewenste bezoekers hun gang kunnen gaan, in plaats van dat je de volgende ochtend pas zou zien wat er is gebeurd.

Camera beveiliging helpt ervoor te zorgen dat je direct op de hoogte bent zodra er wat gebeurt. Wij zorgen er tijdens de installatie voor dat we zowel de sportvelden als bijvoorbeeld de kantine en de kleedkamers goed in beeld brengen. Het systeem richten we zo in dat je een melding krijgt op het moment dat je dat wilt. Je kunt meteen actie ondernemen, zodat inbrekers en andere kwaadwillenden geen kans krijgen. 

Camera’s voor binnen en buiten

De CCTV camera’s zoals dome camera’s en bullet camera’s zijn er zowel voor binnen als voor buiten. We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:

  • Camerabeveiliging voor binnen
    Is er binnen sprake van waardevolle spullen? Beveilig de sportspullen, de inhoud van de kassa of andere spullen waarvan je zeker wilt weten dat er niemand mee vandoor gaat. Zelfs de meest betrokken leden kunnen ongemerkt iets proberen mee te nemen, waardoor het prettig is om de beelden na afloop terug te kunnen kijken.

Tip: wil je live meekijken met de beelden in bijvoorbeeld de kantine of de bestuurskamer? Wij adviseren je graag over een systeem waarop je op jouw smartphone of een ander (mobiel) apparaat kunt meekijken. 

  • Camerabeveiliging voor buiten
    Bij sportclubs draait het om buiten. Dat is de plek waar de leden kunnen sporten, bijvoorbeeld op het veld. Het is belangrijk dat het veld in goede conditie blijft en dat bijvoorbeeld cornervlaggen, doelen en andere attributen niet verloren gaan. Zorg er daarom voor dat je met camera’s de situatie goed in de gaten kunt houden. 

Tip: met name de installatie van de camera’s is belangrijk voor goed gebruik daarvan. Wij denken met je mee over de ideale plek voor de camera beveiliging, hoe je de camera’s op elkaar afstemt en hoe je met één systeem het complete sportpark in de gaten kunt houden. 

camera beveiliging sportaccommodatie

Netjes volgens de privacywetgeving

Het is zowel op een sportaccommodatie als op andere plekken belangrijk om rekening te houden met de privacywetgeving. Zowel de AVG als andere wetgeving bepalen voor een groot deel wat er mogelijk is, en wat niet. Dus breng je bezoekers, leden en andere aanwezigen in beeld op het sportterrein? Het is belangrijk dat je aantoont dat er sprake is van een gerechtvaardigd belang. Je moet aannemelijk maken dat er sprake is van noodzakelijk cameratoezicht, omdat je deze mate van beveiliging niet op een andere manier voor elkaar kunt krijgen. 

We hebben veel ervaring met de privacytoets en andere wetgeving op het gebied van privacy. Dat betekent dat we goed weten wat er is toegestaan, waar je aan moet voldoen en hoe dit past bij jouw specifieke situatie. Ben je benieuwd of je voor het sportterrein of de sportaccommodatie gebruik kunt maken van cameratoezicht? De camera beveiliging is in de meeste gevallen geen probleem. Wij denken graag met je mee over de beste manier om dit in te zetten. Je brengt de situatie overdag en ’s nachts goed in beeld, terwijl je natuurlijk voldoet aan de belangrijke regelgeving op dit gebied. 

Camera beveiliging voor sportaccommodaties

Denk je na over camerabeveiliging voor jouw sportaccommodaties? Wij hebben de expertise en ervaring en adviseren je graag over de camera’s die daarvoor het best geschikt zijn. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de vakkundige installatie daarvan. We hangen de camera’s op de juiste plek op en zorgen ervoor dat je een melding ontvangt op het moment dat er iets aan de hand is.

Als je specifieke vragen hebt over de privacywetgeving, het type camera’s dat we adviseren en de installatie daarvan horen we dat natuurlijk graag. Bovendien vertellen we je graag over onze ervaringen bij andere sportclubs en -accommodaties. Daar zorgen we er met de beveiliging met camera’s voor dat er niets meer gebeurt waarvan de bestuurders of leden zelf niet meer op de hoogte zijn. In plaats daarvan weten ze precies wat er speelt. Dankzij de camera beveiliging kunnen ze zelf actie ondernemen of iemand inschakelen als er iets aan de hand is.

Heb je vragen over de manier waarop we te werk gaan of wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.  

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info