+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging voor winkels: voorkom inbraak en diefstal

Camera beveiliging voor winkels, dat wat in de winkel ligt is van waarde. Je wilt het goed beveiligen, om diefstal te voorkomen. Als er toch een keer iets gebeurt wil je bovendien graag weten wie het was en wat er precies gebeurde. Dat biedt mogelijkheden om de dader(s) te achterhalen en dat wat er is gestolen terug te krijgen.

Camerabewaking in winkels is niets nieuws. Het is wel nieuw om camera’s met een doordacht plan op te hangen, zodat je ook daadwerkelijk iets aan de beelden hebt. Tenminste, dat had natuurlijk niet nieuw moeten zijn. Het is helaas iets dat vaak mis gaat.

Zodra er diefstal heeft plaatsgevonden vraagt de politie de camerabeelden op. Winkeliers leveren die netjes aan. Toch blijkt het in de praktijk lastig om op basis daarvan op zoek te gaan naar een dader. Vaak zijn de beelden niet gedetailleerd genoeg of hingen de camera’s niet op de juiste plek. Daardoor laten de beelden niet zien om wie het gaat en wat er precies gebeurde. De politie kan niet anders dan de beelden links laten liggen, waardoor de investering eigenlijk voor niets is geweest.

Wij vinden dat dit anders moet. Bovendien weten we dat dit anders kan, dankzij de winkels die we beveiligen met onze camera’s. We gebruiken daarvoor dome camera’s, bullet camera’s en CCTV camera’s. Daarbij kiezen we niet zomaar voor een standaardmodel, maar denken we na over welk type camera in welke situatie de beste keuze is. 

Herkenbaar in beeld

Hoe krijgt u een inbreker in de winkel herkenbaar in beeld? Het is belangrijk om te denken als een inbreker of als iemand die probeert iets te stelen. De persoon in kwestie zal proberen het gezicht af te schermen of af te dekken. Daarnaast zal de persoon waarschijnlijk proberen snel in de gaten te krijgen waar eventuele camera’s hangen. 

Dat vraagt om twee belangrijke eigenschappen van camera beveiliging in een winkel:

  • Onopvallende plek
    Het is belangrijk om de camera’s op een (in eerste instantie) onopvallende plek op te hangen. Onze monteurs komen bij je langs en lopen door de winkel. Op die manier bepalen ze waar de blik van een inbreker het eerst op zal vallen, als hij of zij zoekt naar de camera’s. We houden daar rekening mee bij de plaatsing, door ze juist op een andere plek op te hangen. 
  • In de looplijn van een inbreker
    Aan de andere kant is het belangrijk om de looplijnen van de inbreker juist wel te volgen. Mensen lopen met hun gezicht in de richting waarin ze bewegen. Het is mogelijk om de blik af te wenden, maar af en toe zal iedereen even rechtdoor moeten kijken. Door daar rekening mee te houden bij de plaatsing van de camera’s lukt het om een inbreker herkenbaar in beeld te brengen.

Uiteraard houden onze monteurs bij de installatie van camera beveiliging in de winkel rekening met nog veel meer eigenschappen. We brengen de situatie zo goed mogelijk in kaart, om aan de hand daarvan te bepalen waar de camera’s moeten hangen. 

Bovendien denken we na over het type camera, zoals de dome camera, de CCTV camera of de bullet camera. De verschillende soorten camera’s hebben allemaal hun voor- en nadelen. Twijfel je over het type camera dat het best geschikt is? Wij adviseren je graag.

camera beveiliging voor winkels

Advies, installatie en service

Het advies maakt een belangrijk deel uit van de service die we leveren. Natuurlijk kunnen we de camera’s leveren voor in de winkel en zullen we die vakkundig installeren. Daarnaast adviseren we op voorhand, door na te denken over hoe een inbreker de winkel in probeert te komen. Ook houden we rekening met hoe hij of zij zich beweegt.

Dat advies voegt belangrijke waarde toe. We voorkomen op die manier dat de politie uiteindelijk moet vaststellen dat het helaas niet mogelijk is om de beelden te gebruiken. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat de politie blij verrast zal zijn met de herkenbare beelden. Het is op basis van de camerabeelden mogelijk om naar de dader te zoeken en die op te sporen. 

Tip: heb je al camera’s hangen in de winkel, maar heb je het idee dat die niet goed in beeld brengen wat er eigenlijk gebeurt tijdens een diefstal? Geen probleem, we helpen je daar graag bij. Onze monteurs komen bij je langs om de camera beveiliging in de winkel te beoordelen. Op basis daarvan kunnen we je adviseren over waar het beter kan en hoe we daar met onze camera’s voor kunnen zorgen. 

Compleet pakket voor camera beveiliging

Goede camera beveiliging in de winkel vraagt om een compleet pakket. Natuurlijk zijn de camera’s zelf belangrijk, al is dat niet het enige waar het om draait. Zelfs met de beste dome camera, bullet camera en CCTC camera lukt het niet om vanuit iedere hoek alles in beeld te brengen.

We brengen de onzichtbare plekken in de winkel in kaart en zorgen ervoor dat inbrekers zich niet ongezien kunnen bewegen. Bovendien sluiten we de camera’s aan op de rest van het systeem. Dit betekent dat je zowel live naar de beelden kunt kijken als die later terug kunt halen. Dus vraagt de politie je om de beelden te overhandigen? Of merk je dat er iets is gebeurd en wil je dat zelf een keer terugkijken? In de beide gevallen zorgen de beelden op de harde schijf of een ander opslagmedium ervoor dat je precies vindt wat je zoekt. 

Camera beveiliging voor winkels

Wij weten op basis van onze ervaring wat er belangrijk is binnen de camera beveiliging voor winkels. We beveiligen tal van winkels, waarmee we voorkomen dat inbrekers er ongezien hun gang kunnen gaan.

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat de politie bruikbare beelden overhandigd krijgt, waardoor jij daar uiteindelijk van profiteert. Voor jou betekent het namelijk dat je de grootste kans hebt dat een dader gepakt wordt, dankzij de camerabeelden die je met de camera beveiliging in de winkel hebt gemaakt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het juiste advies en de benodigde informatie bij het aanschaffen van een camerabewakingssysteem.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info