+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Uw woning optimaal beveiligen

Veel mensen kiezen er voor om hun woning optimaal te beveiligen. In eerste instantie zult u denken aan een alarmsysteem, maar ook camera beveiliging wordt steeds vaker gebruikt bij woningen. Als u kijkt naar Misdaad in Kaart, een overzicht van inbraken van de politie, dan wilt u natuurlijk voorkomen dat uw woning gekozen wordt.

 

Hoe werken inbrekers?

Om te weten hoe u uw woning optimaal kunt beveiligen, moet u eerst natuurlijk weten hoe een inbreker te werk gaat. Belangrijk om te onthouden is dat een doorgewinterde inbreker niet veel tijd nodig heeft in uw woning. Ze komen immers alleen voor de meest waardevolle spullen in uw woning en zullen daarna zo snel mogelijk weer vluchten. Denk aan geld, sieraden en elektronica als laptops, telefoons en tablets.

Om zo snel mogelijk binnen te komen en ook weer naar buiten te kunnen, zal een inbreker op zoek gaan naar de zwakke plek van jouw woning. Denk aan een achterdeur in de tuin of een openstaand raam. In principe is elke deur en elk raam een optie voor een inbreker om naar binnen te komen. Natuurlijk kun je dit beveiligen door middel van een goed slot, ze krijgen zeker niet alles zomaar open.

Alarmsysteem

Goede sloten zijn sowieso aan te raden, maar ook een alarmsysteem is nuttig bij het beveiligen van uw woning. U kunt door middel van een sticker aantonen dat uw woning beveiligd is met een alarmsysteem, dit heeft een preventieve werking. Ook kunt u het alarmsysteem koppelen aan een meldkamer, waardoor de politie op de hoogte wanneer het alarm afgaat en er mogelijk een inbraak is.

Camera beveiliging

Naast een alarmsysteem, kiezen veel mensen ook voor camera beveiliging. Dit is, net als een sticker bij het alarmsysteem, een preventieve manier van beveiliging. Camera’s kunnen immers zichtbaar geïnstalleerd worden, waardoor inbrekers zien dat uw woning goed beveiligd is én ze op beeld staan. Deze stickers zijn essentieel bij het optimaal beveiligen van uw woning.

Er zijn beveiligingscamera’s die u kunt koppelen aan uw eigen telefoon, laptop of tablet. Zo heeft u altijd zicht op wat er rondom uw woning gebeurt en kunt u de beelden gemakkelijk terugkijken. Veel inbrekers nemen ’s nachts een kijkje bij woningen, om hun opties en kansen te bekijken. In veel gevallen zullen ze op een later moment terugkomen bij de woning. Met camera beveiliging kunt u zien dat er ’s nachts beweging is om en rond uw woning.

Beveiliging met mistmachine

Optimaal beveiligen mistmachine

Een derde manier om uw huis te beveiligen en diefstal te voorkomen is door gebruik te maken van een mistmachine. Een alarmsysteem en camera beveiliging hebben ook een grote preventieve werking, maar een mistmachine kan voorkomen dat inbrekers waardevolle spullen meenemen als zij tóch uw woning weten te betreden. Een mistmachine kunt u namelijk koppelen aan uw bestaande alarmsysteem. Wanneer uw alarm afgaat, wordt ook de mistmachine geactiveerd en zal uw woning binnen enkele seconden volgespoten worden met dichte mist. Hierdoor ziet een inbreker niets meer en kan hij geen waardevolle spullen meenemen.  

Kans op inbraak zo klein mogelijk maken

Iedereen wil een inbraak natuurlijk liever voorkomen. Niet alleen omwille van uw waardevolle spullen, maar ook omdat een inbraak u een onveilig gevoel kan geven in uw eigen huis. Wij kunnen u helpen bij het plaatsen van alarmsystemen, camera beveiliging én mistbeveiliging. Zo is uw huis compleet beveiligd en werkt u preventief, maar zorgt u er ook voor dat inbrekers geen kant op kunnen als zij uiteindelijk tóch inbreken.

Neem vrijblijvend contact op voor advies, we denken graag met u mee.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info