+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Mondkapjesdetectie

Om de veiligheid van andere personen te bewaren is het belangrijk dat er mondkapjes worden gedragen op het moment dat er mensen een openbare ruimte binnen komen. Er zijn verschillende soorten oplossingen waarmee de mondkapjesdetectie kan worden ingevoerd.

Mondkapjesdetectie

AI-algoritme

Met behulp van een AI-algoritme analyseren de camera’s de gezichtsvormen van de personen in een ruimte. Met behulp van dit algoritme kan gezien worden of de personen wel of geen mondkapje dragen, mondkapjesdetectie dus. Aan het detectieresultaat kan een actie worden gekoppeld, zoals het afspelen van een ingesproken bericht. Wanneer de camera detecteert dat de mondkap niet op de juiste manier wordt gedragen kan er een alarm afgaan. Dit alarm kan een audio boodschap bevatten zoals; ‘Denk eraan, draag uw mondkapje op de juiste manier’. Hierdoor worden de personen in de ruimte eraan herinnert dat zij de mondkap op de juiste manier moeten dragen. Wanneer de personen in de ruimte zich niet aan de regels houden kan het personeel optreden. Met behulp van de camera’s hoeft het personeel niet continu aanwezig te zijn om de bezoekers te checken. Zij kunnen op de momenten dat zij zelf willen, wel meekijken met de camera’s. Wanneer er een alarm af gaat door de camera omdat deze detecteert dat een mondkapje niet op de juiste manier wordt gedragen, ontvangen zij een melding. 

De automatische detectie kan worden ingezet in scenario’s waar veel mensen aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stationshal of een (grote) supermarkt. Door de grootte van deze ruimte is het bijna onmogelijk om iedere persoon wie dit gebouw of deze hal betreedt continu te controleren. Juist door het plaatsen van meerdere camera’s op meerdere punten in de ruimte is het controleren wel haalbaar. De detectie is namelijk gemakkelijk, snel, veilig en dus ook erg effectief. Hiermee kan een situatie eenvoudig in de gaten worden gehouden. 

Wilt u meer weten over het gebruik van deze camera’s en hoe u deze in uw bedrijfspand of winkel zou kunnen inzetten? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor het juiste advies op maat.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info