+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Nederlanders zijn makkelijk doelwit voor inbrekers

Camera beveiliging overbodig? Als we online verzekeraar Allianz Direct moeten geloven, doet de gemiddelde Nederland nog lang niet genoeg om inbraak te voorkomen. Allianz Direct, voorheen AllSecur, publiceerde op 11 september een onderzoek in samenwerking met Team Vier. Meer dan duizend respondenten werkten mee aan het onderzoek en zijn in het bezit van een Inboedel-, Opstal- en/of een Aansprakelijkheidsverzekering. Nederlanders zijn namelijk een makkelijk doelwit voor inbrekers.

Bij Camera Beveiliging zijn we natuurlijk continu bezig de beste beveiligingssystemen. Niet alleen om een inbraak op beeld te hebben, maar juist ook om preventief te werk te gaan tegen inbrekers. De cijfers van het onderzoek laten zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

Een aantal cijfers op een rij:

  • 38% van de respondenten laat weleens een ramen openstaan in hun woning
  • 13% van de ondervraagden kiest voor een elektronisch alarmsysteem en maar liefst 92% hiervan voelt zich hierdoor veilig

Er zijn dus behoorlijk weinig mensen die kiezen voor een elektronisch alarmsysteem. Terwijl degenen die hiervoor kiezen, zich een stuk veiliger voelen hierbij. Wel zegt de helft van de ondervraagden waarde te hechten aan beveiligingsapparatuur. En 12% kiest voor camera beveiliging rondom het huis. Daarnaast maakt 11% van de Nederlanders gebruik van de slimme deurbel met camera. Door deze kleine aantallen zijn Nederlanders dus een makkelijk doelwit voor inbrekers.

Elektronisch alarmsysteem geeft een veilig gevoel

Vooral wanneer mensen meerdere dagen achter elkaar van huis zijn, schakelen zij het alarmsysteem in (88%). Driekwart van de ondervraagden zet het systeem aan als ze overdag van huis gaan, bijvoorbeeld naar hun werk. Een derde van de mensen geeft aan alerter te zijn op inbraakgevaar in de donkere winterdagen. 36% neemt namelijk extra beveiligingsmaatregelen in de winter.

Inbraak en verzekering

De meeste mensen kiezen voor een Inboedelverzekering om zich te dekken tegen inbraak, diefstal en schade. Toch weten veel mensen niet wat deze verzekering nu precies dekt. Slechts 9% weet precies welke eigendommen zij hebben verzekerd. Daar tegenover weet 68% dit ‘ongeveer’ en 23% heeft geen idee.

Er zijn ook een aantal geruststellende cijfers uit het onderzoek gekomen. 86% van de ondervraagden controleert altijd of alle deuren op slot zitten voordat zij gaan slapen. Vooral de 65-plussers zijn hier extra alert op (92%). In de categorie van 18 tot 34 jaar checkt 78% van de ondervraagden de sloten elke avond. Ook kijkt 92% van de mensen voor het slapen nog of er waardevolle spullen buiten liggen.

Camera beveiliging: inbraakpreventie naast uw verzekering

Ron Adams van Allianz Direct legt uit waarom inbraakpreventie zo belangrijk is: “Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze Inboedel- en Opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Wilt u meer weten over camera beveiliging in en rondom uw woning? Neem contact met ons op. We lichten u graag in over de mogelijkheden en geven advies voor uw situatie. Lees hier hoe vaak er in uw buurt wordt ingebroken.

Stickers camera beveiliging: preventief beveiligen

Een gratis tip die we u graag willen meegeven over camera beveiliging: stickers waarop u aantoont dat u een pand beveiligd door middel van beveiligingscamera’s werken ook preventief. Deze stickers zullen inbrekers zien en dit heeft een afschrikkend effect. Lees hier meer over deze stickers.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info