+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Zo vaak is er een woninginbraak (of poging tot) in uw woonplaats

Steeds meer mensen kiezen voor camera beveiliging in en rondom hun woning tegen inbraken. Je hebt immers voor weinig geld al een goede beveiligingscamera en de installatie van deze camera’s wordt steeds makkelijker. Maar in hoeverre hebben we camera beveiliging nodig bij onze woning? Om die vraag te beantwoorden kijken we naar het aantal inbraken.

Inbraken in uw buurt

Inbraken en poging tot inbraken worden namelijk in kaart gebracht op Misdaad in Kaart. Hier vind je alle pogingen én inbraken van de afgelopen drie maanden in uw omgeving. Je kunt niet de exacte adressen te zien waar is ingebroken, maar je ziet een stip op de kaart van de omgeving. Als je deze stip aanklikt, zie je het aantal inbraken (en pogingen) op dat postcodegebied (alleen de vier cijfers, zonder letters). De stip kan dus meerdere inbraken weergeven en geldt niet voor één woning. Vervolgens zie je in het venster dat verschijnt een datum, dat is het moment waarop de politie op de hoogte werd gesteld van de inbraak.

Waarom deelt de politie deze informatie?

De politie deelt de cijfers over inbraken en poging tot inbraken bewust. Dit doet de politie namelijk om buurtbewoners bewust te maken van de kans op een inbraak in hun woonwijk. Elke 24 uur worden de cijfer geüpdatet en ze zijn te zien van de afgelopen drie maanden. U krijgt dus een actueel beeld van de situatie in uw wijk.

De politie hoopt op deze manier dat iedereen de nodige maatregelen treft om inbrekers buiten de deur te houden. Een woninginbraak komt immers vaak voor en de impact op de bewoners is groot.

Woninginbraak voorkomen

Wat kun je zelf doen om inbraak te voorkomen? Naast goede sloten en een alarmsysteem, zijn er nog een aantal manieren om inbrekers af te schrikken. Zorg ervoor dat u goede verlichting in uw tuin en bij uw voordeur heeft en dat de planten hieromheen regelmatig gesnoeid worden. Zo voorkom je dat een inbreker in alle rust, in het donker en op een beschutte plek, een slot kan proberen open te breken.

Camera beveiliging tegen woninginbraak

verborgen camera

Camera beveiliging is natuurlijk een heel verstandige keuze, zeker omdat dit een preventieve werking heeft. Wanneer een inbreker ziet dat er beveiligingscamera’s in en rond uw huis hangen, zal hij of zij wel een ander huis kiezen.

Weet u niet waar u moet beginnen met camera beveiliging? Wij kunnen u adviseren en speciaal voor uw situatie de perfecte beveiligingscamera’s kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een warmtebeeld camera voor een donkere omgeving, zodat u ’s nachts ook nog goed beeld heeft. Dit kan in combinatie met een IP-camera, waardoor u de beelden direct op uw eigen telefoon, tablet of laptop kunt bekijken.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info