+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

X-gen4t beveiligingscamera

Er worden tot op heden helaas nog altijd overvallen gepleegd waarbij de daders niet te identificeren zijn. Dit ligt vaak aan het feit dat beveiligingscamera’s slecht zijn geïnstalleerd of verkeerd zijn geplaatst. De X-gen4t beveiligingscamera biedt een goede oplossing voor dit probleem.

Mensen denken vaak dat wanneer er een beveiligingscamera in een goed verlichte ruimte wordt gehangen, er geen lichtgevoelige camera nodig is. echter heeft een lichtgevoelige camera altijd een voorsprong op het gebied van scherptediepte en bewegingsscherpte. Nog altijd is er te zien dat daders bij een inbraak/overval niet te identificeren zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt omdat de lichtgevoeligheid van de beveiligingscamera’s niet goed is. Bij de X-gen4t beveiligingscamera is dit niet het geval. Bij deze camera’s is er een mooi balans tussen beeld en lichtgevoeligheid omdat ze in HD zijn.

De scherptediepte en bewegingsontscherpte van beveiligingscamera’s

Scherptediepte houdt het gebied in wat door de beveiligingscamera scherp kan worden weergeven. De scherptediepte wordt ingesteld door de lens van de camera. Hoe kleiner het diafragma (lensopening), hoe groter het scherpe gebied wordt. Wanneer de lens kleiner wordt, wordt er minder licht opgevangen. In dit geval is er of een lichtgevoelige camera nodig of meer licht vanuit de omgeving.

De bewegingsonscherpte wordt veroorzaakt door een lange belichtingstijd. De overvaller is juist goed in beeld wanneer deze korter wordt ingesteld. Wederom is hierbij meer licht, of een sterkere lichtgevoelige camera nodig. Het opnemen van beeld overdag is gemakkelijk. Echter de uitdaging ligt ’s avonds wanneer er veel beweging plaatsvindt. Het aanschaffen van een goedkopere camera is verleidelijk, helaas blijkt achteraf dat dit tegenvalt. Het beeld is namelijk erg slecht wat resulteert in het feit dat goedkoop duurkoop is. 

X-gen4t beveiligingscamera

De externe factoren 

Wanneer er een beveiligingscamera is aangeschaft spelen er ook externe factoren mee. Het is belangrijk om een recorder en een goed objectief te hebben. Belangrijk bij het aanschaffen van een objectief is om niet enkel naar de prijs te kijken. Het verschil in lichtgevoeligheid kan namelijk extreem verschillen. Het aanschaffen van een recorder is belangrijk omdat dit dient voor de beeldopslag. Bij het aanschaffen van de recorder moet opgelet over de rekenwaarde van het apparaat. Hierdoor kunnen de beelden namelijk worden opgeslagen. Zo krijgt u niet te maken met het feit dat de daders niet te identificeren zijn, omdat het beeld zo scherp is dat het bijna origineel lijkt.

Wilt u weten welke soort camera het beste is voor uw woning of bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info