+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Warmtebeeldcamera’s, bestrijding corona virus op vliegvelden

Het Corona-virus laat wereldwijd zijn sporen na. Het aantal nieuwe Corona-patiënten blijft groeien en IC’s raken overvol. Inmiddels heeft de bron van het virus, Wuhan in China, de situatie onder controle. Toch slaat het virus in het Westen nog wil om zich heen. Ondernemers en grote multi-nationals proberen zich te weren. Zo proberen vliegvelden zich te wapenen met warmtebeeldcamera’s. Koorts is een symptoom van het virus, dus reizigers met koorts kunnen op die manier gefilterd worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat leest u hieronder.

warmtebeeldcamera's

VERGELIJKING MET SARS

Het nieuwe coronavirus wordt ook wel vergeleken met de SARS-pandemie in 2002 tot 2004. Deze ziekte kostte aan achthonderd mensen het leven. Een dodental dat bij het Corona-virus al vele malen hoger ligt. Toch ligt wereldwijd het aantal besmettingen met het coronavirus nog altijd onder het aantal besmettingen met het SARS-virus. Mensen met het nieuwe coronavirus hebben longklachten en zijn vaak kortademig. Ook hebben ze koorts. En dat is waar vliegvelden proberen op in te spelen.

WARMTEBEELDSCANS VOOR REIZIGERS

Vliegvelden en treinstations proberen de verspreiding van het Corona-virus in te dammen met het gebruik van warmtebeeldscans op reizigers. Warmtebeeldcamera’s met een speciale firmware screent op deze manier reizigers en checkt of ze verhoging hebben. Op die manier kunnen reizigers met koorts gemakkelijk uit de massa gefilterd worden voor nader onderzoek. Het voordeel voor reizigers en vliegvelden is dat deze methode geen vertraging oplevert, omdat massa’s met grote getalen gescreend worden terwijl zij boarden of inchecken. Daarnaast worden reizigers bij het inchecken of boarden vaak 1 voor 1 gescant op de temperatuur.  Op die manier weet het vliegveldpersoneel zeker dat er geen mensen met verhoging aan boord gaan.

warmtebeeldcamera's

Meer informatie over hoe camerabeveiliging ingezet wordt in situaties als deze of tegen inbraak? Lees het laatste nieuws op onze blogpagina. Neem contact op voor meer informatie over camera’s, mistbeveiliging of alarmsystemen.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info