+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera meet lichaamstemperatuur: ideaal in tijden van corona?

Camerabeveiliging presenteert een nieuwe camera die warmtebeelden laat zien, de camera meet de lichaamstemperatuur. De camera maakt het mogelijk om menselijke lichaamstemperatuur te meten met enorme precizie. Het is op die manier mogelijk om koorts te detecteren. Deze oplossing wordt met name veel gebruikt op drukke openbare plekken, zoals supermarkten, hotels en openbaar vervoer, om de aanwezigheid van het COVID-19 virus te detecteren. Hoe dat precies in zijn werk gaat leest u hieronder.

camera meet lichaamstemperatuur

Het Corona-virus slaat wereldwijd om zich heen. Het aantal nieuwe Corona-patiënten blijft stijgen en in veel landen raken IC’s gevaarlijk vol. Ook buiten ziekenhuizen wordt hard gewerkt aan een oplossing om het virus de kiem in te smoren. Zo werken camerabeveiliging-bedrijven momenteel aan geavanceerde technologie, waarbij een camera de lichaamstemperatuur meet. Deze zogenoemde warmtebeeld camera’s kunnen met name ingezet worden op openbare plekken waar veel mensen tegenlijk samenkomen. Grote mensenmassa’s kunnen in één beeld gescreend worden. Mensen met koorts kunnen zo gefilterd worden voor nader onderzoek. Dit is een handige methode om de veiligheid in tijden van COVID-19 te waarborgen.

VERSCHILLENDE SOORTEN CAMERA’S

Er zijn meerdere warmtebeeld camera’s op de markt, allen met hun eigen specificaties en voor- en nadelen. Camerabeveiliging B.V. biedt drie verschillende oplossingen, hieronder uitgelegd.

1. PORTABLE MEASURING SYSTEM

De eerste oplossing bestaat uit een draagbaar meetinstrument, gekoppeld aan een warmtebeeldcamera. Hierbij wordt koorts gemeten met een nauwkeurigheid van 0,5 graden celcius op 1 meter afstand. Op het scherm bevestigd aan de camera zelf kan de temperatuur van de mensenmassa afgelezen worden. Passerende mensen worden dus real time gescreend, waardoor direct ingegrepen kan worden. 

2. DUAL THERMOGRAPHIC CAMERA AND MONITORING SOFTWARE

De tweede oplossing die Camerabeveiliging B.V. biedt, is een tweedelig systeem. Hierbij wordt koorts gemeten met een nauwkeurigheid van 0,5 graden celcius op 4 tot 9 meter afstand. De camera draait op een algoritme dat gebaseerd is op artificial intelligence met gezichtsherkenning en een alarm dat geactiveerd wordt als de temperatuur boven een bepaalde waarde uitkomt. Deze technologie biedt een mooie prijs/kwaliteit ratio in de wereld van warmtebeeldcamera’s. De camera kan dertig gezichten tegelijk screenen.

3. DUAL THERMOGRAPHIC CAMERA, BLACKBODY AND MONITORING SOFTWARE

De derde oplossing die Camerabeveiliging B.V. biedt is een nog preciezer systeem dan de bovengenoemde camerabeveiliging. Deze combineert de mogelijkheden van een IP warmtebeeldcamera met gezichtsherkenning én brengt de lichaamswarmte van voorbijgangers in kaart. Er wordt een constant en nauwkeurig infrarood beeld weergegeven, waarbij het systeem constant kalibreert en optimaliseert. Op deze manier is het meten van de temperatuur nog nauwkeuriger dan bij de andere methoden. De nauwkeurigheid is bij dit systeem ± 0.3ºC. Het systeem wordt aangeraden voor de detectie van koorts op plekken met grote mensenmassa’s. Het systeem is nauwkeurig tot 3 of 4 meter afstand. 

camera meet lichaamstemperatuur

Camerabeveiliging biedt zeer betrouwbare technologie dat voldoet aan benodigde CE certificaten. Onze oplossingen zijn nauwkeurig aangepast op de behoefte van de eindgebruiker. Wij benadrukken altijd het belang van een oplossing die aansluit op deze behoefte, alleen zo kan het gewenste resultaat bereikt worden. Voor extra informatie, neem gerust contact op met onze experts!

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info