+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Voorwaarden waaraan een goed camerabeveiligingssysteem moet voldoen

Het doel van een camerabeveiligingssysteem is beelden in hoge kwaliteit en vloeiend (real time) vastleggen. Hierbij zijn onderstaande eisen leidend:

REGELGEVING CAMERASYSTEEM

De projectie van camerabeveiliging moet gebeuren volgens NEN-EN 62676-4. Dit betekent dat voor iedere camera bepaald moet worden of de camera gebruikt wordt voor identificatie, herkenning of waarnemen. In een NEN-EN 62676-4 is opgenomen hoeveel pixels per meter nodig zijn voor de identificatie of herkenning van een persoon. Als identificatie belangrijk is, zal de camera een kleiner gebied bestrijken dan wanneer slechts overzicht nodig is.

BESCHERMING CAMERABEVEILIGINGSSYSTEEM

Als een camera in een publieke ruimte gemonteerd wordt, dient deze beschermd te zijn tegen vandalisme. Ditzelfde geldt voor de bekabeling van de camera. Om camera’s en bekabeling tegen vandalisme te beschermen dienen deze voorzien te zijn van een metalen aansluitdoos, waarbij geen kabels zichtbaar zijn. Op die manier is de camera en bekabeling niet toegankelijk voor onbevoegden.

DODE HOEK CAMERA

Als camera’s langs de buitengevel of bij de toegang tot een gebouw gemonteerd worden, moet elke camera in beeld zijn bij een andere camera. Op die manier is het ongezien benaderen van een camera niet meer mogelijk.

WEERGAVE FULL HD

Live beelden dienen minimaal in full HD weergegeven te worden. Bij live beelden wordt een monitor direct op de recorder Beelden moeten continue te zien zijn, ook als er geen beweging in beeld is.

camerabeveiligingssysteem

WEERGAVE LIVE BEELDEN

Live beelden moeten vloeiend weergeven worden op afstand bijvoorbeeld via internet (live streaming). Weergeven op afstand houdt in dat beelden niet op een monitor die aangesloten is op een recorder worden bekeken, maar op een PC, tablet of smartphone. Overdracht kan via een lokaal netwerk of internet. De recorder moet in elk geval alle camerabeelden vloeiend streamen naar het netwerk.

OPNAME CAMERABEELDEN

Alle camerabeelden moeten gelijktijdig vloeiend in minimaal Full HD opgenomen kunnen worden. De recorder moet hierop berekend zijn.

Opgenomen beelden van alle camera’s moeten tegelijk vloeiend weergegeven kunnen worden zonder dat dit de opname snelheid en -kwaliteit beïnvloedt. Hetzelfde geldt voor beelden die op afstand bekeken worden. Dat betekent dat de recorder tegelijkertijd alle camerabeelden vloeiend moet kunnen opnemen, lokaal weergeven en streamen naar het netwerk. Ook moet het mogelijk zijn om vanaf meerdere locaties op afstand tegelijk beelden te kunnen bekijken (live en opgenomen beelden) zonder dat dit de opname snelheid of kwaliteit beïnvloedt.

BEVEILIGING CAMERABEELDEN

Om de camerabeelden te beveiligen, moet het huidige systeem voldoen aan de eisen van de huidige AVG. Hiermee moeten vooral datalekken voorkomen worden. Het belangrijkste is dat camerabeelden veilig van de camera naar de recorder verstuurd worden. De recorder dient dan ook beveiligd te zijn tegen het onbevoegd bekijken of verspreiden van opgenomen beelden. De gebruiker is verantwoordelijk voor het voorkomen van datalekken. De beveiliging van deze data is dan ook erg belangrijk. De verbinding met de recorder dient dan ook beveiligd te zijn met wachtwoorden. Ook moet er een logboek bijgehouden worden met alle IP adressen waarvandaan contact gezocht of gemaakt is met de recorder.

BEDIENING CAMERABEVEILIGINGSSYSTEEM

Het systeem moet voor de gebruiker eenvoudig te bedienen zijn. Het bekijken van live- of opgenomen beelden gebeurt via de recorder. Dit kan lokaal, maar ook op afstand met een PC of mobiele telefoon. Eenduidigheid is essentieel bij optimale effectiviteit. Het is dus belangrijk dat ieder systeem op dezelfde manier te bedienen is. Er kunnen meerdere gebruikers toegekend worden met elk een eigen wachtwoord, gebruikrechten en instellingen. Gratis CMS systemen voor computer en apps zijn gebruiksvriendelijk en hetzelfde voor alle systemen, groot of klein.

ONDERHOUD CAMERABEVEILIGINGSSYSTEEM

Het beveiligingssysteem moet op lange termijn goed te onderhouden zijn. Ongeacht of de installerende partij het onderhoud levert. Dit betekent een rigide beleid voor het beheer van wachtwoorden. Ook indien er geen vaste systeembeheerder is of deze vertrokken is. Ook het regelmatig uitvoeren van software updates is essentieel. Bij een systeem met IP camera’s dient iedere camera een eigen wachtwoord te hebben. Het simpelweg vervangen van de wachtwoorden kan dus een probleem vormen. Bij systemen met HD-TVI-, HD-CVI-, AHD- en HD-SDI camera’s geldt het wachtwoord- en update probleem niet.

Beveiliging is maatwerk. iedere situatie vraagt dan ook om een individuele aanpak. Daarom maken wij voor iedere situatie een persoonlijk beveiligingsplan. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info