+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Verborgen camera: meer dan een gadget

Een verborgen camera lijkt een leuk hebbedingetje. Toch is het veel meer dan dat. Er zijn ontelbaar veel situaties waarin een verborgen camera een essentieel onderdeel van camerabeveiliging is. Denk aan interne criminaliteit, bijvoorbeeld wanneer u uw personeel verdenkt van het verduisteren van producten. In dat geval kan een verborgen camera de oplossing bieden. Uw werknemer ziet immers niet waar de camera bevestigd is en waant zich alleen. Precies om die reden is een verborgen camera ook ontzettend handig bij de beveiliging van winkels. Dieven en criminelen zijn getraind in het opsporen van camera’s en precies buiten het zicht van de camera’s te opereren. Door het verbergen van de camera bent u dieven te slim af en worden zijn alsnog op heterdaad betrapt in het geval van criminele activiteiten. Kortom, onzichtbare camerabeveiliging houdt uw spullen veilig.

Verborgen camera

TYPEN ONZICHTBARE CAMERA’S

Er zijn diverse onzichtbare camera’s op de markt. Benieuwd welke bij uw situatie past? Ieder type verborgen camera heeft andere eigenschappen. Lees hieronder welke verschillende verborgen camera’s momenteel de markt domineren.

1. BEVEILIGINGSCAMERA IN ROOKMELDER

Een rookmelder met ingebouwde camera kan overal in de ruimte geplaatst worden. Dit wordt met name gebruikt voor opnames in privésfeer en bedrijfssector. Dankzij de onopvallende plaatsing van de camera in de rookmelder heeft men niet door dat er een camera is. Zij denken dat het gewoon een rookmelder is.

Verborgen camera

2. BEVEILIGINGSCAMERA IN SPIEGEL

In een spiegel is een beveiligingscamera ideaal voor kantoren en winkels. Deze plaatst u in een overzichtelijke hoek, zodat het overzicht bewaard wordt. Door het design van de spiegel valt het niet op dat er een camera in de spiegel zit. De kabels worden verborgen in het ophang haakje.

Verborgen camera

3. BEVEILIGINGSCAMERA IN SPOTLIGHT LAMP

Een spotlight camera valt volledig weg in het design van de lamp. Dit type camera is net als de overige in dit rijtje onmogelijk te spotten. Er wordt weinig aandacht aan de spotlight geschonken waardoor de camera onopgemerkt blijft.

Verborgen camera

BEVEILIGINGSCAMERA IN BEWEGINGSDETECTOR

Ook in een bewegingsdetector verwacht niemand een camera. Ook is dit met het blote oog niet te zien, waardoor niemand doorheeft dat hier een verborgen camera geplaatst is. De camera in een bewegingsdetector is de zogenoemde pinhold camera, die zo klein is dat deze vanuit een kleine opening kan filmen.

Verborgen camera

WAAR PLAATS IK DEZE CAMERA?

Onzichtbare camera’s kunnen op allerlei plekken geplaatst worden., zoals het magazijn, bij de voordeur of in het midden van een kamer. Hieronder meer over deze plekken die ideaal zijn voor een verborgen camera in een winkel of woning:

1. HET MAGAZIJN

Indien u personeel verdenkt van stelen, is het handig om een verborgen camera in het magazijn te plaatsen. Op die manier kunt u het magazijn ten alle tijden in de gaten houden, ook wanneer u zelf niet aanwezig bent.

2. VOORDEUR

Met het stijgende aantal overvallen op woningen en winkels, is het handig om een verborgen camera bij de voordeur te plaatsen. Overvallers bellen vaak eerst aan met een smoes om te zien of u thuis bent. Met een verborgen camera naast de voordeur kunt u zien wie voor de deur staat en of u wel open wilt doen.

3. CENTRAAL IN EEN KAMER

Om het overzicht over de hele kamer te hebben is het slim om een verborgen camera in het midden van de ruimte te plaatsen. Inbrekers wenden hun gezicht tijdens een overval vaak af van de camera. Met een verborgen camera in het midden van de ruimte maakt de crimineel geen schijn van kans.

Benieuwd welk type (verborgen) camera bij uw situatie past? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info