+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging d.m.v. thermische beveiligingscamera’s

Er is een mogelijkheid die (thermische) beveiligingscamera’s wel kunnen tonen maar het menselijk oog niet. Je kunt dus vast stellen dat thermische straling onzichtbaar is voor het oog. Het licht wat wij kunnen zien bestaat uit een deel van signalen en golven die door de materie bewegen. Er bestaat een spectrum van kleuren en straling met onzichtbare golftype en lengtes. Een voorwerp die een temperatuur heeft boven de 0 graden straalt een hoeveelheid straling uit die te detecteren is met een beveiligingscamera. Als de temperatuur van het voorwerp toeneemt dan zal het voorwerp meer straling gaan uitzenden. De beveiligingscamera heeft over het algemeen meerdere objecten in beeld. Deze vormen de verschillende warmtezones binnen het camera beveiliging concept. De beelden van onzichtbare straling en de warmte wordt dus in kaart gebracht. We kunnen hierdoor met camera beveiliging  een nieuwe dimensie toevoegen.

thermische beveiligingscamera's
Signalen voor menselijk oog zichtbaar en onzichtbaar

Wat zijn de voordelen van thermische beveiligingscamera’s?

Performance ongekend met verschillende omgevingsfactoren. De camerabeelden van thermische beveiligingscamera’s worden niet hoofdzakelijk bepaald door een lichtbron in de buurt. Of er nu geen licht is of een minimale lichtbron beschikbaar, zal dit niet van invloed zijn op de beveiligingscamera’s. Het camera beveiliging systeem zal in alle gevallen noodzakelijke in formatie kunnen weergeven. Smog, regen, sneeuw en mist gaan geen invloed hebben. Dit zijn omstandigheden die het normale camera beveiliging beeld een vertroebeld beeld kunnen geven.

Deze problemen zullen allemaal als sneeuw voor de zon verdwijnen. De thermische beveiliging camera’s zijn een extra toegevoegde waarde op bestaand camera beveiliging plan.

thermische beveiligingscamera's
Camera beveiliging analyse

Thermische beelden hebben een veel groter voordeel voor de beeld analyse welke uit de camera beelden naar voren komen hebben, ze hebben veel duidelijkere lijnen en contouren. Op zeer grote afstand kun je dus perfect personen waarnemen. Een toegekende geautoriseerde gebruiker van het camera beveiliging systeem kan voorwaarden instellen in de geleverde software. Denk hierbij aan lijn oversteken, inbraak detectie, of een bepaald gebied verlaten.

thermische beveiligingscamera's
Lijn detectie

Toepassingen voor thermische camera beveiliging

Perimeter Camera beveiliging

  • Goede aanpasbaarheid, de beveiligingscamera’s zijn in staat zowel dag en nacht continu goede beeldvorming te geven. De thermische camera’s hebben geen problemen met donkere situaties, tegenlicht situaties, mist, rook , regen en nevel.
  • Camera beveiliging wordt goedkoper.

Doordat de thermische camera’s veel verder kunnen kijken kan met mindere camera’s de complete te beveiliging ruimte worden bestrijkt.

Wilt u meer weten over deze type camera’s? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info