+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Ring aangeklaagd na inbraak op beveiligingscamera

Kent u Ring al? Dit camerabeveiliging systeem wordt bij de voordeur geïnstalleerd. Op het moment dat er iemand aanbelt of voor de deur staat, krijgt de gebruiker een melding op de smartphone. Zo hebt u altijd zicht op wat zich afspeelt rondom uw huis. Toch blijkt het systeem niet waterdicht en zijn Ring en moederbedrijf Amazon recentelijk aangeklaagd door een Amerikaanse man, nadat een aanvaller toegang kreeg tot zijn Ring systeem.

Ring aangeklaagd

VEEL RING SYSTEMEN GEHACKT

Volgens de man die Ring en Amazon aanklaagde is het beveiligingssysteem van Ring niet waterdicht. “Lakse beveiligingsstandaarden en -protocollen maken de camerasystemen kwetsbaar voor cyberaanvallen”, luidt de aanklacht. En hij is niet het enige slachtoffer, want in de afgelopen maanden verschenen er meerdere berichten in de media andere Ringsystemen die gehackt werden.

STERK WACHTWOORD

Hoe is het mogelijk dat een apparaat dat mensen zou moeten beschermen, hen juist in gevaar brengt? Volgens Ring komt dit met name doordat mensen zelf geen sterk wachtwoord kiezen. Wachtwoorden die gemakkelijk te achterhalen zijn, redden het vaak niet tegenover agressieve hackers. Volgens de man is het tevens niet duidelijk dat Ring een tweefactorauthenticatie aanbiedt om wachtwoorden extra te beveiligen.

CLOUD NIET VEILIG GENOEG

Wat Ring tevens kwetsbaar maakt en waardoor ze zijn aangeklaagd, is dat gegevens van gebruikers in de Cloud worden opgeslagen. Dit is volgens ons een riskante manier van dataverzameling. Zodra een wachtwoord gehackt is, heeft een aanvaller namelijk niet alleen toegang tot de camera zelf, maar tot de hele database. In die database is de volledige historie aan beelden terug te vinden. Op die manier kunnen aanvallers gedragspatronen van gebruikers analyseren. Wanneer iemand naar zijn werk gaat, op welke avonden hij buiten de deur is voor sport of andere afspraken. Op die manier kunnen aanvallers eenvoudig een georganiseerde inbraak plannen.

ONZE MAATREGELEN

Om die reden blijven wij ver uit de buurt van de Cloud. Al onze beveiligingssystemen werken vanaf een apart IP adres en gegevens worden veilig opgeslagen op een harde schijf. In tegenstelling tot systemen die met Cloud werken, zijn onze beveiligingssystemen bestand tegen aanvallen van buitenaf en blijven gebruikersgegevens beschermd. Het mag niet zo zijn dat een product dat mensen zou moeten beveiligen, hen juist kwetsbaarder maakt voor aanvallen.

Meer informatie over camerabeveiliging of andersoortige beveiliging? Beveiliging is maatwerk, daarom vraagt iedere situatie om een andere aanpak. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we uw situatie en maken een beveiligingsplan op maat.

Bron: Security.nl

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info