+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Google blokkeert Xiaomi-integratie na privacylek met beveiligingscamera

Het is een gek gezicht: plots de woonkamer van een wildvreemde zien op je eigen camerabeelden. Het overkwam een gebruiker die plots Xiaomi-camerabeelden van iemand anders op zijn Google-apparaat zag. De gebruiker plaatste een bericht op Reddit, waarop Google meldde direct maatregelen te hebben getroffen om het privacylek in de beveiligingscamera op te lossen.

beveiligingscamera

PRIVACYLEK IN BEVEILIGINGSCAMERA

Het is een gek gezicht, plots iemand anders woonkamer te zien op je eigen camerabeelden. Het overkwam een Google gebruiker, die plots Xiaomi camerabeelden zag op zijn Google apparaat. De melding zette hij op Reddit. De persoon maakt gebruik van de Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera, die via de Xiaomi Mi Home gekoppeld kan worden met Google-apparaten. De gebruiker benadrukte dat de camera en de Nest Hub beiden nieuw waren.

GOOGLE TREFT MAATREGELEN

Na de melding heeft Google direct serieuze maatregelen getroffen. De zoekgigant heeft direct alle integratie van Xiaomi-apparatuur met Nest Hub en Google Assistent geblokkeerd, tot het privacylek onderzocht is en er een oplossing is. Tegenover Android Police heeft Google bevestigd op de hoogte te zijn van het probleem.

BEVEILIGINGSADVIES OP MAAT

Naast beveiligingscamera’s leveren wij ook andersoortige beveiliging. Meer informatie over camerabeveiliging of andere beveiliging? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en een beveiligingsplan op maat. Wij denken graag met u mee.

Bron: Tweakers

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info