+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

PTZ camera, de voor- en nadelen hiervan

Er zijn veel verschillende typen camera beveiliging. We bieden in onze webshop beveiligingscamera’s aan van binnen tot buitencamera’s, IP camera’s, bullet camera’s en dome camera’s. Nog een speciaal model: de PTZ camera, dit staat voor Pan, Tilt, Zoom en heeft betrekking op de functies van de camera. Deze camera kan namelijk gedraaid en gekanteld worden en je kunt ermee in- en uitzoomen. Je kunt de camera dus op afstand bedienen, wat dit type camera beveiliging ideaal maakt voor bepaalde situaties. Zo heeft u soms aan één camera genoeg, omdat u de camera kunt draaien en zo een groter gebied kunt beveiligen. Daarnaast kan deze camera van pas komen in een winkel, wanneer u bezoekers van de winkel bijvoorbeeld wilt volgen.  

Natuurlijk is er voor elk type camera beveiliging iets te zeggen, zo ook voor de PTZ camera. Alle voordelen (maar ook de nadelen) zetten we graag voor u op een rij. Zo kunt u zelf bepalen of een deze camera past bij uw situatie, of dat een andere soort beveiligingscamera een betere optie is voor u.

De voordelen van een PTZ camera

1. Uw camera beveiliging handmatig besturen

Camera beveiliging installeren vraagt in sommige gevallen om meerdere camera’s. Door de speciale mogelijkheden die een PTZ camera u biedt, kunt u in bepaalde gevallen met één camera toe. Deze camera kan namelijk naar links en rechts draaien, omhoog en omlaag kantelen én er zit een ingebouwde zoomfunctie in.  

In plaats van te switchen tussen verschillende beveiligingscamera’s, kunt u één camera handmatig besturen.

2. Een groter gebied beveiligen met één camera

Wilt u een groter gebied beveiligen, maar niet overal camera’s ophangen? Dan is de PTZ camera een ideale uitkomst. Denk aan plekken als parkeergarages, winkelcentra of een eigen terrein van een bedrijf.

‘Normale’ camera’s kunnen niet bewegen en staan dus zo ingesteld dat ze een bepaalde ruimte of gebied filmen. De PTZ camera kunt u handmatig bedienen. Let er wel op dat dit voordeel alleen z’n vruchten afwerpt als u ook daadwerkelijk de camera bestuurt en gebruikt maakt van de extra functies. Als een gebouw of bedrijf actief beveiligd wordt door een beveiliger, is dit dus een uitkomst.

3. Kosten dekken van uw camera beveiliging

Een PTZ camera kan een groter gebied filmen, doordat de camera kan draaien, kantelen en zoomen. Dit betekent dus ook dat u minder camera’s nodig heeft in uw beveiligingsplan.

De nadelen van een PTZ camera

We zeiden het al: elk type camera beveiliging heeft ook zo z’n nadelen. Daar is de PTZ camera geen uitzondering op.

1. Dode hoek in uw camera beveiliging

De PTZ camera is erop gemaakt om te bewegen. We zeiden het al: als u niet actief gebruik maakt van de optie om de camera handmatig te besturen, dan is de PTZ camera niet de beste optie voor u.

Wanneer u de camera een bepaalde richting op draait, dan kan het dus zijn dat er aan de andere kant een gebied niet gefilmd wordt en u hier beelden zult missen. In dit geval kunt u beter kiezen voor een installatie van meerdere camera’s. Daarbij kan een PTZ camera wel een toevoeging zijn aan uw installatie, waarbij u deze uitsluitend gebruikt om actief te beveiligen en de camera dus handmatig te besturen.

Bent u op zoek naar een camera set? Wij bieden meerdere beveiligingscamera’s aan in een set, van één tot vier camera’s en alle bijbehorende accessoires.

2. Beweging detecteren met uw camera beveiliging

De meeste typen camera beveiliging zijn zo ingesteld dat ze beweging kunnen detecteren. Bij een PTZ camera is dit echter niet altijd een handige functie. Het kan nogal chaotisch worden. Wanneer een PTZ camera beweging zou volgen, zou de camera continu in beweging zijn, mits deze op een drukbezocht gebied gericht staat.

Onze conclusie als het gaat om geschikte camera beveiliging? Een PTZ camera moet passen bij uw situatie en kan mogelijk beter gebruikt worden als ‘toevoeging’ dan als camera beveiliging op zichzelf. Ook benut u alleen de voordelen van dit type camera als u actief gebruikt maakt van de handmatige besturingsfunctie.

Wilt u advies over camera beveiliging? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee. Elke situatie is immers uniek en beveiliging is maatwerk.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info