+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

3 trends van 2021 in de beveiligingsindustrie

De beveiligingsindustrie blijft innoveren en verbeteren. Deze innovaties kunnen meewerken op verschillende fronten, zoals een pandemie. Hieronder zijn drie trends van 2021 met betrekking tot de beveiligingsindustrie beschreven. Om meer te lezen over de trends en ontwikkelingen van 2021 omtrent de beveiligingsindustrie kunt u via deze link meer lezen.

Trends beveiligingsindustrie

1 Altijd en overal zichtbaar

Het is belangrijk dat (beveiligings)camera’s altijd optimaal werken en niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, het tijdstip van de dag en andere omstandigheden welke het zicht van de camera eventueel kunnen belemmeren. 

Het gebruiken van een camera welke een goede technologie heeft om afhankelijk van iedere omstandigheid helder beeld te leveren is belangrijk en populair. Camera’s kunnen nu middels de low light imaging technologie heldere en gekleurde beelden leveren vanaf de beveiligingscamera’s zowel overdag als ’s nachts. 

Afhankelijk van het dagdeel zijn er uiteraard ook andere omstandigheden welke het beeld van de camera kunnen belemmeren. Weersomstandigheden zoals sneeuw, mist of een zware regenbui. Door de warmtebeeldtechnologie kan een camera de warmtestraling meten, waardoor er bijvoorbeeld dus een persoon kan worden gesignaleerd.

2 Het samenvoegen van meerdere beveiligingssystemen.

Het is belangrijk dat systemen met elkaar in samenhang zijn. het convergeren van de verschillende beveiligingssystemen heeft meerdere voordelen. Wanneer er met een geïntegreerd systeem wordt gewerkt, loopt alles in elkaar over. Wanneer er een alarm afgaat wordt dit gekoppeld aan de beveiligingscamera waardoor dit beeld gelijk wordt opgenomen. Nadat er een melding wordt gemaakt richting de meldkamer zullen deze beelden direct te volgen zijn vanuit de meldkamer. Hiermee wordt er geld bespaard en efficiënt omgegaan met tijd. De meldkamer kan door de beelden de daders van bijvoorbeeld een inbraak gelijk in kaart brengen waardoor een signalement van de daders al bekend is. Op het moment dat de daders gevlucht zijn voordat de politie aanwezig is, is de kans groter dat de politie de daders vindt, omdat ze door de beelden weten naar wie ze zoeken.

3 Intelligente videotechnologie die helpt tijdens de pandemie.

Helaas moeten veel bedrijven hun zaak sluiten door het COVID-19 virus. Bedrijven proberen zich in bochten te wringen om hun activiteiten veilig te hervatten door het toepassen van verschillende soorten maatregels. Intelligente videotechnologie kan een bedrijf hiermee helpen om ervoor te zorgen dat werknemers en klanten veilig te werk kunnen gaan.

Met behulp van AI (Artificial Intelligence), kan ervoor gezorgd middels beveiligingscamera’s dat werknemers essentiële veiligheidsmaatregelen volgen op bijvoorbeeld dichtbevolkte locaties. Denk hierbij aan het dragen van een masker, temperatuuronderzoeken en het nemen van afstand. Onnodig fysiek contact wordt hierdoor vermeden, waardoor de trend van contactloze controlesysteems wordt versneld (Contactloos betalen, gezichtsherkenning, QR-codes en handpalmafdrukherkenning). 

Wilt u meer informatie over de nieuwste trends in de beveiligingsindustrie in combinatie met ons assortiment aan beveiligingscamera’s? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie en passend advies.

 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info