+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Slim patiëntobservatiesysteem ontlast zorgmedewerkers

Ten tijden van het Corona-virus ligt er gigantische druk op het zorgpersoneel. Zowel in Nederland als in het buitenland is er een tekort aan IC-bedden. Maar zoals bij elke crisis, ontstaan er ook binnen deze crisis originele oplossingen voor problemen. Zo wordt nu ingesprongen op het IC-probleem met een slim patiëntobservatiesysteem. Om extra IC-plekken gereed te maken op andere afdelingen in het ziekenhuis, biedt een patiëntobservatiesysteem met slimme camera’s biedt de oplossing om personeel binnen ziekenhuizen te ontlasten.

patiëntobservatiesysteem

HET PROBLEEM: OVERBELASTING

Met het groeiende aantal Corona-patiënten in ziekenhuizen worden veel tijdelijke IC’s opgetuigd. Dit betekent in veel gevallen nóg harder werker voor het ziekenhuispersoneel, dat vaak al de benen onder het lijf vandaan rent. IC-verpleegkundigen zijn continu druk in de weer om coronapatiënten de allerbeste zorg te verlenen, vaak met beperkte middelen en tijd. Overbelasting ligt dan ook op de loer, omdat personeel op zoveel plekken tegelijk moet zijn.

DE OPLOSSING: SLIMME OBSERVATIE MIDDELS PATIËNTOBSERVATIESYSTEEM

Een slim patiëntobservatiesysteem biedt de oplossing. Het systeem ondersteunt de veelal overbelaste ic-verpleegkundigen in hun werk. Het wordt namelijk mogelijk om meerdere patiënten vanaf 1 scherm te monitoren. Zo hoeft het personeel niet constant langs bij patiënten om te zien of alles in orde is. Bovendien biedt het ook voor de veiligheid van ziekenhuispersoneel een groot voordeel, want er is minder fysiek contact nodig. Ook scheelt het tijd dat er niet constant een quarantaine pak aangetrokken hoeft te worden.

ZICHT OP ALLE PATIËNTEN

Met het patiëntobservatiesysteem hebben verpleegkundigen zicht op alle patiënten. En dat in één oogopslag. Ze hoeven niet constant heen en weer te rennen, maar kunnen vanuit één stoel alle patiënten en de medische apparatuur observeren. Per bed wordt een camera geïnstalleerd die zowel de patiënt als de apparartuur in beeld brengt. Ingebouwde audio maakt het ook mogelijk mee te kunnen luisteren. Hierdoor hoeven de verpleegkundigen minder heen en weer te lopen en houden zij beter grip op de patiënt en is er minder kans op besmetting. Bovendien is het voor patiënten een fijn idee dat er altijd iemand meekijkt, voor het geval er iets mis zou gaan. 

Benieuwd naar dergelijke beveiliging of heeft u een vraag over andersoortige camerabeveiliging? Neem dan gerust contact met ons op. Beveiliging is maatwerk en iederen situatie vraagt om een unieke aanpak. Dat is ons specialisme. Neem dus contact op voor vrijblijvend advies.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info