+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Google Nest Camera: kwaliteit en bandbreedte verlaagd wegens corona

In tijden van Corona vinden veel veranderingen plaats, waar op flexibel op geanticipeerd dient te worden. Zo ook door grote Multinationals. Ook door Google worden soms rigoreuze maatregelen getroffen, soms ten koste van gebruikers. Onlangs besloot Google dan ook om de kwaliteit van Google Nest camera te verlagen. Mensen met Google Nest camerabeveiliging werden verrast met een e-mail vanuit Google. De kwaliteit en bandbreedte wordt teruggeschroefd omdat systemen anders overbelast raken. Eindgebruikers zijn hier niet bepaald over te spreken… 

Google nest camera

KWALITEIT GOOGLE NEST CAMERABEVEILIGING

Eigenaren van Google Nest camera beveiliging ontvingen onlangs een berichtje van Google. Daarin stond dat Google heeft besloten de kwaliteit van de camera’s omlaag te schroeven. Door het coronavirus werken steeds meer mensen thuis, waardoor het internetgebruik hoger wordt en in sommige gevallen zelfs overbelast raakt. Daarom stelt Google de basis-resolutie van de camera’s automatisch lager in. Op die manier probeert het bedrijf brandbeedte te sparen. “Tijdens deze moeilijke tijd zullen wij ook samenwerken en proberen we de samenleving op grote schaal te helpen,” benoemt Google in de e-mail.

ONTEVREDENHEID ONDER GEBRUIKERS

Toch is het een maatregel die gemakkelijk terug te draaien is door gebruikers. Google heeft enkel de standaardinstellingen in de app zo gewijzigd. Gebruikers die hun HD-kwaliteit echt missen, kunnen het gemakkelijk weer terugdraaien in de app. Veel mensen zijn het niet eens met de maatregel, omdat de kosten daarentegen niet teruggeschroefd worden. Men betaalt dus hetzelfde voor mindere kwaliteit.

@googlenest Don’t downgrade my service in the name of “saving the internet” unless you’re going to also downgrade your pricing structure

— Social Distancing Schick (@Sean_Schick) April 14, 2020

Meer informatie over camera beveiliging of andersoortige beveiliging? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over passende beveiliging op maat.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info