+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Optimaal communiceren bij calamiteiten

Communicatie is key 

Bij sprake van een noodsituatie binnen uw bedrijf is het erg belangrijk om optimaal te blijven communiceren. Om juist te handelen is situaties van nood is een soepele en duidelijke communicatie belangrijk. U kunt niet snel de telefoon pakken want misschien is de dader dan al weg of is de verbinding precies slecht. Hieronder zijn drie verschillende tips op een rijtje gezet, deze tips helpen u handelen binnen dit soort calamiteiten.

1 Het voorkomen van paniek

Wanneer er calamiteiten ontstaan op bijvoorbeeld de werkvloer is het vanzelfsprekend dat sommige mensen paniek kunnen ervaren. Het paniekeren werkt aanstekelijk waardoor anderen welke eigenlijk geen paniek hadden dit wel krijgen. Dat is dan ook de reden dat het belangrijk is om te voorkomen dat mensen in paniek raken. Het is in dit geval belangrijk om de rust te bewaren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er in codetaal wordt gesproken, spreek van tevoren woorden af. Echter is het belangrijk om geen woorden zoals; pistool, brand, bom of inbreker te gebruiken. Kies voor woorden welke duidelijk omschrijven waar het over gaat maar waardoor mensen niet gelijk schrikken en in paniek raken.

2 Woordvoerder

Voordat er iets binnen het bedrijf gebeurt is het handig om vooraf een vaste woordvoerder aan te stellen. Mocht er ooit een calamiteit plaatsvinden binnen het bedrijf en er staat pers voor de deur, kan er altijd worden verwezen naar de woordvoerder. Wanneer er meerdere mensen naar de pers stappen om een verhaal te doen, verzamelt deze veel informatie waardoor er onjuiste dingen worden gezegd. Echter als er naar de woordvoerder wordt verwezen zal er maar één (juist) verhaal worden verteld aan de pers.

3 Snel in contact met je collega’s

Wanneer er iets gebeurd binnen het bedrijf waardoor u uw collega’s wilt alarmeren, wilt u dat dit zo snel mogelijk gebeurd. Wanneer u uw collega’s moet bellen of berichten kan dit al lang duren. Een goede optie zou het gebruik van een portofoon zijn, dit werkt namelijk veel efficiënter. Hierdoor kan u snel en gemakkelijk optimaal communiceren. U hoeft enkel één knop in te drukken en dan staat u al in contact met uw collega’s. Het gebruik van portofoons werkt dus ook erg goed wanneer u in een grote winkel werkt waar u niet gelijk zicht heeft op uw collega’s. 

Optimaal communiceren

Naast de verschillende soorten van communicatie kan er ook camera beveiliging worden ingezet. Hierdoor kan er op een efficiënte manier toe- en overzicht worden gehouden. Meer weten over passende camera beveiliging? Neem contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info