+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Leven na de corona-uitbraak?

Hoe moet het leven na de Corona-uitbraak? Het is een veelgehoorde vraag, waarop het antwoord vaak schuldig blijft. Niemand heeft immers een glazen bol waarin de toekomst te voorspellen is. Toch zijn veel landen en organisaties al bezig met voorzorgsmaatregelen. Het aanpassen aan de ‘nieuwe werkelijkheid’ wordt letterlijk genomen. Wat hier vaak bij komt kijken is de hulp van big data en algoritmes. In veel landen zijn deze digitale hulpmiddelen al in werking genomen om mensen weer aan het werk te krijgen na de corona uitbraak. 

leven na de corona uitbraak

SLIMME CAMERA’S IN MAGAZIJN

Hoe kan big data en algoritmes helpen om mensen weer aan het werk te krijgen in het leven na de corona-uitbraak? Er is een speciaal camerasysteem ontwikkeld om mensen op de werkvloer uit elkaar houden. Het werkt als volgt. De camera meet de afstand tussen verschillende mensen. In amazon warenhuizen wordt een soortgelijk systeem al gebruikt. In magazijnen wordt precies gemeten of mensen te dicht bij elkaar komen. Op dat moment kan er een alarm afgaan of melding gemaakt worden aan de directie. De angst is dat het in de gaten houden van werknemers steeds heftiger worden.

RISICOFACTOR SCANNEN IN CHINA

In China pakken ze het anders aan. Daar wordt je risicofactor gescand als je ergens naartoe wilt, bijvoorbeeld naar de supermarkt, je werk of familieleden. Om verder te reizen of een hotel in te gaan wordt de QR code van een bepaalde app gescand om te zien of jij een risico vormt. Hiervoor moet je eerst wat vragen in de app invullen, die vervolgens inschat of jij een risicofactor vormt. Scant de code groen? Dan kun je doorgaan. Bij geel moet je in thuisisolatie, omdat je bijvoorbeeld in contact bent gekomen met iemand die het Covid-19 virus bij zich draagt. Kleurt de code rood, dan ben jij besmet en moet je direct in quarantaine. Uit onderzoek van de NYT times blijkt dat de data wordt doorgestuurd naar de politie. Deze app kent privacygevoelige kwesties. Alle bewegingen die iemand maakt worden vastgelegd en naar de servers toegestuurd. De angst van de Chinese bevolking is dat deze app gebruikt gaat worden door de overheid om burgers in de gaten te houden en te volgen.

Heeft u vragen over camera beveiliging of andersoortige beveiliging? Naast camera’s leveren wij ook alarmsystemen en mistbeveiliging. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over de beste beveiliging voor uw situatie. 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info