+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Intelligente camera’s voor het heropenen van bedrijven

Camera’s worden steeds intelligenter, Internet of Things speelt hier een grote rol in en heeft invloed op de veiligheid en de beveiliging. Hoe intelligenter deze camera’s worden, voor hoe meer doeleinden deze intelligente camera’s kunnen worden gebruikt.

Internet of Things

De invloed van IoT-toepassingen

Beveiligingscamera’s dienen al lang niet meer voor enkel het opnemen van beelden. Door de invloed van IoT verandert de manier van het gebruik van deze camera’s. De beveiligingscamera’s veranderen in multifunctionele sensoren die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. 

Volgen van richtlijnen tijdens COVID-19 pandemie

Op het moment dat bedrijven hun deuren weer mogen openen zullen ze wel volgens de richtlijnen te werk moeten gaan. Juist intelligente beveiligingscamera’s zijn in staat om sommige primaire doelen te ondersteunen voor deze heropening. De camera’s kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om de in- en uitgangen te bewaken en het bezettingsniveau bij te houden.

Klik hier voor meer informatie over ons productaanbod

Voorbeelden voor het inzetten van intelligente camera’s bij een heropening;

Maximaal aantal toegestane bezoekers

Door het gebruik van intelligente camera’s kan het maximaal aantal toegestane bezoekers in een ruimte worden geteld. Wanneer het maximum is bereikt kan er een melding worden gegeven. Door deze melding is er de kennis dat er verder niemand meer naar binnen mag. Wanneer een bezoeker het pand heeft verlaten zal er dus te zien zijn dat er weer iemand naar binnen mag.

Mondkapjesdetectie

Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes. Door de inzet van intelligente beveiligingscamera’s kan er snel en effectief worden gecontroleerd of bezoekers aan de veiligheidseisen voldoen. Wanneer dit niet het geval is kan het personeel worden gewaarschuwd. Hierdoor wordt het aantal personen dat zich niet aan de regels houdt snel gecorrigeerd.

Bezettingsniveau

Door de inzet van intelligente beveilgingscamera’s kan er worden geanalyseerd per ruimte wat het bezettingsniveau is. Door deze analyse kan er een veilige winkelomgeving worden gecreëerd.

Temperatuur

Door de intelligente beveiligingscamera’s kan de temperatuur van bezoekers worden gescreend. Wanneer iemand een ruimte binnenstapt kan de camera de temperatuur meten waardoor snel kan worden gehandeld wanneer dit niet goed is. 

Het signaleren van flessenhalzen

Het voetgangersverkeer kan door de intelligente camera’s goed in de gaten worden gehouden. Hierdoor kunnen flessenhalzen worden gesignaleerd. Deze flessenhalzen worden vaak veroorzaakt bij in- en uitgangen, bij de lift of bij verstoppingen richting het trappenhuis. Het is belangrijk om deze flessenhalzen te vermijden en ervoor te zorgen dat mensen een andere route nemen of ze laten wachten voordat het te druk wordt. Door de doorstromingsdetectie van de intelligente camera’s kan worden gezien waar de hindernissen staan welke de flessenhalzen veroorzaken. 

Wilt u meer weten over (de inzet van) intelligente beveiligingscamera’s? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info