+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

AI-technologie in camera beveiliging helpt incidenten te voorspellen

Wat camera beveiliging zo interessant maakt? De continue ontwikkelingen en technische innovaties. Zo ook dit keer: Bosch Security and Safety Systems heeft een nieuwe beveiligingscamera ontwikkelt met ingebouwde Essential Video Analytics. Wat kun je daarmee? Op een situatie reageren, voordat er daadwerkelijk iets is gebeurd. We leggen je uit hoe het precies zit. Hier leest u meer over de AI-technologie in combinatie met camera beveiliging.

Bosch Security and Safety Systems had al een serie beveiligingscamera’s genaamd de Flexidome IP 30001. Deze serie breidt het merk nu uit met de Flexidome IP Turret 3000i en de Flexidome IP Micro 3000i. Deze camera’s zijn bedoeld voor buiten, waarbij rekening is gehouden met verschillende situaties wat betreft het licht. Zo heb je met deze camera’s ook scherpe beelden in het donker. Omdat het om buitencamera’s gaat, zijn ze natuurlijk tegen alle weersomstandigheden beschermd.  

Camera beveiliging met Essential Video Analytics

Wat deze beveiligingscamera’s zo interessant maakt is de ingebouwde AI-technologie, zoals Essential Video Analytics. Deze technologie maakt gebruik van metadata om videomateriaal ‘betekenis en structuur’ te geven. Deze camera’s kunnen volgens Bosch Security and Safety Systems beelden duiden en daardoor klanten een intelligente kueze geven om te weten wat zal volgen.

AI-technologie

Essential Video Analytics kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor geavanceerde inbraakdetectie. Denk daarbij aan personen die zich verdacht gedragen. Daarnaast kan er van te voren een gebied worden ingesteld, waarbij er een melding komt wanneer een persoon of voorwerp dit gebied binnenkomt.

Niet geheel onbelangrijk: de AI-technologie kan gebruikt worden om gezondheidsvoorschriften en veiligheidsvoorschriften te handhaven. Bosch Security and Safety Systems geeft zelf als voorbeeld dat de camera parkeervrije zones en geblokkeerde nooduitgangen kunnen signaleren. Wie weet wat voor rol deze technologie kan gaan spelen als het gaat om gezondheidsvoorschriften en veiligheidsvoorschriften omtrent het Covid-19 virus.

AI-technologie

Alle camera’s uit de Flexidome-serie van Bosch Security and Safety Systems zijn gemakkelijk te verbinden aan een apparaat van de eigenaar. Zo kunt zelf altijd zicht houden op de beelden via een laptop, smartphone of tablet.

AI-technologie

Camera beveiliging systeem op afstand te onderhouden

Nog een mooie bijkomstigheid: deze camera’s maken het mogelijk voor de installateur om op afstand service te verlenen aan de klant. Zo kunnen updates op een afstand worden verwerkt, maar kunnen ook instellingen in de camera op afstand worden geregeld. Natuurlijk zijn we er tijdens de coronacrisis achter gekomen hoe handig het is om op afstand samen te kunnen werken, maar deze technologie biedt ook uitkomst voor de toekomst. Zo is uw camera namelijk altijd up-to-date zonder dat een installateur langs moet komen op locatie. Niet alleen makkelijk voor een installateur, dit scheelt de klant ook weer tijd.

Wilt u meer weten over camera beveiliging, een woning, winkelpand of bedrijfspand beveiligen? Neem contact met ons op. Wij denken altijd met u mee, geven graag advies en werken met gecertificeerde monteurs.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info