+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Installatie mistmachines in 19 supermarktfilialen

Het komt steeds vaker voor dat supermarkten kiezen voor de installatie van mistmachines in de strijd tegen inbraak. Een mistmachine is de meest effectieve manier om een overval te voorkomen. Onlangs hebben wij 19 supermarktenfilialen voorzien van een tweetal Cobra Medio mistmachines. Al vaker is bewezen dat mist de effectiefste beveiliging tegen inbraak biedt. Een mistmachine zet de ruimte binnen enkele seconden in een dikke mistwolk, waardoor inbrekers geen hand voor ogen meer zien en met lege handen moeten vluchten. Een bijkomend voordeel van mistmachines is dat deze de politie helpen in het opsporen van de daders. Veel criminelen komen vast te zitten in de mist, waardoor hulptroepen tijd hebben om te arriveren en de dief te pakken.

installatie mistmachines

SUPERMARKTEN DUPE PLOFKRAAK

Het komt steeds vaker voor dat inbrekers het gemunt hebben op supermarkten. Het gaat hen vaak niet om de supermarkt zelf, maar de geldautomaat die bij de ingang staat. Het is voor hen een simpele manier om in korte tijd een relatief goede buit te maken. Hierbij Vaak is een plofkraak op de voorgevel genoeg om buit te maken. Inbrekers draaien hun hand er niet voor om om de voorkant van een winkel op te blazen voor de luttele buit van een geldautomaat. Tot grote ergernis van winkeliers, want zo simpel als het voor inbrekers is – voor winkeliers is de schade vaak niet te overzien. Dikwijls worden etalageruiten en deuren met grof geweld verbrijzeld en wordt zonder gêne een grote ravage achtergelaten. Winkeliers staan vaak met de handen in het haar, terwijl de oplossing dichterbij is dan zij denken.

ONZE OPLOSSING: EEN MISTMACHINE

De beveiliging met mist heeft de laatste aan populariteit gewonnen. Dit omdat het op meerdere vlakken een uitstekende keuze is tegen inbraak. Zo ook voor de beveiliging van geldautomaten in supermarkten. Zo hebben wij recentelijk een grote supermarktketen geholpen en 19 filialen voorzien van een tweetal mistmachines. Een aantal voordelen van mistmachines: 

  1. Mistmachines zijn elegant in de hoek van een ruimte te hangen. Zij gaan op in het interieur en doen geen afbreuk aan de styling van de winkel. Een groot pluspunt bij bijvoorbeeld modeketens of juweliers. Bovendien zijn mistmachines uiterst effectief tegen inbraak. Zij zetten de ruimte binnen seconden in een dikke mistwolk, waardoor zelfs iemand met uitstekend zicht geen hand voor ogen meer ziet. Het gevolg? De dief raakt gedesoriënteerd en kan zijn buit niet meer vinden. En wat een dief niet ziet, kan hij ook niet stelen. Zijn enige optie is vluchten, maar zelfs dat wordt belemmerd door de dikke mistwolk.
  2. Het enige dat een dief kan doen is wachten tot de mist is gaan liggen. Dit is een ander groot voordeel van de mistmachine – het helpt de politie in de opsporing van inbrekers. Deze kunnen normaliter vaak onstnappen, maar de mist werpt een extra hindernis op, waardoor zij vaak vast komen te zitten in het gebouw. 
  3. Een laatste, en zeer relevant, voordeel van een mistmachine is de preventieve werking ervan. Mist is zeer berucht onder criminelen. Zij weten heel goed: zelfs de zwaarste criminelen in het vak zijn niet opgewassen tegen een mistmachine. Ieder mens heeft immers zijn ogen nodig om een inbraak te plegen. De mist ontneemt dieven het zicht, waardoor zij liever met een grote boog om een winkel uitgerust met mistbeveiliging heen lopen. Kortom, met mist in uw winkel houdt u inbrekers op afstand!

Wilt u meer informatie over mistbeveiliging? Of heeft u een andere vraag over beveiliging? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee. Wij weten als geen ander dat beveiliging maatwerk is en iedere situatie vraagt om een unieke aanpak. Dat is ons vak en wij assisteren u graag in deze belangrijke keuze.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info