+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Welke verschillende typen camerabeveiliging zijn er allemaal?

Ga je op zoek naar camerabeveiliging, dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende systemen zijn. Elk type camera heeft z’n eigen voordelen, dus het is goed om van tevoren te bepalen waar je naar op zoek bent. Zo voorkom je dat een prijzig type camerabeveiliging aanschaft, terwijl je misschien met een stuk goedkoper en simpeler systeem uit de voeten kunt.

Er zijn dus veel verschillende soorten in de wereld van camerabeveiliging, van groot tot klein en in verschillende designs. Verschillende systemen hebben elk hun voordeel, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Deze zullen we uitleggen, zodat jij kunt bepalen wat voor soort camerabeveiliging je nodig hebt.

Verschillende soorten camerabeveiliging

  • Dome camera’s
  • Bullet camera’s
  • Camerabeveiliging voor buiten
  • Camerabeveiliging voor binnen
  • Draadloze camera’s
  • PTZ Camera: Pan, Tilt, Zoom
  • Warmtebeeldcamera’s

Deze termen zeggen je misschien nog weinig, dus we zullen alle soorten camerabeveiliging uitleggen.

Dome camera’s

camerabeveiliging

De dome camera heeft z’n naam te danken aan z’n koepelvorm en je zult dit type camerabeveiliging vast en zeker herkennen. De camera zit in de koepel en hierdoor is het lastig te zien waar deze precies op gericht is. Er bestaan dome camera’s die bewegen en dus op meerdere posities gericht kunnen worden én er zijn dome camera’s met 360 graden zicht. Zo heb je ultieme camerabeveiliging.

Nog een pluspunt aan dome camera’s: ze zijn geschikt voor binnen en buiten. Ben je op zoek naar camerabeveiliging voor een winkel, restaurant of hotel? Een groot voordeel aan de dome camera is dit type een breed bereik heeft en grote hoeken kan filmen.

Ook de installatie van dit type camerabeveiliging is relatief simpel. En er komen nog interessante voordelen bij, zoals high res beelden en infrarood capaciteiten.

Bullet camera’s

Ook de Bullet camera’s hebben een herkenbaar design en je ziet ze vaak hangen. Ze zijn vrij opvallend en lijken één bepaalde positie te filmen, waardoor ze gemakkelijk te omzeilen lijken. Maar juist de vorm van deze camera zorgt er weer voor dat de camera van een grote afstand beeld kan vastleggen.

De kap die om deze camera’s heen zit, is ter bescherming. Hierdoor is dit type camerabeveiliging uitermate geschikt voor buiten en kan de camera alle weersomstandigheden aan. Ze zijn te krijgen met een vaste lens, waarmee je niet kunt inzoomen of uitzoomen en waarmee de hoek vaststaat. Ook zijn ze er met varifocale lens, ook wel een variabele lens genoemd. Deze kun je namelijk zelf instellen en zo pas je de camera precies aan op de situatie.

PTZ camera: Pan, Tilt, Zoom

De naam van dit type camerabeveiliging doet al wat vermoeden, maar een PTZ camera kan gedraaid en gekanteld worden en er zit een ingebouwde zoomfunctie in. Je kunt de camera op afstand met een joystick, DVR of laptop besturen. Je hebt dus continu de controle over wat er op beeld komt te staan. Dit type camera is dan ook een van de meest interactieve die er bestaat.

Vooral in winkels kan de PTZ camera een uitkomst zijn. Mocht je diefstal willen vastleggen, dan kun je de persoon in kwestie hiermee namelijk volgen en inzoomen. Zo verlies je niks uit het oog én heb je ook nog eens scherp beeld door in te zoomen.

Camerabeveiliging voor binnen

Behoefte een camerabeveiliging binnen in je woning of bedrijfspand? Ook hier zijn de opties eindeloos. Zoals we al zeiden is de dome camera ook een beveiligingscamera die binnen gebruikt kan worden. Het handige aan camerabeveiliging voor binnen is dat deze beelden opgenomen worden, waarna je ze te allen tijde kunt terugkijken. Diefstal in een magazijn of ongewenste personen in de winkel? De camera legt alles vast.

Camerabeveiliging voor buiten

Camerabeveiliging voor buiten hangt veelal bij ingangen van winkels en woningen et cetera. Naast dat alles wat er buiten gebeurt op camera staat, is er nog een groot voordeel van camerabeveiliging buitenshuis: de camera’s schrikken af. Men kan van buitenaf namelijk al zien dat een gebouw of woning beveiligd is en dat ze op camera staan.

Daarnaast kun je gemakkelijk bijhouden wie een pand binnenkomt en verlaat. En dit type camerabeveiliging is vaak voorzien van infraroodfunctie, waardoor je ook ‘s nachts goed beeld hebt. Ook camera’s voor buiten zijn gemakkelijk aan smartphones te koppelen, waardoor je altijd kunt zien wat er gebeurt.

Draadloze camerabeveiliging

Op zoek naar camerabeveiliging die gemakkelijk te installeren is? Dan is zijn draadloze camera’s het antwoord. Ze zijn klein en handzaam en je zit niet met een wirwar aan kabels. Een kwestie van uit de doos halen, Wi-Fi installeren en klaar voor gebruik!

Je kunt ze in huis hangen, op de babykamer bijvoorbeeld. Nog een voordeel: omdat dit type camera erg klein is, vallen ze ook minder op. Vaak zijn ze ook in verschillende kleuren te krijgen. De beelden kun je gemakkelijk en snel bekijken en opslaan. Al met al: een gemakkelijk type camerabeveiliging dat snel geïnstalleerd kan worden en weinig onderhoud vergt.

Warmtebeeldcamera’s

Een warmtebeeldcamera, ook wel infraroodcamera genoemd, kan ook in het donker haarscherpe beelden maken tot een afstand van wel honderd meter. Dit is afhankelijk van de sterkte van de camera en het aantal infrarood leds in de lens.

Warmtecamera’s zijn vaak groter dan andere typen camerabeveiliging, door de lampjes die rondom de lens zitten. Het voordeel aan een infraroodcamera is dat dit type dag en nacht scherpe beelden oplevert. In het donker zijn deze beelden zwart met wit en wanneer er genoeg licht is, zijn deze beelden gewoon in kleur.

Een warmtebeeldcamera is zowel binnen als buiten te gebruiken, afhankelijk van het type dat je kiest.


Met veel verschillende keuzes kan het soms lastig zijn om de perfecte camera voor uw situatie te vinden. Beveiliging is maatwerk en wij denken graag met u mee. Daarom vindt u hier meer informatie over welke verschillende camera’s wij aanbieden.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info