+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging voor de heropening van de horeca

De heropening van de horeca betekent natuurlijk een geweldige stap. De branche is stevig getroffen, dus het is goed nieuws dat eerst de terrassen en daarna ook de binnenruimtes weer open mochten. Camera beveiliging voor de heropening van de horeca kan hier een grote rol in spelen.

Met het verder afnemen van het aantal besmettingen en de druk op de zorg is er snel meer versoepeld. Dat betekent dat zowel de droge als de natte horeca weer open mogen. Het betekent helaas ook dat de hoeveelheid vandalisme, diefstal en inbraken weer toenemen.

Camerabewaking helpt om in kaart te brengen wat er precies gebeurt. Bovendien biedt het mogelijkheden tot een preventieve werking, om te voorkomen dat iemand de kans grijpt om iets te stelen of kapot te maken.

Met de heropening van de horeca achter de rug is het weer belangrijk om voor goede camera beveiliging te zorgen. De camera’s houden overdag, ’s avonds en ’s nachts goed in de gaten wat er gebeurt. Je hebt de mogelijkheid om live mee te kijken of achteraf terug te kijken wat er gebeurd is. Dat maakt het zelfs mogelijk om de beelden over te dragen aan de politie, zodat die er verder mee aan de slag kan als dit nodig is.  

Beveiliging voor binnen en buiten

Camera beveiliging voor de heropening van de horeca richt zich zowel op binnen als buiten:

 • Binnen beveiligen
  De meeste gasten, bezoekers en medewerkers gedragen zich precies zoals het hoort. Ze doen niets geks, maken niets kapot en zullen zeker niets stelen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Er is altijd sprake van een paar rotte appels, die proberen iets mee te nemen of ongemerkt iets kapot maken. Dankzij de camera’s voor binnen heb je de mogelijkheid om dit goed in de gaten te houden. Het voorkomt ongemerkte diefstal en andere problemen, zowel dankzij de preventieve werking als door de beelden terug te kunnen kijken.

Tip: benieuwd hoe je netjes voldoet aan de privacywetgeving? Wij adviseren je graag. Op die manier zorg je voor een gevoel van veiligheid, terwijl jij je netjes houdt aan de voorschriften die er gelden. 

 • Camera’s voor buiten
  Vaak wordt buiten al duidelijk dat iemand kwaad in de zin heeft, bijvoorbeeld om in te gaan breken. Daarnaast is het belangrijk om bijvoorbeeld het terras goed te beveiligen, door met een camera in beeld te brengen wat daar gebeurt als het donker begint te worden. Met onze camera’s zorg je ervoor dat je de horecagelegenheid buiten goed in de gaten kunt houden, om te voorkomen dat er iets gebeurt waarvan je niet op de hoogte bent.  
camera beveiliging voor de heropening van de horeca

Gevoel van veiligheid: binnen privacywetgeving

Aan de ene kant wil je zorgen voor een gevoel van veiligheid, terwijl je aan de andere kant rekening moet houden met de privacywetgeving. Hoe ga je daarmee om? We zetten een paar handige tips op een rij:

 • Camera’s duidelijk in het zicht
  Veel mensen voelen zich veiliger op het moment dat ze weten dat er camera beveiliging is. Met name in de horeca. Het laat zien dat er iemand mee kan kijken of dat er achteraf na kan worden gegaan wat er precies gebeurde.
  Het is om die reden verstandig om de camera’s duidelijk in het zicht te hangen. Het laat bezoekers zien dat er camera’s hangen. Daarnaast werkt het preventief op inbrekers en andere vandalen, die twee keer nadenken voordat ze iets proberen. 
 • Live meekijken en achteraf terugkijken
  Heb je zelf een horecagelegenheid en ben je al eens het slachtoffer geworden van diefstal of een inbraak? Met de mogelijkheid om live mee te kijken of achteraf terug te kijken creëer je ook bij jezelf een gevoel van veiligheid. Wij adviseren je de dome camera’s en bullet camera’s, waarmee je de situatie ter plekke ook op afstand zonder problemen in de gaten kunt houden. Je weet op die manier in ieder geval zeker dat er niets aan je zicht en aandacht hoeft te ontsnappen. 
 • Advies over privacy
  Aan de andere kant is het belangrijk om netjes te voldoen aan de privacywetgeving. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een gerechtvaardigd belang kunt aantonen, net als de noodzaak om daarvoor gebruik te maken van camerabewaking. Wij weten waar je minimaal aan moet voldoen en hoe je aannemelijk maakt dat er geen andere vorm van beveiliging beter werkt. Daarnaast adviseren we je over het totaalpakket aan beveiliging waar je voor moet zorgen, waarbinnen de camerabewaking een belangrijke rol speelt. 

Advies over de installatie

Met name de installatie van camera’s voor de horeca bepaalt op welke manier je daar gebruik van kunt maken. Hoe voorkom je dat inbrekers en vandalen bij de camera’s kunnen, waardoor ze die op voorhand kunnen slopen of afdekken? Het is aan de andere kant niet verstandig om de camera’s simpelweg (te) hoog op te hangen, omdat ze dan alleen de bovenkant van iemands hoofd zouden filmen.

Onze specialisten beoordelen de locatie ter plekke. Op basis daarvan brengen we in kaart wat er mogelijk is met het juiste cameratoezicht. We laten zien hoe we dat bij andere horecagelegenheden doen en hoe dat zichtbaar maakt wie er voor de deur staat en wat er gebeurt.

Vanuit ons advies voor camera beveiliging in de horeca weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het voorkomt dat je niet kunt meekijken met wat er gebeurt of dat je achteraf niet kunt nagaan wat er plaatsvond. In plaats daarvan ben je goed op de hoogte. De duidelijke beelden kun je overdragen aan de politie, als zij een zaak voor je oppakken. 

Camera beveiliging voor de horeca

Zoek je een specialist voor camera beveiliging in de horeca, nu deze weer open is? Met de zwaarste coronamaatregelen achter de rug zijn de meeste mensen toe aan een fijne avond uit en een geweldige tijd in de horeca. Toch gaat het soms lelijk mis. Wij hebben de expertise en ervaring om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Als het toch een keer misgaat zorgen onze camera’s ervoor dat in ieder geval goed te zien is wat er gebeurde en wie er verantwoordelijk was. 

Heb je vragen over de manier waarop we te werk gaan of wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.  

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info