+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging veelgemaakte fouten

In de zoektocht naar de juiste camera beveiliging zijn er flink veel opties om uit te kiezen. Camera’s worden immers steeds betaalbaarder en leveren ook betere kwaliteit. Toch kan het ingewikkeld zijn om de juiste camera beveiliging voor uw situatie te kiezen. Wij zien bij het aanschaffen van camera beveiliging veelgemaakte fouten vaak voorbijkomen in ons vak. Bent u op zoek naar de juiste camera? Zorg dat u deze drie fouten niet maakt.

camera beveiliging veel gemaakte fouten

1. KIES VOOR KWALITEIT BIJ CAMERA BEVEILIGING

Bij de aanschaf van camera beveiliging zijn veelgemaakte fouten dat er voor goedkoop wordt gegaan. Echter goedkoop is duurkoop. Goedkope apparatuur uit China ziet er misschien van buiten nog best aardig uit, maar in de praktijk pakt dit vaak teleurstellend uit. Bij Chinese camera’s gaat het meestal niet om het aantal pixels dat te weinig is. Ze doen namelijk juist hun best om zoveel mogelijk pixels aan te bieden zodat de klant denkt dat dit beter is. Des te meer pixels des te beter het resultaat, toch? Nee, dit werkt in de praktijk anders. Het is vaak de compressie die door Chinese fabrikanten (en anderen ook soms) wordt toegepast. Een factor van zo’n 750 x reductie door toepassing van compressie is geen uitzondering. Daarmee wordt de beeldkwaliteit van camera beveiliging met name bij beweging ernstig geweld aangedaan, maar de bandbreedte is klein, er kunnen vele uren beeldmateriaal op een harde schijf worden opgeslagen en daarmee kan worden volstaan met heel goedkope processoren. Dit is ook de reden dat de prijs van een recorder heel laag is. Beperkte toepassing van compressie met een factor 20 kan heel bevredigende beelden opleveren, maar 750 is ridicuul.

2. DENK AAN HET BELANG VAN LICHTSTERKTE

Een ander probleem is dat een lichtsterke camera nu eenmaal duurder is dan een camera met ledverlichting. Toch is die lichtsterkte cruciaal voor een goed resultaat. Er kan korter belicht worden zodat er minder bewegingsonscherpte ontstaat. Ook kan de lensopening (diafragma) kleiner gekozen worden (als dat überhaupt al mogelijk is bij een goedkope camera) waarmee het gebied dat scherp is groter wordt. 

3. LEDVERLICHTING ALS GOEDKOPE OPLOSSING

Ten slotte kiest men ook dikwijls voor ledverlichting ter compensatie van een minder sterke camera. Terwijl deze oplossing ook flink in het nadeel kan werken bij camera beveiliging. Door toepassing van infrarood licht kan de camera namelijk uitsluitend beelden in zwart wit leveren. De donkergroene of donkerbruine of donkerblauwe vluchtauto zijn nu allemaal grijs. Een persoon dicht bij de camera is overbelicht, op afstand is dezelfde persoon plotseling donker. Het gebeurde eenmaal bij opsporing verzocht dat bij de getoonde camerabeelden werd uitgelegd dat de jas weliswaar op het camerabeeld licht van kleur was maar dat in werkelijkheid het een zwarte jas betrof. Kortom de inbreker stond te dicht bij de camera. Infrarood reduceert de herkenning met ongeveer 85%.

Conclusie, goedkoop is duurkoop als het aankomt op de keuze van camera beveiliging. Heeft u vragen over camera beveiliging of andersoortige beveiliging? Naast camera’s leveren wij ook alarmsystemen en mistbeveiliging. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over de beste beveiliging voor uw situatie. 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info