+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Zo bepaal je hoeveel camera’s je thuis nodig hebt

Camera beveiliging thuis? Steeds meer mensen voorzien hun huis van beveiliging. Natuurlijk is een alarmsysteem een goede optie, maar ook camera beveiliging wordt meer en meer gekozen. Voordat je de beveiligingscamera’s installeert, is het goed om eerst na te denken over het aantal camera’s die u gaat plaatsen.

Als u te weinig camera’s installeert, dan zijn er ‘dode hoeken’ of gebieden die u niet op beeld hebt staan. Aan de andere kant, te veel camera’s kunnen overbodig zijn en dat is natuurlijk zonde van uw geld. Om een inschatting te maken, hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u vragen over de installatie of wilt u een op maat gemaakt beveiligingsplan? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee!

Waarom het belangrijk is om het juiste aantal camera’s te kopen en installeren

Het lijkt tegenwoordig heel makkelijk om zelf een paar camera’s aan te schaffen en in en rondom uw woning te installeren. Hierbij wordt de voorbereiding nog weleens onderschat. We leggen u graag uit waarom het van belang is om van tevoren goed te weten hoe uw camera beveiligingssysteem eruit komt te zien.

Het kan zo zijn dat u een of meerdere beveiligingscamera’s aanschaft en er later achterkomt dat u toch nog een of twee camera’s extra nodig hebt. Dan koop ik er toch gewoon extra camera’s bij? Dat is opzich geen gekke gedachte, maar bij de installatie van camera beveiliging, komt meer kijken dan alleen camera’s. Denk bijvoorbeeld aan een recorder. Veel recorders hebben vier kanalen. Als u drie camera’s aanschaft en een 4-kanaals recorder, dan betekent dit dat u daarna nog maar één camera op dit systeem kunt aansluiten. Komt u er later achter dat u eigenlijk een totaal van zes camera’s nodig heeft, dan had u dus beter een andere recorder aan kunnen schaffen.

In deze blog leest u alles over alle accessoires die u nodig heeft bij camera beveiliging.

Ook is het goed om van tevoren te bepalen hoeveel camera’s u nodig heeft, omdat u dan al precies weet waar u ze wilt installeren. Zo kunt u ook bepalen wat voor soort camera u nodig heeft. Binnen in huis hangt u natuurlijke andere camera’s op dan buiten in de tuin. Door van tevoren een duidelijk beveiligingsplan op te stellen, voorkomt u vervelende problemen.

Thuis camera beveiliging: hoeveel camera’s heeft u nodig?

Het doel van de camera beveiliging

We noemden het net al: voordat u camera’s aanschaft, moet u eerst weten waar u ze voor wilt gebruiken. Stel een duidelijk doel vast voor uw camera beveiliging. Zo weet u ook hoeveel camera’s u nodig heeft per gebied of ruimte.

Wilt u uw huisdier in de gaten kunnen houden als u niet thuis bent? Dan koopt u camera’s voor binnen en hangt u die op de plekken waar het dier kan komen in huis, op het moment dat u er niet bent. Wellicht dat dit alleen in de woonkamer en hal is. Dan heeft u aan twee camera’s misschien al genoeg en kunt u de rest van uw systeem hierop aanpassen.

Schaft u camera beveiliging aan vanwege criminaliteit en/of inbraak? Dan kiest u waarschijnlijk eerder voor een buitencamera en het liefst een met infraroodfunctie, zodat u ook in het donker scherpe beelden heeft. Het doel van uw beveiliging bepaalt voor een groot deel welk type camera u nodig heeft én hoeveel camera’s u moet installeren.

Areas of Coverage

Nadat u heeft bepaald wat het doel van uw camera beveiliging is, wordt het tijd om te bepalen welke ruimtes of gebieden u op beeld wilt hebben. Dit kunt u vrij makkelijk bepalen, door bijvoorbeeld een lijstje te maken met alle kamers in uw huis of alle delen van uw terrein die u wilt monitoren. Dit kan natuurlijk zowel binnen als buiten. Veel gekozen plekken zijn:

  • De voorkant van uw huis: voordeur, oprit, voortuin, garage
  • De achtertuin: zicht op de achterdeur
  • Een babykamer of kinderkamer
  • Kamers in huis waar waardevolle spullen bewaard worden

Hoeveel camera’s u nodig heeft, is natuurlijk afhankelijk van hoe groot uw huis (of het terrein om uw huis heen) is. Maar over het algemeen zijn er vaak vier camera’s nodig om een woning te beveiligen. Deze camera’s zijn dan gericht op de voordeur, voortuin, achtertuin en achterdeur en een camera voor binnen in de kinderkamer.

Wilt u advies over camera beveiliging of een beveiligingsplan op maat? Neem contact met ons op en wij denken met u mee. Beveiliging is immers maatwerk.

Naast het leveren en installeren van camera beveiliging, verzorgen wij voor €195 per jaar ook onderhoud aan uw camera’s en staan wij 24/7 voor u klaar om te assisteren bij het terugkijken of veiligstellen van uw beelden.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info