+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

VS zetten Chinese cameramaker Hikvision op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben meerdere Chinese bedrijven op de zwarte lijst geplaatst, waaronder Hikvision, een grote producent van camerabeveiliging. Door de zwarte lijst kan Hikvision geen Amerikaanse technologie meer kopen. Een vergelijkbare actie werd ondernomen tegen telecomconcern Huawei vanwege spionageverdenkingen. Maar waarom cameramaker Hikvision?

cameramaker Hikvision

Hikvision op zwarte lijst

Hikvision is marktleider als het gaat om surveillance apparatuur. De Verenigde Staten zijn bezorgd dat deze apparatuur voor de verkeerde doeleinden wordt gebruikt. Namelijk voor de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren, een Islamitisch volk in het westen van het land. De surveillance apparatuur van Hikvision zou worden gebruikt in interneringskampen waar naar schattig maar liefst 1 miljoen Oeigoeren worden vastgehouden.

Vanwege deze informatie hebben de Verenigde Staten besloten om Hikvision en een aantal andere Chinese bedrijven op de zwarte lijst te plaatsen. Hikvision kan nu geen Amerikaanse technologie meer inkopen.

Over cameramaker Hikvision

Hikvision is al jaren marktleider als het gaat om camerabeveiliging. De camera’s zijn populair onder installateurs en dat is niet voor niets. Het Chinese bedrijf biedt een zeer breed camera-assortiment geschikt voor vrijwel iedere situatie. Variërend van Full HD camera’s, buitencamera’s en IR verlichting – Hikvision heeft het allemaal. 

Benieuwd naar de juiste camerabeveiliging voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Bron: Telegraaf

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info